Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Én nem akarok felnőni soha....

Én nem akarok felnőni soha. Érzett már valaki ilyet?

Figyelt kérdés

16 múltam.Én soha nem akarok felnőni

Annyira szörnyű minden.Úgy érzem mintha születésemtől fogva agymosáson mennék át.

"Csináld ezt" "Csináld azt" "Ne így egyél" "Ne így viselkedj" stb...

Mintha minden felnőtt egyszer csak megbolondulna,pedig Ők sem így születtek.

Sok felnőttnek fontosabb a pénz mint a család,pedig az a pénz csak egy nyomorult papírdarab és az emberek képesek ölni is érte.

Nem akarok ilyen lenni.

Nem akarok felnőni ha ilyen leszek én is.

Miért érzem ezt?

16/L

2012. nov. 13. 19:25
 71/101 anonim ***** válasza:
45%
Az a legszebb, hogy ő panaszkodik arról, hogy így meg úgy sz.r a pénz, közben anyu-apu tartja el...
2012. nov. 13. 21:26
 72/101 A kérdező kommentje:
Jó bocsánat...
2012. nov. 13. 21:36
 73/101 anonim ***** válasza:

Öcsém... :D

NEM AZ A BAJ, HOGY PÉNZ VAN, HANEM, HOGY MÁR MINDENNÉL FONTOSABB!

Jóéjt :)

2012. nov. 13. 22:18
 74/101 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig az összes hozzászólást,mert baromi sok van.Jól gondolkodsz,gyerekként én is így gondolkodtam,de ha felnősz,akkor neked is ezekért a papírdarabkákért kell majd gürizned,mint mindenkinek.De ha nem papírdarab lenne,akkor lenne más,nem ezzel van a baj,hanem alapból az emberekkel.
2012. nov. 13. 22:54
 75/101 anonim ***** válasza:
A Te világod van elcseszve kicslány. Az enyém tökéletes! :)
2012. nov. 14. 00:49
 76/101 anonim válasza:
"Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."
2012. nov. 14. 08:01
 77/101 anonim ***** válasza:
53%
Kedves kérdezö, igen, éreztem már úgy. Látom, sok a gúnyolódó. 24 vagyok, de alapjában hasonlóan gondolkodom, mint a kérdezö. 24 vagyok, nem hiszem, hogy a gondolkodásom alapjában meg fog változni valaha is. Remélem nem.
2012. nov. 14. 09:09
 78/101 anonim ***** válasza:
71%
A remélemet azèrt írtam, mert volt idôszak, amikor észrevettem magamon, hogy a pénz kezd fontosabbá válni a kelleténél. Ilyenkor meg kellett állnom 2 pofont adni magamnak. Vigyázni kell, és emlékezni mindig, mi is igazából fontos az életben. Amúgy szetetem a Narnuát, mind elolvastam. Csak mert valaki emlegette.
2012. nov. 14. 09:15
 79/101 anonim ***** válasza:

Én valahol félúton vagyok gondolatban a kérdező és az e világot máshogy látók között.

Egyetértek, hogy elcseszett világ és ez így hosszú távon nem fenntartható, de sajnos az "alma" nem illet meg mindenkit, mert kevesebb "almát" tud a föld teremni, mint amennyi ember él rajta, tehát kell szelekció, ami mindig is volt. Jelen pillanatban pedig az éhezés, rák és főleg a pénz szelektál.

Valóban nem a pénznek kéne a legelső helyen állni, mindenek előtt, de amíg lassan levegőt is csak pénzért kapsz nehéz lesz ezt megváltoztatni. Egy populáció, legyen az ember vagy állat, csak akkor tud békében élni, ha egy adott területen nem túl nagy a létszámuk, azaz nem kényszerülnek harcra az erőforrásokért. Ezt az ember már rég túllépte, nem csak létszámban, hanem agyilag is, ugyanis halmozza az erőforrásokat, és ugye a mindennapi élethez is sokkal többre van szüksége. Az ember azért jutott idáig, mert kiemelkedő az erőforrások felhalmozásában (kezdődött ott, hogy elkezdtek állatokat tenyészteni, nem vadászni, növényeket termeszteni, ehhez földet művelt, kisajátította a földeket és erdőket, megalkotta a tulajdon fogalmát stb. így jutott ideje egyéb dolgokra, pl művészetre, tudományra és sorolhatnám hisz a mindennapi betevőt könnyeben megszerezhette és persze jött a pénz). Nos véleményem szerint ez az egész a génjeinkben van, a "még-még" genetikailag determinált. Oké, de fejlődnünk meg kell, legalább is az is genetikailag determinált, ó az önző DNS... hát ha már így nem megy váltani kell. Képességünk a változtatás szükségének felismerése is, most ennek kell előtérbe kerülnie. Az ember felismeri, hogy ebben a formában nincs tovább, átfordul a fejlődés pusztításba. És változtat!

Kétségem nem fér hozzá, hogy a távolabbi jövőben igenis azok az emberek viszik tovább az emberiséget a fejlődés útján akik meglátják azokat a dolgokat amiket TE is kérdező. Akik szeretettel fordulnak embertársaik felé, akik felismerik, hogy a birtoklás már nem az egyetlen út, mert már minden rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy egyel feljebbi szintre lépjünk és meg is teszik ezt az egy lépést. Összefognak és segítik egymást. Akik nem hajlandóak a felismerésre, azok genetikailag is fejletlenebb szinten állnak, ők előbb utóbb szép lassan elsüllyednek, eltűnnek mellőlünk, hiszen nem tudnak tovább lépni, megtörténik a szelekció.

Jelenleg a felismerés szintjén állunk. Nehéz megállni, hogy ne érezzünk dühöt és kétségbeesést, de nem kell igazán aggódni. Az út majd kikristályosodik előttünk.

2012. nov. 14. 10:30
 80/101 anonim ***** válasza:

79 vagyok.

Még annyit hozzáfűznék, hogy a pénz eredendően nem rossz. Egyszerűen majd eljön az ideje amikor meg kell tanuljuk az új körülményeknek megfelelően használni, és ennek megfelelően a helyén kezelni. Mint az atomenergiát. :-) Mindkettő energia, csak arra kell fordítani, amire tényleg szükség van, és persze ésszerű mennyiségben.

2012. nov. 14. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!