Egy olyan kérdésem van, hogy tényleg igaz az első gyerek után 300 ezer forint jár?
Barátommal szeretnénk babát és hallottunk erről a támogatásról.
Barátnőmék meséltek róla, de nem nagyon tudtam elhinni.
Tényleg igaz, tényleg van ilyen támogatás?
Vagy első gyereknél milyen támogatások vannak?( nem a pénz miatt szeretnénk babát)
Válaszokat előre is köszönöm :)
Szerintem van ilyen. Németországban :D
Jó utat!
Ha itthon, akkor 62.500 Ft egyszeri anyasági támogatás van szülés után. De lehet, az önkormányzat ad, vagy a barátnődéknél a cége adta.. nem mindegy honnan kapta. De nem értem, miért nem a barátnődet faggatod ki, aki kapta?
Nincs, tervezetben volt, de nem fogadták el, helyette inkább gyed extra lett, ami értelmesebb is.
Azért mert első gyereked lenne, nem kapnál semmilyen plusz támogatást. Ugyanazokat kapnád, mint aki a 2. vagy 3. babáját szüli. Egyszeri anyasági 64.125 Ft, de ezt egyszer kapod!
Tgyás és gyed, ha jogosult vagy rá! Ezek általában az átlagkereset 70%-a.
Gyes, ha nem vagy jogosult tgyásra és gyedre, ez havi 25.650 Ft. Családi pótlék havi 12 ezer 1 gyerekre.
Családi adókedvezmény 1 gyerekre 10 ezer Ft. Munkabérből lehet igénybe venni. Ha nem vagytok házasok, akkor a terhesség 91. napjától csak az anya veheti igénybe, majd a szülés után apa is kérheti, de akkor anya nem.
Az adókedvezmény kivételével minden támogatás csak szülés után igényelhető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!