Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csalnátok a gyerek korával...

Csalnátok a gyerek korával pár száz forint miatt?

Figyelt kérdés

Erdei vonatozni voltunk a hétvégén. Előttem a sorban egy nő állt két gyerekkel, mellettük a nagymellényű férje. A nő mondta, hogy kér két jegyet, illetve van egy 8 meg egy 4 éves gyerek. Erre a férj megszólalt, hogy minek a jegy, mert a kicsi még csak a jövő hónapban lesz három. A nő néhány másodperc után rámondta, hogy "ja, tényleg, még csak 3 lesz a gyerek". (3 év felett kell fizetni).

Szerintem ez tök gáz. Ki hiszi el, hogy egy anya nem tudja, hány éves a gyereke? Ha már csalni akarnak, egyeztethettek volna korábban. Nekem tök égő lenne ezt eljátszani pár száz forint miatt.

2015. aug. 30. 21:32
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
56%

Nem csalnék,de nem is ítélem el,nem szoktam az ilyeken fennakadni.

Nekünk is élnek távolabbi rokonok vidéken,2x 100 eft-os fizetésből,és tudom,hogy nekik pl.erőn felüli feljönni a fővárosba egy napra,ahol a gyerekek cirkuszba/állatkertbe akarnak menni,lángost/fagyit tenni.

Sajnos itt tartunk,hogy nagyon sokan kényszerülnek erre,amúgy meg tényleg pofátlanul drágák a kisgyerek jegyek is

2015. aug. 30. 22:46
 12/45 anonim ***** válasza:
51%
Nem, nem csalok. Szerencsére nem ver földhöz 200 forint. Ha meg nemtudnám kifizetni, eleve nem is mennék ilyen programokra.
2015. aug. 31. 00:06
 13/45 anonim ***** válasza:
69%

" Sajnos a jegy nagyon drága pláne

oda-vissza, így mi rászorulunk."

Hogy mire szorulsz rá? Kisvonatozni nem fontos, az luxus. Nem szorulsz rá.

Ha lopsz egy zsemlet a boltbol mert annyira éheztek, hogy az se erdekel ha lebuksz - na talan erre lehet mondani hogy azert tetted mert raszorultal.

2015. aug. 31. 03:16
 14/45 anonim ***** válasza:
66%

Nem szoktam csalni, itt nem is lehet -külföldön élünk. Itt bármikor kerhetik, hogy igazolja, a gyerek adott év alatt van.

Amúgy egy gyereket úgy kellene nevelni, hogy megertse, nem lehet mindent. Csalni a korral, hogy nem kelljen jegyet venni, ez lopás. Ahogy valaki írta, nem megyünk lopni a boltba se, mert épp kevés a pénz. Nem kell igénybe venni a szolgaltatast, ha nincs rá pénz.

2015. aug. 31. 05:46
 15/45 anonim ***** válasza:
64%

az a baj, hogyakinek ez belefér, annak belefér ennél több csalás és hazugság is előbb-utóbb.

És a gyereke se lesz jobb, mert ebben nő fel.

2015. aug. 31. 07:09
 16/45 anonim ***** válasza:
59%
Nem hazudnék, csalnék, nem is tudnék. Szerintem az arcomra lenne írva, hogy éppen hazudozok a gyerek koráról. Igaz, mi nem vagyunk "rászorulva", hogy pár száz forint a földhöz vágjon, de ha így is lenne, nem arra tanítanám a gyerekem, hogy nekünk mindent lehet, meg hogy hazugsággal minden megoldható. Neki is meg kell tanulnia, hogy nem kaphat meg mindig mindent azonnal. Elmagyaráznám neki az adott korának megfelelően, hogy most nem kisvasutazunk, majd máskor.
2015. aug. 31. 07:44
 17/45 anonim ***** válasza:
70%

Mi önszántunkból soha nem csaltunk így, de volt olyan hely, ahol a pénztárosnak mondtuk, hogy két felnőtt és egy gyerek, és ő mondta,hogy nem-nem !Két felnőtt :)

Egyik rokonommal esett meg (nem tudom hová akartak menni, amúgy nagyon tehetősek, rászorulva nincsenek),hogy mondta a kasszánál, hogy 5 éves a gyerek, az meg elkezdett sírni, hogy de én már 6 vagyoooook!!!! Úgy megnéztem volna :)

2015. aug. 31. 08:11
 18/45 anonim ***** válasza:
29%

Nem csalnék, de nem is borulok ki, ha más igen. Elég szomorú, hogy családoknak ilyennel kell csalni, azért, hogy élményt tudjanak adni a gyerekeiknek. Szégyelljék magukat azok, akik miatt ez így van.

Egyébként hétvégén voltunk strandon, ki volt írva, hogy 3 éves kortól 1000 forint a jegy. Mi mondtuk, hogy két felnőttnek és egy 3 évesnek kérünk jegyet, erre csak a két felnőtt jegy árát kérték el. Vannak rendes emberek.

2015. aug. 31. 08:36
 19/45 anonim ***** válasza:
50%

" Szégyelljék magukat

azok, akik miatt ez így van."

Úgy érted, hogy szégyellje magát a szülõ, amiert keveset keres?

2015. aug. 31. 09:30
 20/45 anonim ***** válasza:
56%
Azért vicces hogy itt 90 %-ban mindenki azt írta hogy nem csalna a gyerek életkorával (holott ez nem nagy horderejű dolog egyébként), de ha körbenézünk az országban azért nem ezt látjuk hogy senki nem csal soha pénzen, legyen szó bármily apróbb dologról akár adó be nem fizetésről vagy jövedelem bevallásról vagy akár nagyobb dolgokról...
2015. aug. 31. 09:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!