Csalnátok a gyerek korával pár száz forint miatt?
Erdei vonatozni voltunk a hétvégén. Előttem a sorban egy nő állt két gyerekkel, mellettük a nagymellényű férje. A nő mondta, hogy kér két jegyet, illetve van egy 8 meg egy 4 éves gyerek. Erre a férj megszólalt, hogy minek a jegy, mert a kicsi még csak a jövő hónapban lesz három. A nő néhány másodperc után rámondta, hogy "ja, tényleg, még csak 3 lesz a gyerek". (3 év felett kell fizetni).
Szerintem ez tök gáz. Ki hiszi el, hogy egy anya nem tudja, hány éves a gyereke? Ha már csalni akarnak, egyeztethettek volna korábban. Nekem tök égő lenne ezt eljátszani pár száz forint miatt.
Én is csalnék, hiszen szegények vagyunk, ellenben itt élünk épp a Lillafüredi kisvasút mellett, minden nap látja, hallja a gyerek, persze, hogy szeretne utazni vele.
Kb. 4 éves koráig simán elhihető, hogy csak egy jól fejlett alig 3 éves.
Sajnos a jegy nagyon drága pláne oda-vissza, így mi rászorulunk.
Bevallom, én egyszer csaltam a győri állatkertben. Fiam akkor 3 éves volt, vagyis augusztusban mentünk az állatkertbe és áprilisban töltötte a 3. évét. Lányom 2 éves volt. 3 év felett kellett venni jegyet. Fiamat is letagadtam, ez van.
Idén már mikor mentünk fürdőbe, természetesen vettem mind a 2 gyereknek belépőt, most már a fiam elmúlt 5 éves, a lányom elmúlt 4 éves, de a lányom elég pici, ha akartam volna letagadhattam volna, hogy most lesz 3 éves 1 hónap múlva, de nem tettem. De az állatkerben igen és nem zavar, más is csinálja, sőt mások sokkal nagyobb dolgokban csalnak.
Én nem szoktam, nem merek, mi van ha kérnek papírt és lebukok, nagyon égőnek tartanám. De egyszer a jegykiadó vett rá, 3 éves kortól kellett fizetni, és azt mondta a majdnem 5 éves fiamra, hogy nem néz ki még 4-nek, úgyhogy rá ne fizessünk. Amúgy van 2 idősebb tesó is, szóval fizettünk éppen eleget így is. De ezenkívül nem volt "csalás"
Amúgy a fent leírt sztoriban, ha már anyuka azt mondta 4 éves akkor azután már biztos nem szóltam volna hogy csak 3 lesz... akkor kapásból miért nem beszéltek össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!