Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt akarja bíztassam az...

Azt akarja bíztassam az öngyilkosságra? (! )

Figyelt kérdés
Egyik barátom eléggé lelkibeteg, depressziós. Ez gyakran keveredik önsajnálattal. (olyannal amilyet még nem tapasztaltam) A többi barátunkkal együtt igyekszünk segíteni neki. Kedvenc ételeit visszük neki, dícsérjük stb. Csakhogy ha dícsérjük rácáfol hogy ez nincs így, ö mindenkire nyomasztó hatással van, annak örül ha valaki azt mondja hogy milyen szomorú a kinézete. Én foglalkozom vele a legtöbbet. Mivel nem "foghatom" állandóan a kezét, ezért ha személyesen nem tudok beszélgetni vele, smsben kommunikálunk. Sikerült elérnem azt hogy írja ki magából az érzéseit. Amikor elolvastam, nem nagyon értettem. Jött a szkíta ösökkel, meg hogy ö rossz csillagzat alatt született stb. Úgy vettrm észre ha személyesen beszélgetünk és fizikailag jelen vagyok, jobban van. Nevet, viccelödik, oldottabb.De ha nem tudok ott lenni, akkor magába zuhan. Megmondta hogy nem is akar változtatni, nem akar jobban lenni. Ma smsben kérdeztem hogy hogy van? Azt mondta nem jól, mindenkire negativ hatással van, és azzal segítenék ha mosolyogva bíztatnám a "távozásra". Orvoshoz menni nem akar, én nem vagyok családtagja csak az egyik barátja. Tehetetlennek érzem magam. Mondtam egyszer hogy be fogom vitetni a pszichiátriára, erre azt válaszolta hogy ne zsaroljam! Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék?
2014. jan. 28. 15:05
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
Hagyd egy darabig, hátha észhez tér. Valami mentális problémája lehet, az biztos, ha szándékosan csinálja ki a legjobb barátját!
2014. jan. 29. 09:47
 42/60 A kérdező kommentje:
Igen, hagyom, de teljesen döbbenten állok hogy tessék? Szándékosan megsérteni másokat? Azaz szándékosan rosszat akarni az embereknek? Ezt nem tudom hogyan fogom feldolgozni. Minden szabad percem arra fordítottam hogy jobban érezze magát, órákat beszélgettem vele. Az is lehet hogy valamiért gyülöl engem valójában. Vagy nem tudom, de értetlenül állok ezek elött.
2014. jan. 29. 09:55
 43/60 anonim ***** válasza:
Hátöööö.... nem akarok "távdiagnosztizálni", de ez akár még borderline is lehet. Rájuk jellemző, hogy a mély ürességérzés váltakozik azzal, hogy a számukra fontos emberekbe belerúgnak. Viszont ez egy idegőrlő állapot, ha nem fordul szakemberhez, akkor durván ki fog szipolyozni. Én nem tudom, hogy mióta próbálod benne tartani a lelket, de a te idegeid fognak rámenni... Nekem 3 hónap elég volt egy borderline emberből, és a végére én magam lettem depressziós (ami végül is nem olyan nagy tragédia, mert én viszont szakemberhez fordultam, és elkezdtem kőkeményen dolgozni magamon, szóval összességében még nyertem is).
2014. jan. 29. 10:27
 44/60 A kérdező kommentje:
Megint írt! Hogy tudja hogy visszaélt a segítö szándékommal, szomorú is miatta, bocsássak meg. Na most lett végképp elegem! Kinek képzeli magát? Egy szót sem fogok vele váltani!
2014. jan. 29. 10:30
 45/60 A kérdező kommentje:
Hogy Borderline vagy sem azt nem tudom, csak azt hogy nagyon beteg ember! Nem tudom felfogni hogyan lehet mást (aki segíteni akar) szándékosan bántani, megalázni, bevallani hogy szándékos volt, majd bocsánatot kérni??? Hogy aztán kezdhesse elölröl? Hát nem!
2014. jan. 29. 10:35
 46/60 anonim ***** válasza:
A borderline az ilyen... ambivalens kötődés. Nem tudom, mennyire ismered a múltját, de ha az anyja elutasította (akár úgy, hogy lemondott róla, vagy csak érzelmileg elhanyagolta), akkor törvényszerű a viselkedése. Sajnos nem tehet róla, senki nem tudja megválogatni a szüleit, de te nem vagy köteles elviselni.
2014. jan. 29. 10:37
 47/60 A kérdező kommentje:
Egyik ismerösöm anyja skizofrén. Na ö nem tudja mit tesz, nincs tudatában. De az aki tudatában van a dolgoknak olyan értelemben hogy szándékosan sért meg és használ ki embereket, az nonszensz. Erre nem tudok felmentést adni!
2014. jan. 29. 10:47
 48/60 anonim ***** válasza:
Hát... tudatos, de mégsem szándékos. Nehéz elmagyarázni olyasvalakinek, aki nincs benne. Az azonban tény, hogy tehetne ellene, de ez valószínűleg több év pszichoterápiát jelentene.
2014. jan. 29. 10:53
 49/60 A kérdező kommentje:
De ez tudatos és szándêkos hidd el! Eljátsza azt hogy öngyilkos akar lenni, mi pátyolgatjuk, a kedvenc ételeit visszük neki stb. Utána bevallja hogy kihasználja az embereket. Az hogy bocsánatot kért, ismét egy aljas tudatos játszma kezdete akar lenni! Benne nincsenek érzelmek, egy borderlineos soha senkinek nem okozns szándékosan fájdalmat, egy depressziós sem. Ez inkább pszichopata.
2014. jan. 29. 10:57
 50/60 anonim ***** válasza:
Volt kapcsolatom borderline-nal. Nagyon jellemző ebben az állapotban a tudatos bántás, és azt bántja, akihez a leginkább kötődik. Viszont ennek az az oka, hogy csak így, ambivalensen tud kötődni, mert nem kapott egész életében szeretetet, elfogadást. Nagyon nehéz ám személyiségzavarosnak lenni, iszonyú kín! A másik oldalról is nehéz megélni, én tudom, de a személyiségzavaros ember is szenved, nem kicsit.
2014. jan. 29. 11:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!