Szülők! Ti mennyi zsebpénz szoktatok adni a gyereknek (forintban) és milyen gyakran?
Igaz nem vagyok szülő, de azért válaszolok :)
18 vagyok, de nem szoktam kapni zsebpénzt anyum részéről. Apám részéről havi 2-4 ezer forintot szokott utalni(megjegyzem eddig soha nem adott semennyit, mostanában jött rá ez a kis zsebpénz)
Kiskoromban sem kaptam semennyit. De nem is vártam el soha. Most is mindig munkát keresek, hogy inkább én adjak valamit haza anyumnak,mert ugye, mint a legtöbb család, nem vagyunk gazdagok :)
De nem a pénz boldogít ;)
Gyerekkoromban sose kaptam egy fillért se, ha valami kellett, inkább együtt megvettük.
Mikor egyetemista lettem akkor utaltak havonta a számlámra pénzt, amiből eltartottam magam.
Én soha sem kaptam, maximum csak akkor ha kellett valami
(18/l)
Anyukám minden hónapban átutal 5000 Ft-ot a számlámra, és hetente/kéthente szokott adni mellé még 1-2 ezer forintot, mert el szoktam menni meginni egy üdítôt a barátnôimmel. :)
Ha az iskolához, családi ünnepségekhez szükséges valami, akkor általában azt is megveszi nekem.
Sosem szoktam pénzt kérni.
3 hónap múlva leszek 18 éves.
Másik városban járok suliba, ott is lakok kolesz szerűen csak hétvégére járok haza. 10 ezret kapok egy hétre, és ha valami kell akkor arra kapok pénzt.
17l
Engem az lep meg a legeslegjobban, hogy milyen értelmes és normálisnak tűnő fiatalok válaszoltak eddig.
Továbbra is várom Richy Rich-t.
/Egyébként én is azok táborát erősítem, akik nem kapnak zsebpénzt, hanem ha kell valami, akkor megveszik nekem. /
Kb. 9-10 éves koromtól egészen most áprilisig, tehát a szakmai vizsgámig kaptam 2000Ft-ot havonta és minden héten amikor iskola volt, 1000Ft kajapénzt.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!