Csalnátok a gyerek korával pár száz forint miatt?
Erdei vonatozni voltunk a hétvégén. Előttem a sorban egy nő állt két gyerekkel, mellettük a nagymellényű férje. A nő mondta, hogy kér két jegyet, illetve van egy 8 meg egy 4 éves gyerek. Erre a férj megszólalt, hogy minek a jegy, mert a kicsi még csak a jövő hónapban lesz három. A nő néhány másodperc után rámondta, hogy "ja, tényleg, még csak 3 lesz a gyerek". (3 év felett kell fizetni).
Szerintem ez tök gáz. Ki hiszi el, hogy egy anya nem tudja, hány éves a gyereke? Ha már csalni akarnak, egyeztethettek volna korábban. Nekem tök égő lenne ezt eljátszani pár száz forint miatt.
" Szerintem minden gyereknek járna
hogy kipróbálhassa az erdei vasútat
de sajnos nem mindenkinek adatik
meg. "
Nem. Annak jár aki megbirja fizetni. Mert ilyen alapon a hawaii utazas is jár minden gyereknek? Vagy minden gyereknek jarhatna, hogy szép nagy kertes csaladi hazban élhessen, sajat szobaja legyen...
Egyszeru amugy a megoldas: akkor vallalj gyereket ha meg tudod neki adni azt a szinvonalat amit szeretnel. De sokan szülnek a semmire aztan sirnak, hogy a gyereknek miert nem jar ez vagy az.
Globális háttérhatalom? Úristen, ezt remélem csak viccből írtad :D
Egyébként persze, minden gyereknek "járna" a kisvasutazás, de a világ sajnos nem így működik. Persze, igazságtalan, hogy A szülő is dolgozik, meg B szülő is dolgozik, egyik sem lopja a napot, de A szülő fizetése épp csak arra elég, hogy a számlákat befizessék, és legyen mit enni, míg B szülő fizetéséből telik kisvasútra, állatkertre, vidámparkra, strandra, bábszínházra.
DE az akkor sem normális megoldás, hogy "ami nekem kell, azt elveszem". Nekem például nagyon kellene egy Cadillac, de nem lopok magamnak, és nem is verem az asztalt, hogy én ötéves korom óta arra vágyom, úgyhogy most már biztos jáááár, és milyen dolog az, hogy mégsem tudom megvenni.
Ha így állnánk hozzá, hogy kinek mi jár, nehéz lenne meghúzni a határt. Az még egyesek szerint belefér, hogy jegy nélkül felülnek a kisvonatra, de legközelebb repülni szeretne a gyerek, vagy Disneylandbe menni, akkor az is jár, mert mások eljutnak?
Én mindkét oldalt megértem, és nem volt célom olyan vitába belemenni, hogy szegény gyerek sosem ülhet fel a vasútra. De itt most pár száz forintról van szó, amit szerintem bárki meg tud engedni, egyszer-egyszer. Biztos nem napi szinten ülnek fel az erdei vasútra.
Szerintem ez egy felesleges csalás, főleg a gyerek előtt, akinek nem is tudnák megmagyarázni, ha rákérdezne. Ott volt ugye a nagyobb is, aki már biztos megérti, hogy apuék hazudnak, mert a tesója nem is 3 éves. Azt látja, hogy ezt szabad, azt meg nem, hogy hol a határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!