Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt akarja bíztassam az...

Azt akarja bíztassam az öngyilkosságra? (! )

Figyelt kérdés
Egyik barátom eléggé lelkibeteg, depressziós. Ez gyakran keveredik önsajnálattal. (olyannal amilyet még nem tapasztaltam) A többi barátunkkal együtt igyekszünk segíteni neki. Kedvenc ételeit visszük neki, dícsérjük stb. Csakhogy ha dícsérjük rácáfol hogy ez nincs így, ö mindenkire nyomasztó hatással van, annak örül ha valaki azt mondja hogy milyen szomorú a kinézete. Én foglalkozom vele a legtöbbet. Mivel nem "foghatom" állandóan a kezét, ezért ha személyesen nem tudok beszélgetni vele, smsben kommunikálunk. Sikerült elérnem azt hogy írja ki magából az érzéseit. Amikor elolvastam, nem nagyon értettem. Jött a szkíta ösökkel, meg hogy ö rossz csillagzat alatt született stb. Úgy vettrm észre ha személyesen beszélgetünk és fizikailag jelen vagyok, jobban van. Nevet, viccelödik, oldottabb.De ha nem tudok ott lenni, akkor magába zuhan. Megmondta hogy nem is akar változtatni, nem akar jobban lenni. Ma smsben kérdeztem hogy hogy van? Azt mondta nem jól, mindenkire negativ hatással van, és azzal segítenék ha mosolyogva bíztatnám a "távozásra". Orvoshoz menni nem akar, én nem vagyok családtagja csak az egyik barátja. Tehetetlennek érzem magam. Mondtam egyszer hogy be fogom vitetni a pszichiátriára, erre azt válaszolta hogy ne zsaroljam! Mit tehetnék? Hogyan segíthetnék?
2014. jan. 28. 15:05
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:

Felnőtt létére egy igazi senki! Hagyd a fenébe, látod, hogy nem tudsz segíteni rajta. Én megmondanám neki, hogy ha nem hagyod abba a nyavalygást, akkor engem elfelejthetsz!

Nem iszik/drogozik véletlenül? Szed valamilyen gyógyszert?

2014. jan. 28. 15:36
 12/60 anonim ***** válasza:
Dolgozik, van munkahely? Párkapcsolata, gyerekek, volt feleség? Netán homo?
2014. jan. 28. 15:38
 13/60 anonim ***** válasza:

Akkor vidd el dokihoz. De, ha Ő nem akar meggyógyulni nem is fog! Énnálam ez segített amit feljebb írtam. Nekem is nagyon szar volt az egész kedvem, romokban minden, erre ez meg biztat is, meg röhög, meg minden, majdnem felpofoztam, mérges voltam. És érdekes, mert tényleg bevált. (Most is mosolygok mikor invitál, hogy Ő majd jön velem meg ilyenek). Ha mást nem, kérd doki segítségét, hogy egy ilyen mártírt, hogy a bánatba lehet rávenni arra, hogy az élet egy játék, nem kell komolyan venni (persze komolyan, de ne bármi áron, hisz az életet úgysem éljük túl). Vagy mondd Neki azt, hogy minek akarsz öngyi lenni, ha egyszer úgy is jön a kaszás? Lehet, hogy holnap. Nem kell erőlködnöd azon, hogy meghalj, az elől nem tudsz elbújni. Vagy ha semmi sem jó akkor passz. Feladom. Ennél többet nem tudok segíteni.

25/N

2014. jan. 28. 15:41
 14/60 A kérdező kommentje:
Ezeket is mondtam neki! De neki eljött az ideje, ez a földi világ nem jó, jobb a nen földi lét stb.
2014. jan. 28. 15:50
 15/60 anonim ***** válasza:

Ha szarul van és ti mindenfélével kedveskedtek neki, avval jutalmazzátok, hogy rossz állapotban van és neki ez egy pozitív megerősítés, hogy ez veletek szemben működik.

egyébként meg ő zsarol érzelmileg téged, és manipulál, és feljogosítva érzi magát, hogy lehúzzon titeket

ez nem szimpla depresszió, hanem egy manipulatív ember aki kihasználja, hogy ilyen segítőkész emberbe akadt, mint ti vagytok.

te nem vagy szakember, nem tudsz neki segíteni igazán

2014. jan. 28. 16:03
 16/60 A kérdező kommentje:
:-( Én is gondoltam rá hogy ez több mint depresszió. Akkor mit tegyek? Hagyjam magára?
2014. jan. 28. 16:06
 17/60 anonim ***** válasza:
belementél a játékába és hagyod, hogy ezt tegye veled, hagyd őt, mert csak tönkretesz téged
2014. jan. 28. 16:06
 18/60 A kérdező kommentje:
:-( Én is gondoltam rá hogy ez több mint depresszió. Akkor mit tegyek? Hagyjam magára?
2014. jan. 28. 16:07
 19/60 anonim ***** válasza:

4,6,9 és 13-mas vagyok.

Feladom. Ennél többet nem tudok segíteni. (Szerintem más sem)

2014. jan. 28. 16:09
 20/60 anonim ***** válasza:

ő ilyen, nem fog változni nagyon ennyi idősen

valószínűleg nem te vagy az első és nem is az utolsó akit kihasznál evvel az önsajnáltatós szövegével

azért csinálja ezt veled, mert te belemész a játékaiba , ő meg hosszú évek óta ezt csinálja, tudja jól, mit mondjon neked, mivel zsaroljon vagy félemlítsen meg, ahhoz hogy ott maradj vele és még te érezd rosszul magad, ha nem szeretnél vele többet találkozni, amúgy mennyire veszélyes, ha mondjuk közlöd vele, hogy neked ez terhes, nem szeretnél vele találkozni meg kapcsolatot tartani? várható, hogy az öngyilkossággal való zsaroláson kívül máshogy is bántson?

amúgy nekem kicsit pszichopatánkt tűnik, akik gyakran fenyegetőznek mindenfélével és azt akarják elhitetni az áldozatukkal, ha ők csinálnak valamit azért a másik a hibás

2014. jan. 28. 16:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!