Melyik fajta fogyasztja a legkevesebbet és többet? LCD, PLAZMA, LED tv?

Figyelt kérdés

2014. júl. 30. 08:37
 101/147 anonim ***** válasza:
100%

"Felhősödés, utánhúzás, alacsony (valós!)kontrasztarány megszűnt? "

Természetesen, éppen ez a lényege

a "bak light led" megvilágításnak, hogy

a még oly kicsi derengés is megszűnik!

A kontraszt nagyobb lesz.

Az utánhúzás?? miféle utánhúzás?

..ja ami a régi LCD-knél még látható volt.

Igen, az már nincs a valóságban, de el kell menni és meg kell nézni, nem csak itt írogatni a régi dolgokat arról, amikor az első ilyen képernyők megjelentek!

A kontraszt, természetesen.. El kell menni és meg kell nézni, nem csak a levegőbe beszélni, meg mindenféle megfizetett bértollnoknak hinni képtelenebbnél képtelenebb dolgokat!

A valós kontraszt arány?

El kell menni és személyesen meg kell nézni valahol!

A demóban (két fél képernyőn egymás mellett) meg lehet látni egy számítás utáni valós természetes eredeti, a felvétel hibáitól függetlenre számított kontrasztot és az előtt milyen volt a kép, javítás nélkül.

Az tényleg nem hagy kívánni valót..

A valóságban, élőben a tv-t nézve látszik, hogy kép területen belül mennyire természetes szerűvé, briliánsan élessé és árnylatban gazgdagon változik egy videó "számítógépes" beavatkozás után! Az nem dinamikus kontraszt, mert a megvilágításba avatkozik bele képen belül, sok kicsi területen. A dinamikus kontraszt az egész képet együtt állítgatná. Ez nem! Itt az árnyalat különbségek gyönyörűen megvannak.

.

.

Amit linkeltél "back light képernyő" néven, annak köze sincs ahhoz.

[link]

Látszik a képen, hogy ez valami próba kivitel lehetett vagy megbuherált "élve boncolás", amin edge (nem back) leddel szerelt képernyőt látunk, (hiszen csak a széleiről jön a fény) fényerő modulációt vezérelni próbálják, de ez így abszolút értelmetlen dolog még elméletileg is! Ilyenről még nem is hallottam eddig de valaki így átalakította, akkor tényleg csak ez várható tőle. Ennél nem szoktak külön fényerőt állítani.

Ez egy szándékos és durva ferdítés. Ilyen világítás vezérlés nincs a valóságban oldal ledes megvilágításnál!

.

Amiről én beszélek, azok back (vagyis nem a szélén oldalt körben) hanem hátul, végig mögötte vannak a ledek és valóban kisebb pixel csoportok mögött, de semmi látható zavart ez nem okoz, ahogy látom a bemutató videóknál.

Éppen néztem a boltban és megfigyeltem az ilyenhez hasonló nagyobb sötét terület előtt kis fehér kép pont részeket. Semmi ehhez legkevésbé hasonló jelenséget nem lehet azon látni, mint a külön pixel csoport túlvilágítás elvéből adódhatna. Megírták rendesen azt a szoftvert, hogy kiküszöbölje ezeket az elméletben elképzelhető hibák lehetőségét.

Ez az oldalsó megvilágítás helyi vezérlés valami vicc volt az előző fotón?

Mint mondtam már sokszor, el kell menni és meg kell nézni egy üzletben v. bemutató teremben egy-másfél méterről (nem távolabbról, mert ott már sok minden átlagolódik és eltűnik), hogy ott mit lehet látni.

Az éppen futó bemutató anyagban direkt az ilyen sötét háttér előtti kicsi világító pöttyöt kerestem és a legkevésbé sem látszott semmi abból, hogy pixel csoport mögött programból állítható az átvilágító fényerő. Volt a képnek világos és sötét része is és semmit nem láttam, még külön erre figyelve sem, csak a hihetetlenül tiszta és gyönyörű, kontrasztban és élességben is tökéletes képet.

.

Sőt a gyors mozgást is külön figyeltem.

Volt olyan jelenet, ahol egy vasúti pályaudvar látszott felülnézetből és sokszorosára felgyorsítva mozogtak a vonatok. Így, kb egy másodperc alatt suhant át a képernyőn, egyre gyorsulva. Ott aztán bármilyen hiba látszott volna, ha egyáltalán elképzelhető lenne ott bármi "elmosódás" vagy "szétesés", de nem! Teljesen tiszta és mentes volt kép, bármiféle húzástól vagy elkenődéstől, "töredezéstől" mentes volt a fantasztikusan éles, tiszta hatalmas felbontású kép, a tesztben leírt állítással:

"a képernyőn megjelenő kép bomlik homályos rendetlenség."

ezzel szemben. Mert a tesztben viszont ilyesmit írnak. Azt nem lehet tudni miért, amikor nem így van, méghozzá jól láthatóan!

"Ha egy hitelesnek minősülő teszt oldal (hdtvtest.co.uk) bármi rosszat mer írni az imádott led tévékről, akkor azok biztosan plazmabérencek és pénzt kapnak.."

Ez úgy látszik a tapasztalatok alapján, hogy nem lehet sok más oka, hogy valótlant állítanak. Lehet rájuk hivatkozni, de ha valaki megnézi a képét személyesen, akkor megbizonyosodik a valóságról, ami ezzel az ott leírttal szöges ellentétben áll!

.

.

Itt inkább az a gond, hogy a hivatalos teszteket valaki (többnyire egy valamilyen cégnek elkötelezett, esetleg megkörnyékezhető ember) leírta és azt általában a saját ízlése, munkaadója vagy egyéni, esetleg elfogult szemlélete is befolyásolja, különben nem lenne ennyire a valóságtól elrugaszkodott, ami jól látható, ha valaki veszi a fáradtságot és személyesen meg néz egy ilyen készüléket!

..mint itt a plazma rajongóknál is látjuk, a valóságban, keresleti tényekben alakulóval szemben. Inkább kifogásokat keresnek és áll magyarázatokat alkotnak, mint hogy elismerjék a plazma létjogosultságának a jelentős csökkenését, amitől valójában a gyártása is megszűnik kényszerből és jönnek a többért megvásárolható UHD-k, amire már nagyobb a kereslet is, különben nem lenne kapható egyre szélesebb körben, ha senkit nem érdekelne bármiért is.

A plazmáért tényleg nem adják meg azt az árat, viszont

aminél akár többet is kifizetnek egy korszerű és brilliáns képű UHD. El kell menni és meg kell nézni személyesen közelről a képét, gyors mozgás és sötét képnél is!

.

Korábban, mint írtam is, már olvastam teszteket egy másik tv-s témában. Az a passzív-aktív 3D-s rendszerű tv-ről szólt, ahol egyértelműen látszott mindenből, a tesztelő mellébeszéléséből és ferdítéseiből, egy élő teszt és valóság össze vetéséből, hogy egy passzív rendszert gyártónak a tesztelő embere írhatta a passzív méltatását. Olyan dolgokat írt le, amit ott helyben a mondat olvasása közben, azonnal meg lehetett cáfolni és a másik konkurens rendszerű gyártmánynál olyan dolgokkal jött elő, amit még sohasem láttam annál, pedig mindig ahol látok tv-ket, nagyon is alaposan "tesztelem" a látottak alapján mint bizonyos elméleti ismeretekkel is rendelkező átlag felhasználó, melyiknél mit lehet kiszúrni.

Sőt, kicsit talán szigorúbban is nézem, mint az átlag, mert engem sok dolog nagyon is zavar, mint legtöbbünket, akik kicsit is kényesek. A legtöbb szempontot egy átlag felhasználó szempontjai szerint tudhatom a magaménak, mert végül is nem vagyok más, mint legtöbben akik idővel majd, elfogadható "hibákkal" rendelkező tv-t szándékoznak vásárolni. Olyant ami még inkább elfogadható általános szemmel, mint egy másik, régebbi, már kifutó képalkotó rendszer kedvezőtlenebb, kényesebb hiba és előny aránya.

.

Viszont egy cég tesztelője, esetleg bármelyik cég érdekköre által megérintett ilyen ember, a saját kiemelendő cég termékénél "észre sem akarja venni" ha látja, sem hangsúlyoz ki még oly szarvas hibákat sem, amíg az ellen oldalon olyanokat nevez meg, ami nincs is ott valójában, legalább is zavarónak semmiképp nem látszik, sőt sok dolog meg egyáltalán, csak szóbeszédben van aki ellen marketingből említi és abból híresül el, mint ha valós probléma lenne.

Sajna ilyen van, főleg aki bármilyen okból, gazdasági haszon keresésből megkörnyékezhető és még nevet is szerzett a témában. Ez eléggé közismert jelenség az utóbbi 20 évben, minden területen.

.

Ilyen dolgokon már a két cég mérnökei is sértegetésbe torkolló hangot ütöttek meg bizonyos személyes vita fórumon.

[link]

.

.

Ezeket a kép megjelenítéssel, főleg a 3D-vel kapcsolatos dolgokat azért ismerem, mert még 1970-es években nagyon sokat foglalkoztam ezzel a témával.

Akkor a különböző megjelenítőkkel kapcsolatos alap kutatások még csak elméleti elv szinten voltak meg, mint plazma gázkisülési cella és az LCD, fezültség hatására polarizációs síkot forgató jelensége. Sőt még a led mátrix is szóba jött említés szintjén.

Akkor már megfogott a sok lehetőségben rejlő kombinációs lehetőségek tárháza, legfőbbként a térhatású kép megjelenítéssel kapcsolatban.

Akkor még első gondolatként a meglévő képcsöves tv-re épülve gondoltam kipróbálni több féle 3D-s megjelenítési elvet. Megfordult a fejemben több lehetőség. Azóta ezek szerint az elvek szerint működik a 3D megjelenítés a kereskedelemben kapható tv-ken!

Úgy látszik, velem párhuzamosan és függetlenül nagyon sokan, akár egymástól függetlenül erre a fizikai útra találtak rá, mint leghasználhatóbbra.

Már akkor megfogalmazódott bennem valamilyen nagyobb felbontású kép megjelenítő rendszer igénye, de abban is biztos voltam, hogy ez akkor, az 1970-es évek környékén több ok miatt sem lenne kivitelezhető. Részben a felhasználói szintű tömeges készülék cserét sem tudtam, még elvileg sem elképzelni, hogy miként lehetne bárkit is rávenni arra, hogy ennyi pénzt kiadjon egy ilyen nagyobb felbontást célzó korszerűsítés miatt.

Más részben ez a sugárzó oldalon is hatalmas beruházást jelentett volna (mint jelent most is).

Másrészt akkor még Kádárék alatt sem tudtam volna elképzelni ekkora változást, ami az oroszokhoz képest jelentett volna akkora változást, amit már politikai szempontból sem engedhetett volna meg az ország magának akkoriban. A másik ami akkor még úgy tűnt, a szélesebb sáv igény tűnt problémának. Akkor még nem gondolkodtam én sem a számítástechnika adta hatalmas előnyben, ami az információ tömörítve történő átvitelét tette lehetővé a digitális műsorszórás bevezetésével. Így megoldódott az átviteli sávszélesség probléma is.

Most jól elkalandoztam.

A lényeg, hogy ezek az eltérő megjelenítési megoldások ma is széles köröket és érdek köröket érintenek és minden gyártó védi és fejlesztgeti egyre tovább a maga által választott technológiai irányt.

Van amivel kapcsolatban már az ésszerű fejlesztési lehetőségek végére értek.

Az ilyen technológia meg áll azon a szinten a maga bizonyos előnyeivel és a legtöbb tulajdonságával lemarad a többi, egyre szaporodó előnyei mögött.

Itt tartunk most.

Az elavult technológia rajongói meg már kínjukban, jobb híján mosolyognak, mert valós indokot csak nagyon keveset tudnak mondani, de azok sem jelentősek. De legalább megpróbálják talpra állítani az így bepólyált "múmiát", hátha nem dől azonnal hanyatt és nem esik szét csotjai porává.

.

.

"Az utóbbi években a legolcsóbb full-hd plazmák is minden segéd nélkül tudták az 1080 sort frissíteni. Valamelyik tesztnél írták hogy a backlight strobing bekapcsolásával szép lett a mozgás, cserébe vibrált és csak maxra húzott fényerővel tudta a 120cd-t Ismét egy kompomisszum. Ha szép mozgást akarsz látni akkor be kell sötétíteni, ha felemeled a fényerőt akkor pedig mosódik a kép. Ezzel gyakorlatilag ez az előny is elveszik a plazmával szemben."

De itt adott a lehetőség választani.

Egyébként a plzma fanok azt hangoztatják, (valahol a linklet oldalak között találkoztam vele) hogy azért nem látszik a kép felbontás a középső területen kívül (az éles látás területén kívül), mert ott csak a villogó képet érzékeli jobban a szem azokon a részeken.

Ezzel kapcsolatban van egy jó hírem! A valóságban sem villog, amit az életben látunk, viszont ma már mindegyik megjelenítő biztosít egy ilyen funkciót különböző technikai szempontokból. :)

2014. aug. 29. 17:03
 102/147 danada ***** válasza:
54%
Kár rád több energiát pazarolni, hiszen jól láthatóan valamilyen értelmi betegséggel küzdesz. Más magyarázata nem lehet ennek a nagyfokú értetlenségnek és sötétségnek, ami belőled árad.
2014. aug. 29. 19:25
 103/147 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ha a a saját tulajdonságaidat mindig így áthárítod és magyarázol mindenen keresztül a valósággal ellenben, akkor majd az emberek, a többség eldönti!

Lehet ideológiát gyártani, hogy mi miért és miért nem, de a lényeg, az áradat, az ember tömegek döntése el fogja sodorni az ilyen véleményeket. Sőt már ezen túl vagyunk. Mindenki megismerte az új dolgokat és az kell.

A régi, még ha még olyan fekete is a sötétje, akkor sem ez a legfőbb szempont. A mozgás gyors megjelenítése.. meg kell nézni élőben egy korszerű UHD tv-n. Nincs értelme ilyen emberekkel vitázni, mert akkor sem ezt fogják venni ha tizedszer végig írod is, mert elavult a kényes korlátozott dolgaival.

2014. aug. 29. 19:36
 104/147 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted az egész világ sötét, mert nem úgy vélekedik a többség, mint ti néhányan. Ja persze, erre megint csak ideológia a magyarázat, hogy ki mit hogy ismer..
2014. aug. 29. 19:51
 105/147 danada ***** válasza:
54%
Ne torzítsd el, amit írtam. Szerintem csak te vagy sötét. ;)
2014. aug. 30. 09:10
 106/147 anonim ***** válasza:
54%

"Lehet ideológiát gyártani, hogy mi miért és miért nem, de a lényeg, az áradat, az ember tömegek döntése el fogja sodorni az ilyen véleményeket. Sőt már ezen túl vagyunk. Mindenki megismerte az új dolgokat és az kell."

Ez így van. De ne felejtsük el hogy a birkanyáj "áradatát" mindig a pásztor vagy a kutyája irányítja. Így van ez a marketingáldozatokkal is. Ha egy üzletben a nagyobb haszon miatt az LCD-ket kell eladni akkor létrehozzák azokat a körülményeket ahol el tudják fedni azok hátrányait és kiemelni az előnyeit. A "képzett" eladók pedig a laikusokat könnyen meggyőzik hogy mire van szükségük.

Az lcd alapvetően állóképek megjelenítésére alkalmas. Az árrés miatt megéri különböző mankókat tenni alá, de az alaptechnológia attól még ugyanolyan hiányos marad.

A jövőben, ha elterjednek az lcd-nél nagyobb árréssel árulható oled panelek és elkezdik kiszorítani az lcd-ket, majd meglátod hogy elkezd sötétedni a tv falaknál hogy látszódjon az lcd-k kontraszthiánya, mivel akkor már nem azokat kell eladni. Te pedig, mint jó marketingáldozat hitet fogsz váltani, és attól kezdve a nulla fekete lesz a fontos számodra is.

"Amit linkeltél "back light képernyő" néven, annak köze sincs ahhoz."

Jó lenne ha kikapcsolnád a write-only módot és elolvasnád azt amit írtam. Amit linkeltem az egy edge-ledes típus, mivel csak ilyeneket lehet kapni megfizethető áron. Később szoftverfrissítéssel az LG úgy orvosolta a problémát hogy a kép alján megjelenített egy széles és világos infó sávot hogy annak fénye elfedje a képi hiányosságokat. Ez ismét csak tüneti kezelés egy beteg technológiának.

"Ez egy szándékos és durva ferdítés. Ilyen világítás vezérlés nincs a valóságban oldal ledes megvilágításnál!"

Üdv a valóságban!

Addig semmi értelme közel menni egy 4k lcd-hez amíg a kis látószög miatt eltorzulnak a színek a széleken. Ezt sem tudják megoldani már évek óta.

2014. aug. 30. 10:44
 107/147 anonim ***** válasza:
100%

Na, bemutatkoztál..

Aki nem ért egyet veled, az szerinted csak hülye lehet.

(Igaz, nem azzal a szóval mondtad, mint végig máshol sem), de jól láthatóan ez volt mindig a lényege.

Már az elejétől ezt írod mindenkire

(Igaz, nem azzal a szóval mondtad).

Szerinted mindenki meg van vezetve és tudatlan, (jóformán buta és ostoba) akinek más a véleménye, mint annak a maroknyi csoportnak, akik a plazma rajongók táborát alkotják.

Te vagy az, aki ideológiát gyárt egy haldokló technika maradványára. Majd elmagyarázod a gyártóknak is, hogy ők miért állnak le.

Ugye, nem azért mert nincs rá elég kereslet még a kis haszonkulcs miatt megfizethetőbb áron sem, még olcsóbban sem kell! Nem veszik meg! Azért mert senki nem érti meg, hogy a plazma tv "milyen jó dolog is! ..mert nem tudják, nem ismerik az emberek". persze, mindenkit hülyének kell nézni, mindenki tudatlan, aki mást gondol mint Te!

Annyira jó és sokoldalú meg hibátlan a plazma tv, mint a "wiszkis rabló" volt! Csak senki nem akarta megérteni a problémáját, azért került a rács mögé. Szegény rossz sorsú plazma tv.. Nem akarják venni az emberek olyan haszonkulccsal, hogy az megérje a gyártóknak, sőt még olcsóbban sem, mert "az emberek félre vannak vezetve, ostobák és tudatlanok" csak más szavakkal de ezzel a jelentéssel. A lényeg, hogy nem tudják mit veszítenek egy kényesebb, behatárolt élettartamú technológiával. Igaz? Mindenkit hülyének kell nézni ami másképp vélekedik, mert azt nem önszántából teszi, ahhoz túlságosan buta, hogy gondolkodjon és lásson?

Mint aki nem láthatott még sok plazma tv-t is mindenhol, méghozzá olyan körülmények között, ahogy legtöbben otthon is nézik, legalább is úgy beszélsz mindenkiről itt visszamenőleg is!

A drágább, újabb korszerűbb technika mégis valami okból eladható többért is. Miért? Persze, a reklámoktól megvezetett ostobák azt elhiszik, amit ott látnak, azért. Így gondolod. Mert az ember ne higgyen a szemének, inkább neked, és egy szűk rajongói kör egyoldalú és ellenzős reklámjának, a valós igényekkel szemben!

Az persze eszedbe sem jutott, hogy már tényleg nem kell senkinek, még akkor sem ha nem tesznek rá akkora hasznot mint az LCD-re. Kisebb haszonkulcs mellett sem kell senkinek egy ilyen kényes holmi, amit szabályok mellett kell és lehet biztonságosan használni és közben lehet rettegni, jajj nehogy.., mert plazma.

De szerinted nem így van, Ezt is megmagyarázod ilyen logikátlan és értelmetlen logika-szerű (félre,) (le)vezetéssel.

Aki pedig ezzel szembe száll, az igénytelen, félre van vezetve, tudatlan, ostoba és minden csak nem normális és nem komplett. Ha vissza olvasol sok oldalon a lényegére.

Érdekesen sajátos gondolkodás.

.

.

Ez olyan, mint amit a feleség mondott az esküvő után a férjének. "Apukám, ami a tiéd, az mostantól kezdve az enyém is?

Igen anyukám. -mondta a férj-

Mire az ifjú asszony felkiáltott.

Akkor ami a tiéd, az az enyém is, ami pedig az enyém, ahhoz meg semmi közöd!!!

Így magyarázod Te is a saját kicsavart logikád szerint.

Még az se baj, ha ezzel szembe haladsz minden gyakorlatban megmutatkozó, keresleti - kínálati és gyártói, valamint az előny-hátrány és a korszerű igények mérlegelésének a dolgával is.

Egy szóval mindennel.

.

.

Szerinted nem azért veszteséges a gyártás, mert senki nem akar már olyan felépítésű tv-t venni, még kisebb haszonkulccsal sem, a sok hátrány és kényelmetlen használati feltételek, a kényes érzékeny mivolta és a legtöbbünknek nem jelentős előnye miatt.

Persze ezt elismerni már azonos a plazma temetésével.

A gyártók viszont már eljutottak idáig.

Itt néhány ember viszont DonQuijote harcot folytat bármi áron egy omladozó szélmalommal!

Az emberek meg félre vannak vezetve és tudatlanok, félrevezetettek, sötétek, buták és igénytelenek, ha nem plazmát akarnak venni, hanem többre vágynak. (igaz, ezt se ilyen szóval mondtad) de ez végig a lényege, ami le jön belőle.

Ez olyan, mint a boszorkány üldözés.

Ha valaki elfogadja a hülyeséget ami szembe megy minden józan logikával az jól beszél, aki nem fogadja el a legtöbbünk szemében kevés és elégtelen indokokat, egy jóval többre alkalmas technikával szemben az minden csak nem normális, akkor is ha nagyon sok ember nem foglalkozik már egy ilyen kényes, idejét múlt és lassan megszűnő technikával.

Ez itt a nemes Don Quijote DelaMancha harca az imádott Dulcinaáért a hatalmas ellene törő óriással, ..a szörnyűséges LCD-vel szemben!

[link]

Érdekes logika, nem mondom!

Szóval nem azért nem veszik, mert sok tekintetben elavult, kényes és túlhaladott a technika, hanem mert az emberek tudatlanok és buták mert bedőlnek annak amire tényleg igényük van és ami jóval többet tud nyújtani azokban, amire valóban szükségük van.

Csak az a jelentéktelen, állítólag elérhetetlen előny a legfontosabb, ami legtöbbünknek fel sem tűnik.

A hátrányokat meg ki ne tudná elviselni.. Na de bármi áron? Mindenről lemondva.

Nem jön le a végére sem, hogy ez már lassan ostobaság számba megy, ennyire makacsul védeni egy kényes és sok tekintetben elavult technikát pár jelentéktelen, meg sem látható előnyért?

..amit ráadásul meg sem lehet látni a szokásos felhasználás közben, de máskor is csak ha ezt külön keressük és figyeljük, különben észre se vennénk!

Amíg áll a szélmalom, addig harcolni kell? utána meg már csak az ideológiáért is..?

Még a megszűnésekor is kiállni valamiért, amiről kiderült, hogy nem kell senkinek? Ez ostobaság! :))

Ostoba dolog egy idejét múlt technológiát ennyire isteníteni, hiszen már a gyártók is belátják, hogy nem kell senkinek. Nem csak jó haszonnal nem tudják eladni, de sehogy! Legfeljebb néhányan, bármennyit megadnának érte, mint egy tölcséres gramafonért, de az legalább érthető. Elég szép darabok azok.

[link]

.

Inkább a multifunkciós LCD-ket keresik sokan még magasabb áron is, amint látszik! Azoknak a fényereje és a használati lehetőségek, a nyúzhatósága is jobban alkalmazkodnak a felhasználói szokásokhoz, mint a régebbi, idejét múlt kényes dolgok.

2014. aug. 31. 21:44
 108/147 anonim ***** válasza:
89%

""Lehet ideológiát gyártani, hogy mi miért és miért nem, de a lényeg.. az ember tömegek döntése el fogja sodorni az ilyen véleményeket."

Ez így van. De ne felejtsük el hogy a birkanyáj "áradatát" mindig a pásztor vagy a kutyája irányítja."

Már megint a tudatlan, "képtelen önmaga eldönteni a birka tömeg" a hibás (eddig is ez jött le végig), mert miért is kellene neki a jobb, kevésbé kényes és széleskörűen, megkötések nélkül, szabadon használható lehetőségek sora, amikor ott van egy régebbi technológia, ami ugyan kényesebb és óvni kell bizonyos dolgoktól, cserébe az apró előnyökért, amit sokan észre sem veszünk a szokványos nézési körülmények között, de máskor sem zavaró, sőt fel sem tűnik még sötétben sem.

.

.

"Így van ez a marketingáldozatokkal is. Ha egy üzletben a nagyobb haszon miatt az LCD-ket kell eladni akkor létrehozzák azokat a körülményeket ahol el tudják fedni azok hátrányait és kiemelni az előnyeit. A "képzett" eladók pedig a laikusokat könnyen meggyőzik hogy mire van szükségük. "

Főleg, ha a vevők is látják, hogy az több kedvező, előnyös dolgot ad, mint a korábbi technika, a maga kevésbé kényes de jóval kényelmesebb dolgaival együtt!

A jót nem kell sokszor mondani! Afelé mindenki könnyebben hajlik.

.

.

"Az lcd alapvetően állóképek megjelenítésére alkalmas. Az árrés miatt megéri különböző mankókat tenni alá, de az alaptechnológia attól még ugyanolyan hiányos marad"

Nem!

Minden mozgó kép megjelenítő technológia álló képek sorozatát jeleníti meg, méghozzá olyan sebességgel, hogy a szemünk ne tudja követni a változást. Ez m már mindegyiknél a rendelkezésünkre áll.

Az alap technológia valóban hiányos marad, mert nagyobb fényerőnél be tud égni, mind a plazma és az OLED szintén.

legfeljebb az LCD sebessége növekedett, amit még további ki-be kapcsolható megoldásokkal lehet tovább javítani, ha egyáltalán szükséges.

.

.

"A jövőben, ha elterjednek az lcd-nél nagyobb árréssel árulható oled panelek és elkezdik kiszorítani az lcd-ket, majd meglátod hogy elkezd sötétedni a tv falaknál hogy látszódjon az lcd-k kontraszthiánya, mivel akkor már nem azokat kell eladni. Te pedig, mint jó marketingáldozat hitet fogsz váltani, és attól kezdve a nulla fekete lesz a fontos számodra is."

Még talán szerencsémre, ismerem az OLED öregedési hajlamát. Azzal hasonlóan járhatnék amint egy plazmával.

Ezt mindig fejlesztik tovább, de az öregedése az még most is meg van.

Itt körül lehet nézni OLED fronton és fel lehet iratkozni a hírlevelükre, hogy ne maradjunk le a változásokról:

[link]

Persze ha valami tartós és legalább olyan jó és fényerős megoldással jönnek ki, mint az LCD, háttér leddel és processzorral megtámogatott változata, akkor nem zárkózok el attól sem, hogy emellé álljak. Viszont úgy néz ki, az Oledről egyelőre nem lehet túlságosan tartós és állandó minőségre számítani.

Az ára éppen ettől mehet lejjebb az LCD-k árához képest nemsokára, mert rövidebb időtartamra kell vele kalkulálni. Viszont az OLED nyomtatható, tintasugaras nyomtaóhoz hasonlóan, tehát egyszerűbb előállítani, ha már kiforrott a technológia.

A vörös és zöld fényű OLED élettartama, napi 6 óra üzem idővel számolva kb egy emberöltőn át bírja, ami így nem is okozna problémát, viszont a kék színnél kb. 20.000 óra, 3300 nap, vagyis napi 6 órával számolva, kb 10 év alatt csökken a felére a fényerő. Ettől sárgás-zöldes-vöröses elszíneződések jelennek meg 10 éven belül.

Az öregedés, nagy mértékben függ a kijelző hőmérsékletétől. Ezért most annak a kontrolljával próbálkoznak, a 2012-es álláspont szerint. lehet, hogy valamilyen forszírozott hűtés lesz a megoldás (ezt csak én gondolom). Viszont az ha aktív hűtés lenne, akkor növelné a fogyasztását de az élettartamát is. majd meglátjuk..

[link]

Egyelőre a melegedéssel kapcsolatban ezzel próbálkoznak:

[link]

.

.

""Amit linkeltél "back light képernyő" néven, annak köze sincs ahhoz."

...Később szoftverfrissítéssel az LG úgy orvosolta a problémát hogy a kép alján megjelenített egy széles és világos infó sávot hogy annak fénye elfedje a képi hiányosságokat. Ez ismét csak tüneti kezelés egy beteg technológiának."

Ez tényleg az. Ezért mondom, hogy ilyent nem lehet sokáig árulni, mert az így tényleg szégyent hoz az LCD-re. Persze az LG-től nem is csodálkozom az ilyen megoldásokon.

Annál jobban azt tényleg nem lehetett volna elrontani!

.

.

"Ez egy szándékos és durva ferdítés. Ilyen világítás vezérlés nincs a valóságban oldal ledes megvilágításnál!"

Üdv a valóságban!"

Ha ebből akár egy kisebb széria is ki ment a kereskedelembe, illetve letölthető volt ilyen hibás frissítés, az komolyan nagyon szomorú. Sőt még az is kár, hogy ilyent megírtak programban és azt elérhetővé tették.

.

.

"Addig semmi értelme közel menni egy 4k lcd-hez amíg a kis látószög miatt eltorzulnak a színek a széleken. Ezt sem tudják megoldani már évek óta."

Láttál már ilyent közelebbről?

Ha úgy, közelről is megnézted volna, akkor nem mondanál ilyent!

2014. aug. 31. 21:46
 109/147 danada ***** válasza:
54%

"Aki nem ért egyet veled, az szerinted csak hülye lehet. "

Előbb is megkértelek, hogy ne általánosíts. Ha észérvekkel tudnád alátámasztani a véleményed, akkor nem írtam volna, hogy sötét vagy. De nem tudod! Korábban is írtam, hogy nagyon sok LCD-s ismerősöm, barátom van. Sőt olvasok LCD-s fórumokat is. Mindenhol tisztában vannak a technológia fogyatékosságaival és el is ismerik. Te pedig itt ismételgeted ugyanazt. Mondjuk nem lehetsz tisztában a technológia fogyatékosságával, hiszen a sajátoddal se vagy tisztában. ;)

"Ezt is megmagyarázod ilyen logikátlan és értelmetlen logika-szerű (félre,) (le)vezetéssel. "

:D

"Az emberek meg félre vannak vezetve és tudatlanok, félrevezetettek, sötétek, buták és igénytelenek, ha nem plazmát akarnak venni, hanem többre vágynak."

Képminőségben nem tudnak jelenleg többre vágyni sajnos, mint amit egy plazma nyújtani tud, mert nincs. (De azért a következő irományodban kérlek még ismételgesd az ideologizált véleményed a kereslet alakulásáról és az elavult technológiákról. ;)) Szolgáltatásban, meg a többi humbugban királyok az LCD-k. Csak nem az egy tv fő feladata szerintem.

"Minden mozgó kép megjelenítő technológia álló képek sorozatát jeleníti meg, méghozzá olyan sebességgel, hogy a szemünk ne tudja követni a változást. Ez m már mindegyiknél a rendelkezésünkre áll. "

Hazudsz! Az én szemem látja az üstököst a focilabda helyett. Akkor most mi van? Magyarázd meg kérlek.

"Láttál már ilyent közelebbről?

Ha úgy, közelről is megnézted volna, akkor nem mondanál ilyent!"

Láttam.

A következő irományodnál kérlek vedd öledbe a Magyar Helyesírás Szabályai c. művet. Azt is megnézhetnéd közelebbről. ;)

2014. szept. 1. 10:14
 110/147 anonim ***** válasza:
89%

Úgy látom, már személyeskedéssel és egyéb, ide nem illő dolgokkal próbálod elterelni a szót a legtöbb vonatkozásában gyenge és hiányos képességű plazma megjelenítőről, mert az önmagában nagyon kevés lenne egy tartalmas vitához. Nem nyom eleget a mérlegen, mert amit a plazmánál előnyként említesz, az sokunknak nem is tűnik fel hátrányként az ellenkező oldalon, még az olcsóbb kategóriában sem.

Ami pedig a plazmánál szokásos hátrány és kényes kezelés kérdése, azt sokan nem szeretnék megkapni a pénzükért, ha már ki kell adni valamire, az jobb kell legyen a réginél (és nem a feketében mérhetően). Elég az ha nincs látható zavaró jelenség, hiszen nem méregetni, hanem nézni vesszük!

Ha már fizetnek valamiért, akkor tudjon minél több olyan funkciót is, amire a régebbiek nem voltak alkalmasak, nem is beszélve a sokkal nagyobb mértékben korlátozott felhasználású és kényesebb használatot feltételező plazmáról.

A plazma megmérettetett és könnyűnek találtatott a fennmaradáshoz, mind a vásárlói oldalról, mint a gyártó részéről és nem a marketing miatt, hanem mert nem követi a kor igényeit, sőt nagyon sok dologban már elmarad tőle.

Csak azért nem szabad egy őskövülethez ragaszkodni, mert az valamikor még jónak számított, amikor nem volt baj, hogy nagyon vigyázni kell rá, csak ne csíkos képe legyen, mint a képcsövesnek.

.

.

"Sőt olvasok LCD-s fórumokat is. Mindenhol tisztában vannak a technológia fogyatékosságaival és el is ismerik. Te pedig itt ismételgeted ugyanazt."

Mert egy elavult, jelentéktelen apró, alig észrevehető előnyt próbálsz nem jelentőséggel felruházni. A hátrányokat és hiányosságokat pedig megpróbálod teljesen figyelmen kívül hagyni. Amikor mégis szembesítenek vele, akkor sem veszed figyelembe, "mert ez úgy jó".

Még a nipkow tárcsás kép megjelenítőt is reklámozhatnád ezzel a politikával. még az sem zavar, hogy lassan eltűnik a kedvenced, és nem a marketing miatt, hanem mert kevesebb és jelentéktelenebb az előnye, mint amennyi hátrányt és hiányosságot el kell viselni cserébe!

.

El kell mondanom mindig ugyanazokat a dolgokat, mert mintha süketnek vagy fogyatékosnak beszélnék, nem vagy képes felfogni az értelmét.

.

.

""Aki nem ért egyet veled, az szerinted csak hülye lehet. "

Előbb is megkértelek, hogy ne általánosíts. Ha észérvekkel tudnád alátámasztani a véleményed, akkor nem írtam volna, hogy sötét vagy. De nem tudod!"

Erre mondják, bagoly mondja verébnek...

Szembe mész mindennel, a fejlődéssel, a megújulással a haladással, az emberek általános igényeinek növekedésével. Azt gondolod, csak neked van igazad, már pedig ezekben nincs!

.

Nem foglalkozol azzal sem, hogy egyre többre vágynak az emberek és meg akarnak szabadulni a több dologban már elavult technikától. Aki pénzt ad valamiért, az általában jobbra, többre vágyik, mint amilyen a korábbi volt.

A végén megpróbálod megmagyarázni, ideológiát gyártasz olyanra, ami természetesen nem úgy van Illetve részben úgy van de a többség ráutaló véleménye alapján is az kevés ahhoz, hogy a hátrányait és a hiányosságait kompenzálja a ami igények mellett az általad preferált technikának.

.

Makacs vagy és önfejű, méghozzá olyan dolgokban ami összességében nem úgy van. Inkább, túlnyomó részben ellenkezőleg! Erre mondják, ..mint az öszvér..

.

Olyan dínón próbálsz lovagolni, ami már kihaló félben van, (lehet, hogy alólad fog utoljára kidőlni) de még meg is akarod magyarázni, hogy miért jó az, mielőtt végleg kiöregedne a sorból.

.

Féligazságok között próbálsz lavírozni. Igaz, hogy egyértelmű, az egyik mit tud és a másik többre képes, sőt mellette még jóval többre is. A korszerűbb is, újabb példányainál különösen.

Ennek ellenére Te csak azon a kevés előnyön lovagolsz, ami nagyon is kevés ahhoz, hogy azét megérjen elviselni kellemetlenségeket cserébe.

Azt viszont elfelejted, hogy amit a plazma nem tud, ahhoz az LCD-nél ki lehet választani a megfelelő üzemmódot, hogy alkalmas legyen ilyen apró nüansznyi finomságokra, amit sokszor meg sem látunk rajta nézőként, de kimérhető.

itt a kezelési pdf-ből másoltam:

Motion Plus Próba most

Eltávolítja az elmosódást és a torzulást a gyors mozgású jelenetekből. Válassza az Egyedi lehetőséget az

Elmosódáscsökkentés. és Torzításcsökkentés kézi beállításához, valamint az élesebb LED-kép érdekében állítsa

be a LED-es képtisztaság funkciót.

A TV-készüléken megjelenő információs képernyőn a bemeneti jel (60 Hz) felbontása és frekvenciája, nem pedig a

TV-készülék által a Motion Plus funkció segítségével megjelenített képhez előállított frekvencia látható.

Ha zajos a kép, állítsa a Motion Plus funkciót Ki értékre. Ha a Motion Plus beállítása Egyedi, manuálisan állíthatja

be az Elmosódáscsökkent., a Torzításcsökkentés és a LED-es képtisztaság értékeit, illetve használhatja a Visszaáll.

opciót.

Elmosódáscsökkent.: A videoforrásokból érkező jelek elmosódásának csökkentése.

Torzításcsökkentés: A videoforrásokból érkező jelek torzításának csökkentése filmek lejátszásakor.

LED-es képtisztaság: A sok mozgást tartalmazó, gyors jelenetek esetén az utánhúzás megszüntetése, hogy a

kép élesebb legyen.

Visszaáll.: Az egyedi beállítások visszaállítása a gyári alapértékekre. "

.

Ez csak egy töredék a teljes leírásból, de a lényege, ha valaki nem állítja át a kívánt üzemódra, akkor annak megfelelő amit látunk. Ehhez pedig ismerni illik egy idő utána lehetőségeket.

Az "a tesztelő" akitől korábban idéztél, róla sem hiszem, hogy minden egyes kis részlet lehetőséget ismert, ezért talán azt sem tudta, mit hol állíthat be. Ezt nem két nap megismerni, de két hónap is kevés lehet hozzá. Viszont minden beállítható igény szerint!

.

.

Az a gond, hogy éppen Te általánosítasz, mert ha itt vissza olvasunk, akkor minden oldalon legalább egyszer megtaláljuk, hogy "mindenki félre van vezetve" ami szerint mindenki képességeinek hiányát szenvedi. Erre utal az amit mindenhol meg lehet találni, vagyis mindenki tudatlan?

Közben csak Te vagy az, mert folyton csak mellé beszélsz!

Nem is tudatlan, inkább nagyon is tudatosan elfogult vagy, egy elavult és képességinek korlátjait szenvedő technikával,

a maga csökönyösen előtérbe helyezett jelentéktelen előnyével, annak szűk lehetőségeivel és széles körű korlátaival együtt.

.

Elfogult vagy, egy olyan technika mellett, ami elérte a korlátai határát és reálisan nem fejleszthető tovább. Úgy hangoztatod a szikrányi talán előnyt, mintha azon kívül semmi nem számítana az életben, a szórakoztató iparban.

Pedig az a leginkább zavaró legtöbbünknek, hogy valami csak korlátozottan, szűk felhasználói kör számára jelent bármit is, közben a károsodás lehetősége miatt kell mindig aggódni. "Lejjebb veszem.., esetleg nem nézem rajta, mert kockáztatok vele".

Ezért sem használható nyugodtan és kényelmesen.

Az írásaidból úgy tűnik, mint ha csak egy szűk plazma-vallási csoport, egy szekta tudná az élet értelmét és semmi más nem számítana.

Látjuk, hogy nem úgy van, de ragaszkodsz ahhoz az egy-két jelentéktelen, sokunk számára észre sem vehető állítólagos előnyéhez, amivel együtt úgy lemarad a plzma megjelenítő, hogy nem éri meg gyártani sem. Ezt is megpróbálod elmagyarázni, hogy nem azért hal ki mert öreg és képtelen már sok mindenre, hanem ..a marketing..

Ami jó, azt nem kell sokszor elmondani.

Ami pedig megöregedett, azt előbb vagy utóbb már senki nem fogja vásárolni, mert van jobb és többre képes.

Nem kell áll indokokat alkotni hozzá, amikor van bőven valós is!

.

.

"Képminőségben nem tudnak jelenleg többre vágyni sajnos, mint amit egy plazma nyújtani tud, mert nincs. (De azért a következő irományodban kérlek még ismételgesd az ideologizált véleményed a kereslet alakulásáról és az elavult technológiákról. ;))"

Amikor ezekből lehet látni, kinek mire van szüksége.

Nem a plazmára az biztos, mert akkor most ez virágozna fel úgy ahogy éppen hanyatlik, sőt megszűnik!

Ha egyszer nem vették mert már "ki ment belőle az idő..".

Senkinek nem kell a plazma a "szekta" tagokon kívül.

Viszont ha nem keresik, mert nem tud annyit nyújtani már, akkor néhány old-tv rajongó kedvéért luxus működtetni egy gyártó sort!

.

.

Szolgáltatásban, meg a többi humbugban királyok az LCD-k. Csak nem az egy tv fő feladata szerintem."

Ma már az!

A tv feladata ma már a szórakoztatás film nézésen kívül, minden kép megjelenítésre alapuló feladat. Ezt mindenki látja.

.

.

"Az én szemem látja az üstököst a focilabda helyett. Akkor most mi van? Magyarázd meg kérlek."

A tv menüben ki kell választani azt a funkciót, hogy mire szeretnéd optimalizálni a megjelenítést. Egyik tv sem tud mindent egyszerre, viszont kiválasztható, hogy mit szeretnél. A plazmánál nincs ilyen lehetőség. ott el kell fogadni ami van. Ha sötét vagy beég, netán nem mered nézni rajta a mozi csatornát mert fehér a sarkában a felirat, az már a plazmán és rajtad múlik, miért vettél ilyen sz.. tv-t.

.

.

""Láttál már ilyent közelebbről?

Ha úgy, közelről is megnézted volna, akkor nem mondanál ilyent!"

Láttam. "

Akkor nem tudom mit néztél, mert a legkritikusabb szemmel sem lehet rajta ilyent észrevenni.

.

.

"A következő irományodnál kérlek vedd öledbe a Magyar Helyesírás Szabályai c. művet. Azt is megnézhetnéd közelebbről. ;)"

Valahol netán mellé ütöttem?

Ilyen előfordul bárkinél. Hol, miben láttad?

(persze megint csak hárítasz ide nem illő témával)

2014. szept. 1. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!