Itthoni átlag alatti fizetésből lehetetlen családot alapítani?
25 vagyok. Kb. 10 év múlva szeretnék családot.
Számomra a család: feleség, (később gyerek/ek) saját kertes ház, saját autó.
Az ismerőseim kétharmada külföldön dolgozik. Én itthon húzom az igát havi 120 ért. Barátnőmmel ketten élünk albérletben. Az ő keresete kb 80.
Az elmult hetekben gondolkodtam rajta, hogy ha nem megyek ki külföldre kis tőkét szerezni akkor kb hónapról hónapra fogunk élni hitel hitel hátán (saját házra hitel, saját autóra hitel, stb)
A kinti ismerőseim meg hazajönnek, megveszik a drágább házakat, autókat. Kb jót röhögnek rajtam h jó h*/lye voltam h nem meloztam kint, és lenne alapom itthon.
Ők itt hagyták a családot a több pénzért.
Nekem itt van a családom aki jelenleg a szüleimből, rokonaimból, és bnőmből tevődik össze.
Anyagilag támogatni nem kérek senkitől, de nem is tudnának adni nagyon.
De sajnos ki kell mondjam: mire megyek a családdal ha közben a jövőben hónapról hónapa élnénk, és meg kell gondolni minden egyes 100 ft ot hogy mire költünk?
De azt sem szeretném, hogy esetleg 35 évesen 2 gyereket itthon hagyva kelljen külföldön dolgoznom a bedőlt hiteleim miatt...
Közép végzettségű embernek ez a sors jutott, ha szeretne egy kicsikét a totál csóróságból kitörni??!
"Számomra a család: feleség, (később gyerek/ek) saját kertes ház, saját autó."
A haz es az auto nem csaladtag, csak szolok :)
Ilyen elvarasokkal vagy legyen eleg fizetesed hozza, vagy adj lejjebb beloluk.
Vagy a lehetosegeidet igazitsd a vagyaid utan, vagy a vagyaidat a lehetosegeidhez.
Amugy meg ne panaszkodj, ha a szuleid nem szorulnak tamogatasra, mert van sajat lakasuk, gyakorlatilag egyelore csak egy embert kell eltartanod - magadat, nekem ilyen keresokepes korom ota soha nem volt.
Ezért írtam le, hogy számomra ezek beletartoznak.
Nyilván nem családtagok, de számomra így lenne teljes az érzés hogy családom van.
Panelban nőttem fel, 20 évig ott éltem a szüleimmel.
Külföldre kell mennem hogy ezekből megvalósuljon bármi is. Igazából eddig is sejtettem ezt, de valahogy szembenézni vele nincs bátorságom. Márpedig ha a fentiekből el szeretnék érni valamit muszáj lesz.
Nem kell mindenre hitelt felvenni.
Nyissatok lakástakarékot, azzal lesz tőkétek majd a lakáshitelhez. Kocsit nem feltétlen kell hitelből venni. Nekem Swiftem van, 3,5 éve vettük 265.000 Ft-ért. Azóta nem költöttem 100-at szervizre, olyan kis igénytelen jószág.
Férjemnek most vettünk egy Balenot 400ért, hogy legyen egy "nagyobb" családi kocsink.
Szóval nem kell hitel, hogy saját autód legyen.
Ha viszont ennyit sem tudsz összespórolni, akkor a törlesztés sem menne.
Amúgy mi az, hogy "Közép végzettségű embernek ez a sors jutott"?
Mindenkinek annyi jut, amennyire viszi.
Férjemnek csak egy szakmunkása van, 200 felett keres, én pultosként 160 körül kerestem, most egy OKJ-s szakmával gyerek mellett is megkeresem a 150et.
SZóval lehet, nem kellene leragadni, hanem jobb állás után kéne nézni...
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
csak megerősítettétek bennem azt hogy ténylegesen szedjem a sátorfámat!
barátnőm nem akar kijönni. kerek perec megmondta, hogy ha kimegyek Ő nem jön.
Viszont én szeretnék már a jövőre tervezni, ezzel hogy kimegyek, lehet hogy a kapcsolatunk vége árán is.
Utsó:
pultosként havi 160? érdekelne!!!!
nyilván az életben tudni kell helyezkedni.
És tanulni kellett volna igen. beláttam h elcsesztem az életemet, és leragadtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!