Azt akarja bíztassam az öngyilkosságra? (! )
Figyelt kérdés
Egyik barátom eléggé lelkibeteg, depressziós. Ez gyakran keveredik önsajnálattal. (olyannal amilyet még nem tapasztaltam) A többi barátunkkal együtt igyekszünk segíteni neki. Kedvenc ételeit visszük neki, dícsérjük stb. Csakhogy ha dícsérjük rácáfol hogy ez nincs így, ö mindenkire nyomasztó hatással van, annak örül ha valaki azt mondja hogy milyen szomorú a kinézete. Én foglalkozom vele a legtöbbet. Mivel nem "foghatom" állandóan a kezét, ezért ha személyesen nem tudok beszélgetni vele, smsben kommunikálunk. Sikerült elérnem azt hogy írja ki magából az érzéseit. Amikor elolvastam, nem nagyon értettem. Jött a szkíta ösökkel, meg hogy ö rossz csillagzat alatt született stb. Úgy vettrm észre ha személyesen beszélgetünk és fizikailag jelen vagyok, jobban van. Nevet, viccelödik, oldottabb.De ha nem tudok ott lenni, akkor magába zuhan. Megmondta hogy nem is akar változtatni, nem akar jobban lenni. Ma smsben kérdeztem hogy hogy van? Azt mondta nem jól, mindenkire negativ hatással van, és azzal segítenék ha mosolyogva bíztatnám a "távozásra". Orvoshoz menni nem akar, én nem vagyok családtagja csak az egyik barátja. Tehetetlennek érzem magam. Mondtam egyszer hogy be fogom vitetni a pszichiátriára, erre azt válaszolta hogy ne zsaroljam! Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék?2014. jan. 28. 15:05
31/60 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszönöm amiket írtál. Sajnos ö egoista is, elvárja hogy a világ forogjon körülötte. Tudja (mondta) hogy mindenkire negativan hat, mégsem tesz ellene semmit sem. Meg is mondta hogy nem akar kijönni ebböl. Pszichológushoz azért nem megy, mert Freudi alapon gyógyítanak, és ö nem feküdt le az anyjával, nem látta meztelenül nem fantáziált róla stb. Valaki írta hogy manipulál engem. Teljesen igaza van! Söt, rá is játszik! Komolyan már gondoltam arra is hogy ráhívom a mentöket, hogy öngyilkos gondolatai vannak, orvoshoz nem akar menni, a telefonomban ott vannak az öngyilkossági szándék bizonyítékai az smseiben. Talán nem is ártana ha pszichiátriára kerülne, mert az biztos hogy észhez térne hogy hoppá, mit keresen én itt, hogyan juttattam magam ide?
2014. jan. 28. 17:44
32/60 A kérdező kommentje:
30-as válaszoló, ha nem depresszió, akkor mi más lehet?
2014. jan. 28. 17:45
33/60 A kérdező kommentje:
Megnéztem miket írt: azt szeretné ha nevetnék rajta, és bátorítanám hogy igen el kell távoznia!
2014. jan. 28. 17:49
34/60 anonim válasza:
nem vagyok orvos, de nyílvánvaló, hogy neki nem sima depressziója van, hanem valami más mentális rendellenessége
35/60 anonim válasza:
Nekem is személyiségzavarnak tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet depressziós.
Az meg, amit a terápiáról gondol, csak kifogás, és teljességgel alaptalan. Úgy utasít el valamit, hogy halvány fogalma sincs róla...
36/60 A kérdező kommentje:
Üzent. Padlón van és holnap válaszol arra amit írtam neki.
2014. jan. 28. 20:37
37/60 anonim válasza:
Írd vissza, hogy RENDBEN!
Ennyit csak és próbáld átaludni az éjszakát.
38/60 A kérdező kommentje:
Én nem írok neki semmit. Engem kér meg arra hogy bíztassam az öngyilkosságra? Engem aki minden szabad idejét azzal tölti hogy jobb kedvre derítsem? Ez embertelen velem szemben.
2014. jan. 28. 21:38
39/60 anonim válasza:
semmit ne válaszolj neki, max azt, hogy fejezze be az irogatást, ha az után is irogat az már zaklatás
40/60 A kérdező kommentje:
Írt. Bevallotta hogy igazam van, egoista, és hogy szándékosan szokott megsérteni embereket.
2014. jan. 29. 09:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!