Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Készpénzben kapott fizetésből...

Készpénzben kapott fizetésből mennyit lehet bankszámlára befizetni anélkül, hogy ne legyen gyanús?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom és elég jól keresek, de a főnök (magyar) készpénzben fizet ki, euróban. Azt már tudom, hogy a pénzváltóknál 500 ezer forint után kellenek papírok és lejelentik a NAV-nak, ezért mindig csak 450 ezerig váltok.

De most meg egy másik problémával szembesültem, halomban van nálam a forint ami nem biztonságos ezért folyószámlára szeretném utaltatni.

Sajnos egyetlen olyan egyenes ági felmenőm sincs, akivel megoldható lenne a havi 150 ezer forintos ajándékozási illetékmentes utalás, amit én odaadnék neki készpénzben.

Hogyan tudnám megoldani azt, hogy ez a pénz a folyószámlára kerüljön és ne kapjak vagyonosodási vizsgálatot, hogy hogyan gyarapodtam havi több százezer forinttal miközben nincsen bejelentett munkahelyem?

2015. okt. 24. 14:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%

Feketén dolgozol?

Miért nem külföldi számlára rakod a pénzt?

2015. okt. 24. 14:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs megoldás, ha egyszer nyoma keletkezik a pénznek, előbb-utóbb felfigyelnek rá. Már most elég komoly rendszerei vannak a NAV-nak és a jövőben még fejlettebbek lesznek, a világ informatizálódásával lassan még a sgglyukadba is be fognak látni és egyből kibukik az adózatlan bevétel. Egy lehetséges megoldás: válj KATÁs egyéni vállalkozóvá és azon keresztül bevételezz évi 6 milliót, ezért cserébe csak ötszázezret kell adóznod.
2015. okt. 24. 14:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és külföldi számla már ma sem megoldás.
2015. okt. 24. 14:27
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

A másik gond az, hogy mit akarsz kezdeni a pénzzel?

Elszórod?

Mert ha ingatlant akarsz venni, akkor megint kakiban vagy.

2015. okt. 24. 14:29
 5/15 anonim ***** válasza:
75%
De külföldön legálisan, bejelentve dolgozol? Mert akkor nyugodtan bármennyit befizethetsz itthon.
2015. okt. 24. 14:34
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha van róla bérpapirod akkor tudod igazolni hogy honnan szerezted a pénzt. ha nincs akkor halmozd a kp-t mert nem tudod igazolni h honnan van. Dugd el.
2015. okt. 24. 14:54
 7/15 anonim ***** válasza:
Magyarul feketén kapod a fizetésed? Az úgy kínos, elkölteni tudod max... Vagy vállalkozóvá válsz és beszámlázol valakinek, odaadod KP-ban, ő pedig elutalja neked...
2015. okt. 24. 17:27
 8/15 anonim ***** válasza:
25%
Szerencsére nem lehetséges.
2015. okt. 24. 19:11
 9/15 A kérdező kommentje:

Miért szerencsére? Neked is itt a lehetőség kedves utolsó hogy kidolgozzad a beledet külföldön. Én tudod a 0-ról kezdtem el az életemet nem tett alám apuci és anyuci a Kádár rendszerben adómentesen örökölt ingatlant meg diplomát nekem 18 éves korom óta keményen dolgoznom kell.

Sajnáld csak nyugodtan tőlem hogy nem szeretném a felét kifizetni az ingyenélő cigóknak. Én megdolgoztam a pénzemért keményen és biztos lehetsz benne hogy a főnököm ha el is csalta az adót az adóalapot megtartotta magának.

A többiek kérdésére, szerintem teljesen fekete, mert kéthetente fizet ki a főnök zsebből és nem ad semmilyen papírt róla. Munkakezdéskor mindent elkért még az igazolványokat is állítólag fénymásolás céljából mert minden legális, de 8 hónapja semmit nem kellett aláírnom és hivatalos papírt is csak a magyar munkaügyi központtól kaptam, hogy mivel nem jelentem meg a kért időpontban töröltek a nyilvántartásból.

Elnézést de az utolsó nagyon kiverte nálam a biztosítékot. Nem vagyok rosszindulatú de az ilyeneknek szívből kívánom, hogy úgy dolgozzanak egy otthoni mekiben nettó 70 ezer forintért hogy nincs hol lakniuk és azért is fizetniük kell. Engem minden éjjel csípnek az ágyi poloskák mert egész London tele van velük és a részeg bolgároktól nem lehet aludni mert mikor délutánosból jönnek egész éjjel hangoskodnak és minden reggel 3:40-kor kelek és 1 órát utazom.

Ezek után ha bárkinek tartani szeretné a markát velem szemben az az Egyesült Királyság és nem pedig Magyarország.

2015. okt. 24. 23:44
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
P.öcsömöccse, értem én, hogy élmunkás vagy, de ne itt kérj már tanácsot adócsaláshoz, vazzeg...
2015. okt. 25. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!