Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudni szeretném mennyi gyerek...

Tudni szeretném mennyi gyerek tartást kérhetek az exemtől! Jövőhéten megyek a bíróságra, hogy elinditassam az apasági pert! Azt mondták hivatalba, hogy gyerektartás minimum 30 ezer forint legyen vagy a min. Bér 20%a! Mennyit "követelhetek" valyon?

Figyelt kérdés
2009. jan. 21. 22:04
 1/3 anonim ***** válasza:
81%
Szia! Én a férjemtől nem régen váltam el, nekem a 3 éves gyerek után 30000 ft-ot fizet. A jelenlegi párom az ex feleségének 20000 ft-ot. Inkább fix összeget kérj, mint a fizetése x %-át. Mivel szinte 100%, hogy amint meg tudja, rögtön bejelenti magát minimálbérre, és ott állsz ahol a part szakad. 2 évig nem lehet kérvényezni a gyerektartás újra megállapítását. Én tuti, hogy a fix összeget kérném, de ezt neked kell eldöntened, hogy mennyit. Ha nagyon magasat kérsz, akkor azt is felülvizsgáltathatja az apa, hogy mire fel stb.
2009. jan. 21. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:

a fizetése 20%-át kérheted, vagy fix összeget. Attól függ, mit dolgozik az apa, mert ha kap pl. plussz juttatásokat, jutalmat, akkor érdemes tiltatni tőle, mert magától biztos nem ad.

Csak egy példa: az én exem fixet akart adni, mondtam nem kérem, és a bírónő 17%-ot itélt meg. De legalább tiltják, igy biztos.

2009. jan. 22. 14:06
 3/3 anonim válasza:
Ha az exed képes helyesen írni, akkor inkább bízd rá a gyermeknevelést.
2011. jún. 13. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!