Én nem akarok felnőni soha. Érzett már valaki ilyet?
16 múltam.Én soha nem akarok felnőni
Annyira szörnyű minden.Úgy érzem mintha születésemtől fogva agymosáson mennék át.
"Csináld ezt" "Csináld azt" "Ne így egyél" "Ne így viselkedj" stb...
Mintha minden felnőtt egyszer csak megbolondulna,pedig Ők sem így születtek.
Sok felnőttnek fontosabb a pénz mint a család,pedig az a pénz csak egy nyomorult papírdarab és az emberek képesek ölni is érte.
Nem akarok ilyen lenni.
Nem akarok felnőni ha ilyen leszek én is.
Miért érzem ezt?
16/L
nem érted mit mondok :)
Nem a pénzt kell elvenni az emberektől azt a hülye kis papírt hanem az egész világot kéne más irányba változtatni.
Nem vagyok ám lázadó fajta igazából a politika sem érdekel mert azt is csak hülye emberek találták ki és aszerint él mindeki amit pár millió ember diktál a földön.
Pedig mindeki szabadnak született elvileg :)
Nem mindenhol terem alma.
Közgazdaságtant nem tanultatok még, ahogy látom.
Almán nem tudnál elélni. Kellene hús is. Az állatoknak enniük kell. A gondozásukba (ahogy az almafákéba is, mert a vadalma nem éppen ehető vagy finom!!) munkát kell fektetni. Én termesztek almát, gabonát, elvetem a magvakat, szántok, öntözök.
Nekem lesz sok zsák búzám, de nem lesz húsom. Te disznókat nevelsz, ezért én adok neked búzát, te pedig cserébe húst (miközben őrzöd a disznókat, eteted őket, megvéded őket, ólat építesz nekik.)
Igenám, de az ólhoz fa kell. Azt valakinek ki kell vágnia, fel kell darabolnia.
A favágónak adsz húst, cserébe kapsz fát. Igenám, de neked már nem maradt hús, mert a földművesnek és a favágónak is adtál. Sőt, mást se tudsz szerezni, mert nincs mivel kereskedni.
Ha sok ilyen tevékenység (mert ruha is kell, ház is kell, stb) összejön, egyszerűbb pénzt használni. Mi van, ha neked tégla kell, de a kőművesnek nem kell hús?
Ezt gondold tovább és ez a közgazdaság alapja.
Írd le nekünk, hogy mi az, ami tárgyi jellegű dolog és fontos neked. Mert almafán ugye nem lehet lakni... se almalevélbe öltözni... de internetezni az almafán...
Amit te pedzegetsz, az a szocializmus, ami már megbukott nem egyszer.
Mivel mindenkinek jutott minden (elvileg), senki nem akart többet, jobbat, szebbet csinálni. Egyszerűen nem volt érdekelt.
Képzeld el, hogy ugyanannyi dolog járna neked, ha napi két órát dolgoznál, vagy ha napi tizenkettőt. Melyiket választanád?
Ha tizenkettőt, de körülötted mindenki csak kettőt dolgozik - mégis ugyanannyi jut neki - továbbra is dolgoznál tizenkét órát?
Erről beszélek.
A felnőttek mért hiszik úgy hogy mindig nekik van igazuk?
Lehet hogy a kisgyerek pl 5-6 éves gondolkodna jól csak megtanítják hogy "nincs igazad,még gyerek vagy majd megtanulod"
Légyszi senki ne sértődjön be vagy valami mert nem azért mondom csak a véleményem írom le.
Nem minden felnőtt ilyen de marha sokan vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!