Melyik fajta fogyasztja a legkevesebbet és többet? LCD, PLAZMA, LED tv?
Úgy tudom hogy a led fogyasztja a legkevesebbet.
Abban nem vagyok biztos hogy melyik a legtöbbet de szerintem a plazma.
A legtobbet a plazma fogyasztja elvileg, utana az LCD, de ez fugg a megjelenitett keptol is. A plazma akkor fogyaszt a legtobbet, ha teljesen feher kepet jelenit meg, sotet kepkockaknal meg kevesebbet fogyaszt mint az LCD, mert ez utobbinal a hattervilagitas mindig* be van kapcsolva, es az elotte levo keppontokkal takarja ki a fenyt.
Amugy nincs olyan hogy LED TV, a LED-nek nevezett teve is LCD, csak LEDes a hattervilagitasa.
*vannak olyan LEDes hattervilagitasu LCDk, amik a keptartalom fuggvenyeben lokalisan le tudjak kapcsolni a hattervilagitast.
Ettol fuggetlenul a plazma fogyasztasi tobblete nem jelentos eves szinten, viszot a kepe nagysagrenddel jobb mint barmelyik LCD-nek.
A legnagyobb fogyasztása a Plazmának van.
Nem véletlenül zárt be az utolsó plazmaTV gyár valahol a világban.
Az én 106 os plazmám 306 Wattos. míg a helyette vásárolt LED-es 35...a súlykülönbségről nem is beszélve
Talán már nem is kapni plazmatv-t...
"Nem véletlenül zárt be az utolsó plazmaTV gyár valahol a világban. "
nem ezert zart be, hanem azert mert a plazmat sokkal dragabb gyartani, a LED-es LCDn sokkal nagyobb haszon van, raadasul a plazma csak 42-es es folotti meretkben volt elerheto, a vilagban viszont a legtobb eladott teve ezalatti meret.
Raadasul a legtobb embert nem erdekli a kepminoseg, nem is igazan erzi hogy szart nez. Gondolom teged sem erdekel, ha plazma utan lcd-t vettel :)
A plazmad 306 Wattos erteke egyebkent csucsfogyasztas, ha tok feher kepet jelenti meg maximalis fenyerovel. Atlag egy ilyen plazma 150-200 watt korul fogyaszt. Fogyasszon 150 wattal tobbet mint az LCD-d, napi 4 oraval szamolva az egy evben 219KWh, ami kabe 8000Ft evente, nulla jelentosege van.
Az, a baj, hogy sok ember úgy félre van vezetve, mint a 65%-os válaszoló és kevesen látják át úgy, mint az 59%-os. Aki nincs képben, azt jól megvezetik a boltokban dolgozó "hozzáértő" eladók, akik a jóval drágább és rosszabb képminőségű LCD-t fogják rásózni a vevőre a sok marketing hülyeséggel.
Az a 306W-ot fogyasztó plazma (ezt az értéket nem is értem, mivel nincs olyan, hogy fixen X értéket fogyaszt egy plazma) mikori és mi a típusa?
A legkevesebbet az OLED tv fogyasztja
és az hasonlóan be ég egy idő után mint a plazma, a beégés csökkentő trükkjeivel együtt.
Az OLED fényerje jobb.
Azután a LED-LCD fogyasztása következik.
A legtöbbet a plazma eszi és leginkább az ég be és a leggyengébb fénye annak van, különben még inkább beégne. Az egy elavult és kifutott öreg holmi, az elavult képcsöves CRT társaival együtt ma már gyors kihalásra lettek ítélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!