Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt? Miért divat önbizalomhiányosnak lenni?
Már nem egyszer megkaptam ezt. Tudom, hogy okos vagyok, mert a suliban a fontos tárgyakból simán megvan az 5ös heti pár óra tanulással. Tudom, hogy jól nézek ki, mert bejövök a csajoknak, azt szedek fel, akit akarok. A sporteredményeim is jók, országos versenyeken is jó helyezéseink vannak. Anyagilag is elég jól áll a családom. Szóval szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy benne vagyok az emberiségnek kb. a legjobb 1%ában, és sokkal többre fogom vinni, mint a legtöbb ember.
Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni. De az már zavar, hogy egy csomóan azt hiszik, hogy beképzelt vagyok, egy csomószor megkaptam már, hogy hogy el vagyok telve magammal, meg mennyire sokat hiszek magamról, és hogy vegyek vissza.
De ez miért akkora baj? Hogy van egy normális önértékelésem? Ma kajak az a divat, hogy mindenki önbizalomhiányos meg sajnáltatja magát, azokat bezzeg állandóan vigasztalgatják az emberek. Pedig csak egy lúzerek, akik soha nem fognak elérni semmit. Aki meg normálisan látja magát, az már „beképzelt”. Miért? Miért baj az, hogy nem otthon sírok, hogy milyen szar vagyok, ha tudom, hogy nem vagyok az? Komolyan nem értem. A szüleim is állandóan ahelyett, hogy elismernék az eredményeimet, mindig azzal jönnek, hogy „vegyek vissza magamból”. De minek?
16/F
"Ha mindenki „csak” ennyit csinálna, már sokkal előrébb járna a világ!"
Es mennyivel elorebb lenne a vilag es mindenki jobban erezne magat, ha az olyan lenezo emberek, mint te nem keseritenek meg masok eletet a bunkozasukkal. Ha te tiszteletteljes vagy, akkor teged is tisztelni fognak. A megbecsulest csak ugy lehet kivivni, ha te is megbecsulsz masokat. Es ne vard azt idegenektol es az osztalytarsaidtol, hogy azt mondjak, f.sza gyerek vagy. Olyanoktol varod ezt, akiket lenezel es sz.rnak tartasz. Persze, hogy nem mondjak. En nem is baratkoznek veled akarmilyen okos vagy vagy akarmilyen eredmenyeket ertel el, mert ez egy dolog, de a szemelyiseged hatalmas resze az egod es a bunkosagod. Ezeket a legtobb ember nem tudja toleralni es nem is szabad elturni, hogy valaki a sarba tiporja a masikat, ahogy te teszed. Ezek utan ki dicserne meg? A bunko es bekepzelt szavak jutnak eszukbe rolad. Akkor meg mar tok mindegy, hogy milyen eredmenyeket ertel el. Lehet valaki felelolem 5 diplomas milliardos, ha egy bunko. Akkor tuti nem tudom becsulni es messzirol kerulni fogom, mert tudod, nagyon rossz erzes olyan emberek kozelebe menni, akikrol sut, hogy csak magukat tartjak valamire, a masik akarmit is tesz, csak egy darab sz.r marad a szemeben. Ha elismerest akarsz, legyel alazatos es te is ismerj el masokat.
Jó tényleg látom, részben igazad lehet, de most komolyan, mit ismerjek el bennük? Én az emberek nagy részében nem látok semmi elismerésre méltót mert nem csinálnak semmit!
Amúgy meg van egy jó haverom (kb. ő az egyetlen igazi barátom) ő mindig tudja mondani, hogy "tök jó neked, hogy ilyen okos vagy, hogy ezt is érted" vagy hogy fаszák vagyunk, hogy megnyertünk egy meccset, vagy valami. Kb. ő az egyetlen ember, aki tényleg elismer. És ő tudja a legjobban, hogy aki megérdemli, ahhoz tényleg pozitívan állok hozzá, mindig segítek neki, ha kell valami, pénz, vagy bármi. Mert ő tudja, hogy nem szégyen segítséget kérni valakitől, aki jobb nálad. Más ezt miért nem érti meg? Meg más miért nem tud elismerni, ha ő igen?
16:47es vagyok
Én is megkaptam a képet.
Elismerem, jó tanuló vagy, jó eredményeket értél el és jól is nézel ki. : D
De attól, hogy vkiből vmelyik hiányzik, nem kell lenézni. És igaz, hogy amíg Te nem leszel kedvesebb, mások sem fognak jobban szeretni, haverkodni. Szerintem próbálj meg közeledni, mert később lehetsz Te egy adonisz, géniusz, ha nem lesznek barátaid, egyedül leszel, azt fogod kívánni, hogy a millióid helyett legyen lealább egy igaz barátod. Hidd el, csak jót akarok. Nincs nagyobb élettepasztalatom, mint Neked, de tudom, hogyha nincsenek körülötted olyankor akiket szeretsz és viszonyozzák is, akkor nem érdekel, hogy szép és okos vagyok. Nem tudom kivel megosztani a sikereim és csak beképzelt és később magányos leszek...
Most próbálj meg még kapcsolatokat kiépíteni és megváltozni!
ja és köszi a képet. =)
Amúgy meg van egy jó haverom (kb. ő az egyetlen igazi barátom) ő mindig tudja mondani, hogy "tök jó neked, hogy ilyen okos vagy, hogy ezt is érted" vagy hogy fаszák vagyunk, hogy megnyertünk egy meccset, vagy valami
Azert tud elismerni, mert o a baratod es nem nezed ot le ugy, mint masokat. O nem erzi a te negativ kisugarzasodat, mivel ot te is megbecsulod. Ha masokkal is ezt tenned, akkor ok is elismernenek. Pozitivan kell szemlelni ezeket a dolgokat. Erdekes modon, en meg senkire sem mondtam, hogy ocsmany, otromba, ez eszembe se jut es sokkal konnyebb kapcsolatot teremtenem, mivel mindenkivel tiszta lappal indulok, nem engedem, hogy negativ eloiteleteim legyenek csak azert, mert valaki nem a markas cuccokban van vagy nem jol nez ki. Vannak barataim, akik nem neznek ki jol, megis olyanok, hogy soha nem cserelnem le oket senki masra, mert belul olyan ertekeik vannak, amiket kivulallokent, ismeretlenkent nem latsz. Ezert kell megismerni az embereket ahelyett, hogy ramondod, hogy ja, ocsmany, buta, idiota stb. En nem cimkezek senkit, igy nagyon konnyu ismerkedni. Remelem, hogy sikerult valaszolnom a kerdesedre.
Hogy is látnál bennük valamit, ha nem ismered őket!:) Szerintem is nyitnod kéne feléjük, ha kedves vagy, nem fényezed magad (haverkodni enélkül is lehet), előfordulhat, hogy később ők is azt mondják majd neked, hogy irigyelnek. De ne ez vezessen a kapcsolataid kiépítésében, hogy elismerést akarsz! Légy őszinte, és más is az lesz!!
Példaképpen: én sem mentem oda a csoport legokosabb nőnemű egyedéhez, csak azért, hogy elismerjem hogy milyen okos, mert 2 egyetemet végez egyszerre, és mindkettőben kitűnő (pedig két teljesen eltérő szakról van szó), viszont mióta jóban vagyunk kb. 1 éve, meg szoktam dicsérni, hogy milyen ügyes.
Valószínűleg az osztálytársaidnak sincs közös témája veled, esetleg tudják is, hogy lenézed őket, ezért ők is hasonlóan viszonyulnak hozzád. Hidd el, az eredmény nem minden, a viselkedés nagyon sokat számít. Ha nyitsz feléjük, lehet, hogy szerzel pár barátot, és rájössz, hogy nem csak az okosság számít, rengeteg jó tulajdonsága van az embernek ezen kívül:)
Meg ott van a haverod és közted egy nagy különbség.
te azt írtad h sporteredményeket értél el, ő meg azt, h megnyertétek a meccset. Nem megnyerte, hanem megnyertétek.
De ha képes vagy csoportban dolgozni, játszani, lehet h mégis szorult beléd némi emberség.
Én is kérek képet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!