Készpénzben kapott fizetésből mennyit lehet bankszámlára befizetni anélkül, hogy ne legyen gyanús?
Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom és elég jól keresek, de a főnök (magyar) készpénzben fizet ki, euróban. Azt már tudom, hogy a pénzváltóknál 500 ezer forint után kellenek papírok és lejelentik a NAV-nak, ezért mindig csak 450 ezerig váltok.
De most meg egy másik problémával szembesültem, halomban van nálam a forint ami nem biztonságos ezért folyószámlára szeretném utaltatni.
Sajnos egyetlen olyan egyenes ági felmenőm sincs, akivel megoldható lenne a havi 150 ezer forintos ajándékozási illetékmentes utalás, amit én odaadnék neki készpénzben.
Hogyan tudnám megoldani azt, hogy ez a pénz a folyószámlára kerüljön és ne kapjak vagyonosodási vizsgálatot, hogy hogyan gyarapodtam havi több százezer forinttal miközben nincsen bejelentett munkahelyem?
2015. okt. 24. 14:11
11/15 anonim válasza:
Ha az UK-ban adóznál, akkor Magyarországon sem tarthatná a markát senki. Szóval ez elég gyenge szöveg volt.
13/15 Nordzsesz válasza:
Folyószámlára semmiképp ne tedd, ha csak biztonságban akarod tudni, hogy ne legyen otthon őrizetlenül, akkor bérelj trezort...
14/15 anonim válasza:
A KATA-s vállalkozás a megoldás.
15/15 anonim válasza:
Ne légy hülye, fizesd be Skrillre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!