Szülők! Ti mennyi zsebpénz szoktatok adni a gyereknek (forintban) és milyen gyakran?

Utolsó azért ebből lehet is gazdálkodni.
Ott van még a névnap, karácsony, húsvét + ha tartotok valamit még. Évi 200-300e-ből már nagyon sokan ellenének(persze ha otthon laknak), ez olyan mint napi 1.000 forint kb.

Havi 8 ezret kapok, ebből veszek ruhát, dezodort, sminket, ékszereket, ebből járok bulizni, moziba, stb. A bérleteimet (5 ezer fortint) anyukám fizeti, tampont, betétet néha én, néha ő. Kajára ritkán költök, megpróbálom otthonról megoldani. Most dolgoztam egy hónapot, sajnos ennyi volt. Nem nem nagy fizetést kaptam, de egy kis zsebpénznek jó (32 ezer).
16/L

Általános iskolában "teljesítménybérezés" volt :)
Minden ötösért kaptunk egy 50-est, négyesért semmit, hármasért, kettesért, egyesért viszont 20-50-100 ft-ot kellett visszafizetni.
Középiskolában junior számlánk volt, oda utalt apu minden hónapban 2000 ft-ot, de ha nem volt pénzünk, meggyőzhető volt, hogy discora adjon 500-1000 pénzt pluszba :)
Főiskolán pesten voltam koleszos. oda heti 2-5000 ft-ot kaptam, attól függően, mennyit tudtak adni. Ebből finanszíroztam a kajámat (amit nem otthonról vittem, mert egyszerűen képtelen voltam megenni az üzemikonyhás ebédet), az utazásomat, a telefont és a cigit.
2 év után helyi főiskolára váltottam, és bár a havi 2000 ft utalás a számlára megmaradt (sokáig, egészen addig, amíg a diákhitelt nem végtörlesztettem), nem kaptam többet zsebpénzt (vagyis néha igen, de nem rendszeresen), ugyanis nagyon jó ösztöndíjam lett. tanulmányi + köztársasági ösztöndíj együtt szép összeg volt :)
Most egy 5évesem van.
Heti 200 ft-ot kap bölcsis kora óta, mert csak azzal az érvvel maradt ott anno a bölcsiben, hogy ha apa és anya is dolgozik, akkor neki meg az a dolgozója.
Fogalma sem volt akkor még a pénz értékéről, ez csak amolyan szimbolikus volt, hogy minden vasárnap bedobtuk a perselybe a heti fizetését :)
Egy perselyt már robbantottunk és eurora váltottunk neki, a másik meg dugig van, szerintem megemelni nem tudná :)
Most szeretnék neki számlát nyitni. Az eddig megspórolt pénzét betenni, illetve azokat, amiket 1-1 alkalomra kap nagyszülőktől, dédiéktől... Aztán a persely tartalmáról meg ő rendelkezhet, hogy elkölti (most könyvre! gyűjt), vagy időnként elmegyünk a bankba és betesszük a pénzét.

"amit nem otthonról vittem, mert egyszerűen képtelen voltam megenni az üzemikonyhás ebédet"
mmint azon felül, amit nem otthonról vittem.
természetesen a koleszban volt az üzemi konyhás kaja, nem otthon :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!