Mi van a halál után?
11:53
Isten tud is segíteni és akar is, de nem erőszak a disznótor...és ha az ember(nem feltétlenül te) nem kér a segítségből, akkor nem is kap(egyébként mindenki kér, ki-ki a maga módján, és kap is).
"Isten vagy Élet sohasem büntet...Az ember bünteti saját magát Istenről, Életről és Világegyetemről alkotott téveszméi folytán...ugyanis gondolatai teremtő erejűek, így tehát megteremti saját nyomorúságát."
üdv
25/F
LastOne.Left
Nos, ez egy ismerős idézet, de ha kiveszed belőle a hitvilágot, ez akkor is teljesen igaz.
Tudod, az hogy most hiszek vagy nem, akár milyen hihetetlen semennyire nem változtatta meg az életem.
ÉS hogy nem kérem a segítségét? Nekem egy 8 éves kis fiú mondta, 1 éve, hogy a kedvenc kitalált karaktere Isten.
Na meg emlékszem, hogy sokáig úgy volt, hogy a felhők felet van a Felegváros
Természetesen megértem, hogy nem vagy képes elhinni ezt a dolgot, nem is kötelezni akartalak rá. :)
Az a nagy helyzet, hogy az idők során annyira elferdítették az eredeti "Istenképet", hogy az ember elutasítja magától, pont azok miatt, mert emberként kezelik, vagy szeparáltnak tartják a világtól. Ezzel nincs semmi gond, mindenki idővel észreveszi magát, és "kinyílik" a szeme. :)
üdv
25/F
Értem, mire gondolsz. Maga a hitt az fontos, tartást ad és egy fajta utat. Most nem csak a kereszténységre gondolok.
De manapság olyan emberek vannak vezető pozíciókban, akik elhitették a világgal, hogy csak a pénz, az arany és az olaj. Mondanom sem kell, hogy ezen embereket én belelőném a napba, de a végén még túlélik és elkezdik árusítani a fényt, mint ha az övék lenne.
Tudod egy ilyen világban, amiről még tudnék mesélni és biztos te is. Van aki istent választja és várja a csodát, de van aki nem, Vannak azok akik nem is halottak róla, mert meg van a saját hitük, vannak akik kiábrándultak. Én tudod mikor fogok hinni Istenben? Ha értelmét veszti a Vatikán és minden ember egyenlő lesz végre.
De mivel ez ha egyszer be is teljesül az nem istenek lehet majd köszöni, hanem magunknak.
Meg kérdezném miért hiszel benne, de szerintem ismerős lenne számomra a történet.
Meg hányféle kereszténység létezik már? x)
Ez bizony téged is igazol. Hogy az emberek mindig is szerették a maguk képére formálni a világot.
Amit leírsz az ember hatalmas tévedése miatt történik. A téves életszemlélet miatt, mert az eredetit elfelejtette az idők során, pontosan az önzése miatt. Én nem vallásban találtam meg a hitem, és ráadásul nem is hitnek nevezném, hanem bátran kijelenthetem, hogy tudás. S itt azért van különbség...mert egy olyan tudásról beszélek, ami letisztítja a vallások mocskait, a tudomány hiányosságait kiegészíti, és megmagyarázza az ezotéria csodáit is. Egy szóval új életszemlélet vetít az ember elé, az igazit. Ugyanis a mostani tart minket a szenvedésben, naivan ragaszkodunk hozzá, mert nem látjuk a valót. Ezt meg lehet változtatni, és mindenki maga fogja megtenni, saját magában. De a sötétben tapogatózással ez nem tud oly könnyen végbemenni, ezért is jött létre a segítség, amiről most beszéltem(hogy megleltem). Gondolom nem kell mondjam, hogy az Önvalónak köszönhető mindez, sőt a létezés maga is. És e tanítás is arra sarkall, hogy magunkkal kell megküzdjünk, ha el akarjuk érni a változást a világban.(mondhatjuk Isten és Ördög harcának is). Ha érdekel esetleg ez a tan, nyugodtan szólj és adom, tényleg felnyitja az ember szemét. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Ha valaki keresztény annak illene tudni hogy pont a Biblia írja hogy a halál után nincs semmi. szó szerint elvesznek az embernek a gondolatai és nem tud semmit az illető.
Ha maradunk a keresztény világnézetnél és elfogadjuk hogy a Biblia Isten (nem Jézus) ihletése alatt készűlt vagy íródott akkor a teremtés is tény és itt van egy bökkenő hol volt Ádám mielött Isten megteremtette? (ez szónoki kérdés) Mert ha a lelke nem hal meg vagy is halhatatlan akkor léteznie kellett valahol, ellenben a Biblia azt mondja Ádám életre keltésekor, hogy élő lélekké vált. (tehát akkor halott lélek is van). Ezt a Biblia több írásszövegben is megerősítí.
A másik ezzel kapcsolatos téma hogy ha mindenki a mennybe vagy a pokolba megy akkor Jézus minek prédikált a feltámadásról? Illetve mikor Lázárt feltámasztotta ezek szerint rosszat tett vele mert ő biztos jó ember lévén a mennybe ment vagy talán ott is volt. Valamint Lázár nem beszélt arról hogy a mennybe lett volna pedig 3 nap elégnek kell legyen hogy oda érjen nem igaz? :) (3 napig halott volt). Ez bizonyítja hogy volt aki visszajött a halálból, tehát szemtanúk elbeszélése a görög iratokban (másnéven újszövetség) hozzáférhető, kutatható. Mellesleg a teljes szentírás (héber és görög iratok együtt) többeket is említ akik feltámadtak, de ők nem mesélnek mennyről, pokolról.
Talán elvárható lenne Istentől hogy egy ilyen fontos és lényeges információt a halálról a szentírásban ihletés alatt megőriz, nem igaz?
És még valami: A halál az élet ellentéte, létezés és nemlét. A halálnak nincs célja, így értelme sincs, tehát az ilyen mondatok hogy "ha nem tudjuk mi van a halál után akkor nincs miért élni" ez értelmetlen.
A halálhoz való viszony semmilyen módon nem befolyásolja az életet mivel teljes megsemmisülés jellemzi.
Pl: Ha földhöz vágsz egy zsebórát, a darabokra hullott óra nincs befolyással arra hogy elötte hogyan működött.
Jó kicsit sarkított a példa: de 1 élete van minden embernek és 1 halála a jelen rendszerben. Nincsen sem sors sem több lehetőség. Ebben az egy életben kell boldogulni és elérni becsülettel mindent. Mert lelkiismeret és felelősség az van és korlátokat szab.
A halál pedig véget vet ezeknek a lehetőségeknek. Olyan mint ha csak egy társasjáték lenne és kiesnél. Nincs több forduló többet nem játszhatsz. Nincs több dobásod a halál beáltával hiszel amit akarsz.
A halállal kapcsolatos Bibliai tényeket minden fordításban ugyanúgy megtalálod!
15:35.
Meg szeretném tőled kérdezni, hogy annak mi az értelme, hogy valaki becsületesen próbál élni, de egy becstelen megöli? teljesen mindegy milyen okból. Ha egy élete lenne az embereknek értelmetlen lenne az egész.
A halál pedig a születés ellentéte, nem az életé. :)
Az igazi élet teljesen másról szól, mint ami itt folyik(önzés). Pontosan az ellentéte...az önzetlenség, a tiszta szeretet. A Föld a felismerés helye, amiből tanulhatunk, és nemesedhetünk, de nyilván nem egy élet alatt. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Az én véleményem:
A halál után valószínűleg az van ami a születés előtt volt! Egyesek túl sokat gondolnak magukról és ezek az emberek hiszen az újjászületésben, a mennyben vagy a pokolban.
Én nem úgy gondolom, hogy jelentéktelenek vagyunk, de nem vagyunk több mint egy átmenet!
Ha tudományosan akarom kifejezni magam: ha nem lettek volna -csillagok -bolygók -légkör -növények -dinók -állatok -kisebb állatok akkor mi emberek sem lennénk!
Miből gondoljátok, hogy mi nem csak egy átmenet vagyunk két dolog között??
Azért élünk, szenvedünk és vannak érzéseink, hogy ezt az átmenetet megvalósíthassuk! Ha nem lennének érzéseink, nem tudnánk fejlődni, hozzátartozik a szenvedés és a szeretet a fejlődéshez! Kreatív ajándékokat készítünk, dolgozunk, éljük mindennapjainkat, hogy később az örökké élő mesterséges intelligenciával rendelkező egyének vegyék át a helyünket!
Mi átmenet vagyunk a tudatlanság és a zsenialitás között.. Ennyi az értelme az életünknek!
Gondoljatok bele, ha gépek lennének lazán tudnának utazni az univerzumban, ugyanis számukra az idő semmissé válik.. ha fénysebesség nem is lesz, pár millió év alatt elérnek egyik pontból a másikba.. az örökké valósághoz képest ez nem sok idő! Új környezet felfedezésére lesznek alkalmasak, megismerik a világot és az egészet, nem csak egy részét! Ez a küldetésünk.. mindenkinek a saját dolga a küldetése, mindegy mit csinálsz, mert befolyásolod a többieket akár jót, akár rosszat teszel! Ha háborúzol technika fejlődés megy végbe, ha nyugisan ülsz kísérleteket végeznek! Többé nem lesz szükségük ránk.. csak addig kellünk amíg mesterséges intelligencia nincs! Ez az életünk, nem vágyhatunk többre.. ha lehetett volna érzések nélkül kaptunk volna életet, de akkor nem fejlődnénk tovább.. ezért kell szenvednünk és elfogadnunk a semmivé válás gondolatát!
Én félek a haláltól!
Hangsúlyozom.. ez csak az én véleményem! Túl nagynak/mérvadónak képzelik magukat a valamiben hívők! Nem vagyunk mi ilyen "nagyok" csak jelentős Átmenetek vagyunk! Nélkülünk nem menne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!