Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt? Miért divat önbizalomhiányosnak lenni?
Már nem egyszer megkaptam ezt. Tudom, hogy okos vagyok, mert a suliban a fontos tárgyakból simán megvan az 5ös heti pár óra tanulással. Tudom, hogy jól nézek ki, mert bejövök a csajoknak, azt szedek fel, akit akarok. A sporteredményeim is jók, országos versenyeken is jó helyezéseink vannak. Anyagilag is elég jól áll a családom. Szóval szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy benne vagyok az emberiségnek kb. a legjobb 1%ában, és sokkal többre fogom vinni, mint a legtöbb ember.
Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni. De az már zavar, hogy egy csomóan azt hiszik, hogy beképzelt vagyok, egy csomószor megkaptam már, hogy hogy el vagyok telve magammal, meg mennyire sokat hiszek magamról, és hogy vegyek vissza.
De ez miért akkora baj? Hogy van egy normális önértékelésem? Ma kajak az a divat, hogy mindenki önbizalomhiányos meg sajnáltatja magát, azokat bezzeg állandóan vigasztalgatják az emberek. Pedig csak egy lúzerek, akik soha nem fognak elérni semmit. Aki meg normálisan látja magát, az már „beképzelt”. Miért? Miért baj az, hogy nem otthon sírok, hogy milyen szar vagyok, ha tudom, hogy nem vagyok az? Komolyan nem értem. A szüleim is állandóan ahelyett, hogy elismernék az eredményeimet, mindig azzal jönnek, hogy „vegyek vissza magamból”. De minek?
16/F
jobb*
nem töltök fel semmit sehova, küldjetek mailt
"Egyébként már az is, hogy "azt szedsz föl akit akarsz". Hát nemtudom, nem hangzik úgy, mintha túlságosan szeretnéd is a barátnőid."
Hát eddig nem voltak, csak rövidtávú kapcsolataim, de nem is voltam szerelmes. De elég igényes vagyok csajok terén is szóval gondolom kb. velem egy kategóriájú csajba leszek szerelmes. Vagy nem tudom, ez hogy működik XD
"most már tényleg sokkal jobban vagyok másoknál csak épp nem érdekel senkit :/ Sőt, még mindig a rosszat látják az emberben. Hiába vagy a legjobb"
Meg jo, hogy nem latjak a jot benned, mivel nincs ott. Ki akar olyan emberrel lenni, aki mellett mindig azt erzed, hogy o mindenki felett allonak erzi magat?
Te honnan tudod, hogy mas mit ert el vagy mit nem? Nagyon sok ember rengeteg dolgot er el az eletben. En 23 evesen 5 nyelven beszelek folyekonyan, 2 diplomam van, mindekozben van egy ferjem egy jol mukodo hazassaggal es egy masfel eves fiam. 4 kulonbozo orszagban eltem mar es mar mindenhova eljutottam, ahova akartam. Megsem hiszem magamrol, hogy na en vagyok a tuti, mert tudom, hogy mindenki mas, mindenkinek mas az eletutja, celjai es sok ember jobb. Vannak nalam sokkal jobbak is. Tudod hany ember van, aki nagyon nagy karriert fut be, megsem beszel rola? A kornyezete talan nem is tudja. Na azok az emberek igazan okosak es sikeresek, mert nem masoknak akarjak bizonygatni, hogy milyen jok.
Egy tanarom anno nagyon okosan mondta, hogy az okos ember tisztaban van vele, hogy meg mennyi mindent nem tud, mert ahogy tanul, rajon, hogy mennyi dolog van, amivel meg nem is talalkozott, mig a buta ember nem foglalkozik mindezzel es abban a tudatban el, hogy okos es mindent tud. Aki azt hiszi, hogy o a legjobb es mindent tud, nem okos.
En a helyedben torekednek ra, hogy megvaltozzak, ugyanis nagyon nehez lesz neked komoly parkapcsolatot kialakitani. Ebben 100%-ig biztos vagyok.
Miben vagy a legjobb? Hogy lehet ilyet kijelenteni? Mindenben van jobb mindenkinel, csak te nem kerultel meg kompetitiv kornyezetbe.
Toltam egy mailt, jöhet a kép....: DD
(16:47es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!