Csalnátok a gyerek korával pár száz forint miatt?
Erdei vonatozni voltunk a hétvégén. Előttem a sorban egy nő állt két gyerekkel, mellettük a nagymellényű férje. A nő mondta, hogy kér két jegyet, illetve van egy 8 meg egy 4 éves gyerek. Erre a férj megszólalt, hogy minek a jegy, mert a kicsi még csak a jövő hónapban lesz három. A nő néhány másodperc után rámondta, hogy "ja, tényleg, még csak 3 lesz a gyerek". (3 év felett kell fizetni).
Szerintem ez tök gáz. Ki hiszi el, hogy egy anya nem tudja, hány éves a gyereke? Ha már csalni akarnak, egyeztethettek volna korábban. Nekem tök égő lenne ezt eljátszani pár száz forint miatt.
Eleve milyen szülő az már, aki a gyereke füle hallatára kamuzik ilyeneket? Miközben a gyerek nagyon jól tudja, hogy anyu-apu most éppen hazudott. Aztán majd papolhat a gyerekének, hogy mindig igazat kell mondani, marhára hiteles lesz.
Mellesleg meg ne jöjjön már senki a rászorultságával, nem kötelező kisvasutazni. Ha valamire nincs pénzem, nem lopom el magamnak. Márpedig ingyen igénybevenni valamit, ami fizetős lenne, az kb. ugyanaz, mint a lopás. Majd ha a kedves első válaszolónak a gyereke valami drága játékot akar, azt meg majd a boltból ellopja neki?
Na én egyetemista voltam (tehát nem volt még keresetem) amikor elvittem egy rendezvényre tesóm kisfiát, 5 éves korig ingyenes volt, felette 100 forint. Hát nekem akkor az az 1000 forint nagyon számított. A tesóm kisfia 5 és fél éves volt, mondom ennyit simán letagadok :D.
Mondtam is a jegyárusnak, hogy 5 éves, erre az unokaöcsém nagy büszkén kihúzza magát és közli, hogy már 5 és fél :D :D.. Tényleg égtem, de a jegyárus rendes volt, és csak nevetett az egészen, beengedett minket. (Odabent amúgy mindenért külön kellett fizetni, már nem emlékszem, valamilyen repülős nap volt, de fizetős volt a körhinta, az ugrálóvár, stb., szóval tényleg csak azt az ezrest "spóroltam").
Most már felnőtt fejjel és önálló keresettel nem csinálnék ilyet.
24-es vagyok, eláruljátok, hogy miért 0 %-ban hazsnos a válaszom? Leírtam, hogy 10 éve kb. 18 évesen megtettem, most felnőtt fejjel és önálló keresettel nem tenném.
Ti nyilván diákként is mindig felnőttként döntöttetek minden kérdésben és én vagyok az egyetlen akinek be kellett hogy nőjön a feje lágya.
Áhhhh.
Nem, nem csalnék. Ha egy fizetős szolgáltatást igénybe szeretnék venni, akkor ki is fogom fizetni ha nincs semmi indokom rá, hogy ingyenesen használjam.
Kis hazugság is hazugság, pláne egy kisgyerek füle hallatára. Szülőként ez nagyon rossz példamutatás.
Ha kevés pénzem is van (alapjáraton hál'Istennek nincs, de voltunk már megszorulva 1-1 hónap erejéig váratlan nagy kiadások miatt), inkább a saját kiadásaimból faragok le, és teszek el annyi pénzt, hogy ne jelentsen gondot kifizetni egy kisvasút árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!