Hány forint zsebpénzt adnátok egy 10éves lánynak és egy 14éves fiunak hetente? Egy átlagos anyagi helyzettel rendelkező család vagyunk.
Nekem 14 éves korombban nyitottak junior számlát.
Talán 2 vagy 5 ezer forintot kaptam akkor havonta. De persze a kártyánál volt limit, csak kevés pénzt tudtam egy nap felvenni.
Nem is költöttem igazából, csak gyűlt, és ha vmi nagyobb dolgot szerettem volna, akkor abból vettem meg.
Azon kívül a szüleimmel mindig megbeszéltük mire kell pénz, és adtak, ha úgy látták.
"Nem adnék, nem adok. Ha kell valamire, kérnek, megbeszéljük, és ha olyan, akkor megkapják."
Nálunk gyerekkoromban ez a rendszer volt és nagyon utáltam. Szerettem volna spórolni, de ha az embernek ott a pénze, akkor nem megy kuncsorogni a szüleihez pár forintokat. Nem is tanultam meg végül beosztani a pénzt, az első fizetéseim szépen kifolytak a kezem közül.
Úgyhogy én a saját gyerekeimnél bevezettem, nagyon boldogok, amikor spórolnak valamire és meg tudják venni.
A nagyobb 10 éves, heti 400 Ft-ot kap, de ebből nem kell pl. tízórait vennie (azt kap tőlem), ezzel ő gazdálkodhat szabadon.
Lehet lepontozni hiszen én csak "egy tudatlan tizenéves" vagyok
Én nem adnék nekik zsebpénzt max 500 vagy 1000 Forintot. Én soha nem kaptam viszont ünnepekkor vagy ha segítek valamiben mindig kapok, ha pedig szeretnék valamit akkor anyum is ad bele pénzt ha hasznos(könyv) vagy ha leköt egy kis időre(CD, magazin) de ha nem hasznos(díszkard, bárd, pajzs) akkor meg se engedi, hogy a saját pénzemből vegyem meg
Zebpénz nincs, munkáért kapnak pénz. Itthon segítenek takarítani, vagy a kertben segítenek, ilyenek. 100 Ft. Arra gyüjtenek amit szeretnének.
5-ös ért is jár a suliban 50 Ft!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!