Itthoni átlag alatti fizetésből lehetetlen családot alapítani?
25 vagyok. Kb. 10 év múlva szeretnék családot.
Számomra a család: feleség, (később gyerek/ek) saját kertes ház, saját autó.
Az ismerőseim kétharmada külföldön dolgozik. Én itthon húzom az igát havi 120 ért. Barátnőmmel ketten élünk albérletben. Az ő keresete kb 80.
Az elmult hetekben gondolkodtam rajta, hogy ha nem megyek ki külföldre kis tőkét szerezni akkor kb hónapról hónapra fogunk élni hitel hitel hátán (saját házra hitel, saját autóra hitel, stb)
A kinti ismerőseim meg hazajönnek, megveszik a drágább házakat, autókat. Kb jót röhögnek rajtam h jó h*/lye voltam h nem meloztam kint, és lenne alapom itthon.
Ők itt hagyták a családot a több pénzért.
Nekem itt van a családom aki jelenleg a szüleimből, rokonaimból, és bnőmből tevődik össze.
Anyagilag támogatni nem kérek senkitől, de nem is tudnának adni nagyon.
De sajnos ki kell mondjam: mire megyek a családdal ha közben a jövőben hónapról hónapa élnénk, és meg kell gondolni minden egyes 100 ft ot hogy mire költünk?
De azt sem szeretném, hogy esetleg 35 évesen 2 gyereket itthon hagyva kelljen külföldön dolgoznom a bedőlt hiteleim miatt...
Közép végzettségű embernek ez a sors jutott, ha szeretne egy kicsikét a totál csóróságból kitörni??!
nekem sem igazán szimpatikus a kérdező. előbb jut eszébe,hogy bűnözéssel keressen pénzt(kommentekben írta), mint hogy esetleg tanuljon valamit ? és nem kell egyből egyetemre gondolni. egy szakma is jó lenne, amivel el lehet helyezkedni. nyilván jobb szakmák akár 1-2 évet is igénybe vesznek, mire kitanulod. vagy többet. de ez van.. szerintem megéri,hogyha utána a hátralévő 30-40 évben többet fogsz keresni.
mert ne haragudj, de végzettség nélkül nem várhatod el, hogy olyan sok fizetésed legyen.
vállalkozást meg ne indíts így,hogy egy kocsit is hitelre vennél... tegyük fel minden hónapban félre teszel 30 ezer forintot. egy év alatt össze jönne annyi pénz, hogy tudjál venni egy kocsit 300E értékben+ átíratás, papírok stb.
nem egyszerűbb lenne ez, mint felvenni hitelre és azt törleszteni? kamatokkal együtt?
de gondolom egy 300 ezres kocsi nem felelne meg, hanem több milliós kell. rengeteg ilyen van, felvesz több millát a kocsira. keres amúgy 100 ezret.. aztán csodálkozik,hogy nem tud előre lépni az életben. mert nem lehet ha évekig fizetned kell az amúgy sem magas fizetésedből a törlesztőt.
szóval, tanulj valamit ki. a nyelvet pedig lehet fejleszteni munka mellett is,hogyha később mégis külföldre mennél ki.
minden nap csak egy órára ülj le. pár hónap múlva akár nyelvvizsgára is mehetsz.(Azt írtad alap szinten vagy).
ma már a nyelvtanuláshoz nem kell pénz..aki akar, megoldja otthon is. rengeteg segédanyag van az interneten. pl magnós feladatokhoz is több száz ezer anyag van fent. ki kell használni a lehetőségeket.
egyedül a kiejtés miatt érdemes tanárhoz menni. de én ezt akkor tartom fontosnak, amikor nulláról indul valaki.
ha már tanultad x évig a suliban a németet, akkor gondolom a kiejtés terén is van némi tapasztalatod..
szavakat kell tanulni, nyelvtant, feladatokat csinálni, az adott nyelven olvasni, hallgatni szövegeket.. csak kitartás kérdése, nem pénzé.
ja és ha mégis külföldre mennél és a barátnőd nem menne veled, hát ez van. ha nem azonosak a céljaitok, akkor nincsen miről beszélni.ne a kifogásokat keresd. meg ne más sorsára irigykedj.. hogyha valakinek adnak a szülei 5 milkát, akkor adnak. ezen kár bosszankodni. tegyél érte, hogy pár tíz év múlva a te gyerekeidnek legyen olyan élete, amit ma irigyelsz másoktól.
mindenki előtt ott a lehetőség.
amúgy megjegyzem, hogy a diploma megszerzése sem pénz kérdése. én munka mellett csinálom . ebben az évben (szeptember óta) kb 5 ezer forintomba került az egyetem. fénymásolatok,segédanyagok nyomtatása. ennyi. nem pénz kérdése, hiszen államilag támogatott is léteznek+ösztöndíj. és van levelező képzés is,amit teljes munkaidős állás mellett is el lehet végezni.de csak mondom, nyilván nem kötelező mindenkinek diplomát szerezni.
nem kell hogy szimpatizálj velem. nem barátokat keresek.
a németre kellene ráfeküdnöm, alighanem ezzel kezdem hamarosan.
igazából most leginkább azon agyalok, hogy kezdjem el a szakács szakmát és még 2 évig éldegéljek itthon ahhogy tudok, vagy menjek mihamarab ki, akár gyári melosnak, konyhai kisegítőnek...
és sorry, de 30 éves veterán autóm van. Bocsássa meg a világ hogy vágyok egy kicsit jobbra. és igen, végzettség nélkül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!