Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csalnátok a gyerek korával...

Csalnátok a gyerek korával pár száz forint miatt?

Figyelt kérdés

Erdei vonatozni voltunk a hétvégén. Előttem a sorban egy nő állt két gyerekkel, mellettük a nagymellényű férje. A nő mondta, hogy kér két jegyet, illetve van egy 8 meg egy 4 éves gyerek. Erre a férj megszólalt, hogy minek a jegy, mert a kicsi még csak a jövő hónapban lesz három. A nő néhány másodperc után rámondta, hogy "ja, tényleg, még csak 3 lesz a gyerek". (3 év felett kell fizetni).

Szerintem ez tök gáz. Ki hiszi el, hogy egy anya nem tudja, hány éves a gyereke? Ha már csalni akarnak, egyeztethettek volna korábban. Nekem tök égő lenne ezt eljátszani pár száz forint miatt.

2015. aug. 30. 21:32
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

24-es, én nem pontoztalak le.

Én elhiszem, hogy egy diáknak számít, ilyenkor talán a nővérednek kellett volna azt mondani, hogy az ő fiát viszed szórakozni, kifizeti a belépőjegyet.

Nem is ez a lényeg, mert ott nem te akartál csalni. A fenti esetben az apuka lényegében kijelentette, hogy márpedig ő nem fizet a vasútért, akkor miért akar ráülni?

2015. aug. 31. 11:43
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

19-es válaszoló! Nem, nem a szülőkre gondoltam. Erőltesd meg egy kicsit az agyad, szerintem nem nehéz rájönni, kikre céloztam. Egyébként aki passzióból csal, azzal nem értek én sem egyet, én csak a ténylegesen rászorulókra gondoltam. 18-as vagyok.

Aki itt elzárásról és hasonlókról beszélt, kicsit tanulmányozza a bírói gyakorlatot, mire is adnak ilyeneket.

2015. aug. 31. 11:55
 33/45 anonim ***** válasza:
45%
Akiknek a jegyeladó engedte el a gyerekének a jegyét, az végülis kifizette? Mert sokan írták, hogy a jegyeladó végül nem adott jegyet a gyereknek, pedig kellett volna, csak rendes volt. Ha nem vettek mégis jegyet, akkor az ugyanolyan csalás, mint aki letagadja a gyerek korát. A jegyeladónak sincs joga senkit sem ingyen beengedni. Ugyanakkor, itt mindenkinek olyan hű de nagy becsülete van, akkor azoknak a gyerekeknek is kellett volna venni jegyet, mert ők is csaltak ugyanúgy.
2015. aug. 31. 12:37
 34/45 anonim ***** válasza:
65%
18-as vagyok. Nem vettem. Én nem csaltam (nézd meg a csalás tényállását), mert megmondtam a gyerek korát, más jogkövető magatartásáért nem én vagyok a felelős. Egyébként én írtam, hogy nem borulok ki attól sem, ha más csal, nekem attól nem lesz sem több, sem kevesebb pénzem.
2015. aug. 31. 12:41
 35/45 anonim ***** válasza:
49%

32!

Persze, Gyurcsány/Orban/Horn/Deák/anyamkinja a hibás mindenért, sosem te, meg aki nem tudja kifizetni a szórakozás. Szidtok mindenkit, szegyellje magát mindenki, de persze ti nem vagytok hibásak.

2015. aug. 31. 13:13
 36/45 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudhatod, miről volt szó valójában. Talán van egy 4 éves is, aki nem volt velük, anyu meg megzavarodott. Nyilván tudja, hány éves a gyereke. Ha csalni akar, igen, egyeztessen előre. Pont ezért nem gondolom, hogy csalni akart, ez így nagyon átlátszó lett volna.

Egyébként a fiam nemsokára 4 éves lesz, de amíg nem tölti be és 3 évesig ingyenes, vagy kedvezményes, én sem mondom 4-nek. A legnagyobb nyáron volt 14, ahol nem kérnek semmi igazolást, ott igénybe vettük a kedvezményt 14 éves korig, jövőre már nem fogom. Szóval éveket nem, de hónapokat csalnék nyugodt szívvel. Nekem az évjárat számít.

2015. aug. 31. 14:23
 37/45 anonim ***** válasza:
61%

" 19-es válaszoló! Nem, nem a szülőkre

gondoltam."

Akkor kire? Nekem kéne többet adozni csak mert valaki a semmire szült 10 gyereket és nem tudja eltartani õket?

Holott hidd el én is nagyon szeretnék már saját gyereket de elõbb gyüjtünk rá, hogy ne kelljen már egy 600 forintos kisvonat jeggyel csalni...

2015. aug. 31. 14:24
 38/45 anonim ***** válasza:
33%
utolsó, a válaszoló a kormányunkra célzott... nem a szülőkre, nem az adózó polgárokra, hanem azokra akik nagyban művelik a lopást és szemfényvesztést.
2015. aug. 31. 14:35
 39/45 anonim ***** válasza:
52%
Pont az ilyen kamuzós szülők közül kerülnek ki azok is, akik a családi pótlékkal is csalnak. Csak ott magukról hazudnak egy cseppet, egy olyan állapotot, amit egyébként rohadtul nem szeretnének megélni, de azért a plusz ezresért nem gáz valótlant állítani. Legalább is nekik. Csak tudnám, hogy ezeknél az embereknél vajon hol van a határ. Bár... szerintem nincs határ, minden csalásukra, ügyeskedésükre van valami jó magyarázatuk, hogy nekik az miért jár, miért szükséges.
2015. aug. 31. 17:46
 40/45 anonim ***** válasza:
41%

" utolsó, a válaszoló a kormányunkra

célzott... nem a szülőkre, nem az

adózó polgárokra"

Aha, értem. Biztos a szél fujja össze és abbol adakozik az állam gyes/csp/stb formában. Csak tudnám minek vonnak annyi adót akkor?! ;)

2015. aug. 31. 18:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!