Itthoni átlag alatti fizetésből lehetetlen családot alapítani?
25 vagyok. Kb. 10 év múlva szeretnék családot.
Számomra a család: feleség, (később gyerek/ek) saját kertes ház, saját autó.
Az ismerőseim kétharmada külföldön dolgozik. Én itthon húzom az igát havi 120 ért. Barátnőmmel ketten élünk albérletben. Az ő keresete kb 80.
Az elmult hetekben gondolkodtam rajta, hogy ha nem megyek ki külföldre kis tőkét szerezni akkor kb hónapról hónapra fogunk élni hitel hitel hátán (saját házra hitel, saját autóra hitel, stb)
A kinti ismerőseim meg hazajönnek, megveszik a drágább házakat, autókat. Kb jót röhögnek rajtam h jó h*/lye voltam h nem meloztam kint, és lenne alapom itthon.
Ők itt hagyták a családot a több pénzért.
Nekem itt van a családom aki jelenleg a szüleimből, rokonaimból, és bnőmből tevődik össze.
Anyagilag támogatni nem kérek senkitől, de nem is tudnának adni nagyon.
De sajnos ki kell mondjam: mire megyek a családdal ha közben a jövőben hónapról hónapa élnénk, és meg kell gondolni minden egyes 100 ft ot hogy mire költünk?
De azt sem szeretném, hogy esetleg 35 évesen 2 gyereket itthon hagyva kelljen külföldön dolgoznom a bedőlt hiteleim miatt...
Közép végzettségű embernek ez a sors jutott, ha szeretne egy kicsikét a totál csóróságból kitörni??!
ha van jobb lehetőséged ne félj lépni!
nem feltétlen kell külföldre menni. leírom nálunk mi volt.
19 voltam, a párom 23 mikor terhes lettem, nekem 0 bevétel, akkor hagytam abba a sulit, épp dolgoztam 3 hónapot mire kiderült h terhes vagyok. persze bejelentve nem voltam, tehát gyedet sem kapok, csak gyest. a párom akkor 90-100-at hozott haza. a házunk megvolt, bár csak a csupasz falak, de legalább már venni nem kellett. nagyon nyögvenyelős volt minden... 138000 volt az össz bevétel, családi, gyes, fizetés... a kislányunk 3 hónapos volt mikor a párom kapott egy sokkal jobb ajánlatot, most vállalkozó, havi 300-at keres, azért nem mindegy. mi is paráztunk hogy mi van ha nem válik be az új hely, ez a 100 legalább biztos, de muszáj volt lépni, mert sz.rra sem volt elég az a pénz. most sem dúskálunk, de van autónk, házunk, egyik sem hiteles. most vagyok 22, ő pedig 26. tehát 10 év sem kellett és tripla annyit keres.
Mert ha tanul akkor mire megy? Elvegeztem voros diplomaval a BME-t, doktoraltam is, ezt mar felesben otthoni felesben kulfoldi egyetemen, osztondijbol.
Ugy nez ki a keplet, hogy van ket gyerekem, felesegem, es velunk el rokkantnyugdijas apam.
Mondjon mar valaki olyan allast otthon ami nem miniszter, vagy annak valami valaga vege, es megkeres annyit, hogy tudjon berelni egy eleg nagy hazat/lakast ekkora csaladnak, plusz meg megelni belole? (Sajat lakasunk nincs se nekem, se szuleimnek)
Mert en nem talaltam, fentiekkel sem, ezert lett kulfold (Parizs).
Itt se elunk ugy mint Marci Hevesen, de ki tudunk jonni a fizetesbol. Otthon erre nem lattam eselyt.
jó lenne a vállalkozás is.
ha látnák esélyt maradnék!
de nincs pénzem beindítani egy vállalkozást, plusz ötletem sincs, pedig sztem bő egy éve agyalok, hogy mi az aminek van kereslete, és lehetne kezdeni valamit jövedelmezően vele.
Ez budapest, amit írtál, vidéki kisvárosban élek.
peste felköltöznék oké, de ott mindjárt több az albi, a fizu meg annyival nem több, hogy megérje...csöbörből vödörbe kerülnék szerintem.
Kedves kérdező, nem fogok veled együtt érezni és sajnálni. Ugyanis az ha valaki megsimogat az nem sarkall arra hogy változtassál az életeden és belesüppedsz abba az életfelfogásba hogy nincsenek kilátásaid.
1. Igen külföld az egy megoldás lehet, bár ott sincs minden kolbászból. Szóval mi az a szakma amihez értesz, amiben gyakorlatot szereztél eddig? Beszélsz-e nyelvet?
Ha piacképes szakmád van külföldön és megtudod magadat értetni akkor hajrá, irány külföld. Ezek nélkül ott is nehéz lesz megállnod a lábadon.
2. Összeszeded magad, és elkezdesz tanulni. Nem késő, fiatal vagy még, bőven megéri. Nem tudom milyen irányba tusz elindulni. De egy mérnök alapszakos diloma megszerzése 3,5 év. Utána már könnyebb, azzal a végzettséggel már van esélyed itthon is előrejutni, pláne külföldön. Csak rajtad áll hogy melyik utat választod. Sokkal többre mész, ha diplomával mész külföldre. Szóval befektetés nélkül nincs nyereség. Ahogy leírod te addig a minimumt tetted meg az életben. Szóval tessék küzdeni, hogy a társadalmi ranglétrán feljebb jussál. (Én is ezt tettem annó. Lehetőség van, aki azt modja nincs azt csak sajnáltatni akarja magát, mert lusta tenni a jövőjért.)
nem kell sajnálni, nem ezért írtam ki a kérdést.
fősuli? miből? nincs megtakarításom, szüleim finanszírozni nem tudják. olyan eszem meg nincs, hogy full ösztöndíjjal menjek.
marad külföld.
itthon logisztikus vagyok. de külföldön max konyhai kisegítőként állnék helyet. szerintem. társalgási szinten elvagyok a némettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!