Mi van a halál után?
Itt nagyon szépen leírtataok mindent.
Egy maradt ki: az, hogy mi történik a testünkkel, BIZTOS. Itt van leírva.
Az pedig, hogy a lelkünkkel mi történik, TELJESEN bizonytalan. Annyit lehet tudni, hogy nincs olyan lélek, ami kívülről irányítaná a testet - és a léleknek nincs súlya sem. A legvalószínűbb az, hogy nincs is testtől független lélek. Eszerint viszont a lelkünk is meghal a halál során. Sőt: legtöbbször még előtte. A legtöbb szervünk tovább él, mint az agy.
én hiszek a szellemek létezésében, a lelkünk tovább élésében, a reinkarnációban
halottam(és hiszem is)hogy miután egy ember meghal a lelke 6 hétig marad a földön mert hat hétig van anyi "ereje" hogy önmagát tudja táplálni, 6 hétután át kéne mennie a "kapun"
ha ezt nem teszi meg kell neki egy élő test hogy tudjon táplálkozni, ezáltal az embert nem szándékosan de legyengíti, megbetegíti, ha átmegy a kapun ujjászületik a lelke, új testben új életet él, és így tovább és így tovább
aki elhiszi elhiszi, aki nem nem de szerintem hasznos volt, én ebben hiszek mert ez ésszerű, és ha gondolod tudok rá példát mondani
Sziasztok!
Hát ha tudnánk a választ, akkor ez a kérdés nem lenne többé kérdés, de az is lehet hogy csak kevesen tudják a választ még. Gondolom nem mondok újat, ha azt mondom, hogy a világunkban sok a rejtély és a meg válaszolatlan kérdés, de hisz hacsak kérdezni tudunk az a történet egyik fele, ugye a kérdésnek csak akkor van értelme ha van kinek feltenni, mert így válasz nem lesz rá soha.
Szerintem a hitvilágot kizárhatjuk vagy a menyben is lesznek dinók meg egyéb áltatok, mert mi végre csak az ember kerülne fel oda. Nem igaz?
De viszont akkor is van valami a halál után, mert "szellemek" (most független attól, hogy ezek emberi lelkek vagy valami teljesen más dologról van e szó, de ezek)léteznek. Ez most lehet vita tárgya, de kár egy piros pöttyös labdának a színein vitatkozni, attól a labda még pöttyös marad.
De, hogy a fent említett szellemeknek, van e a valóságban valami közük egymáshoz? Sajnos arra nem tudom a választ, de ez már egy kiindulási pont lehet.
Talán egy szép- vagy egy balszerencsés napon, ez attól fog függeni, hogy mit találunk oda át, ha egyáltalán találunk valamit, fogunk konkrét választ kapni erre a kérdésre.
Köszönöm, hogy végig olvastad.
Tisztelettel:
Lord Dairox [The White Demon]
kliniaki halált halt emberektől hallottam a következőket:
az egyik(akit személyesen ismer apukám, tehát nem humbuk) azt mondta, hogy egy alagútban volt, és ment a vége felé, ahol fény volt. amikor elért oda, ESZMÉLETLENÜL, HIHETETLENÜL ÉS KIMONDHATATLANUL boldog volt. semmi gondja nem volt. aztán az orvosok megmentették az életét, és iszonyú rossz volt visszajönni.
a másik(akinek a nyilatkozatát anyukám olvasta, vagy látta tv-ben) azt mondta, hogy a lélek "kiszállt" a testéből és látta felülről magát meg az orvosokat, akik káromkodtak, hogy elvesztették. ő az érzésekről nem beszélt.
szerintem egyébként az elsőnek "igaza" lehet, mert a halál valamiféle beteljesülés, amikor nincs semmi gondunk a nehéz, fárasztó és megerőltető élet után. egy kis ideig biztosan boldogok és nyugodtak vagyunk, utána nem tudom, hogy megmarad-e ez az érzés és állapot, v nem, de őszintén remélem(és szerintem nem csak én), hogy igen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!