Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van célja az életednek? Őszintén.

Van célja az életednek? Őszintén.

Figyelt kérdés
Úgy értem, van megfogalmazható célja az életednek? Vagy csak úgy élsz a nagyvilágba? Nekem ez a legnagyobb kihívás, hogy erre választ találjak a mindennapi rutinon túl.
2022. aug. 12. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:

60

Köszönöm. :)

2022. aug. 14. 09:31
 62/65 anonim ***** válasza:
59 örülök, ha elolvasod, bizonyosan hasznodra válik :)
2022. aug. 14. 09:33
 63/65 A kérdező kommentje:
Gyerekek elmentem két napra nyaralni és egy komplett könyv van a kérdésem alatt. Köszönöm nektek, ki is viszem a strandra.
2022. aug. 14. 11:50
 64/65 anonim ***** válasza:

63

Érezd nagyon jól magad!

2022. aug. 14. 11:54
 65/65 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis újabb muníció:

tegnap újraolvastam a nagy inkvizítor betétet Dosztojevszkij híres regényéből (mert már elfelejtettem a tartalmát), és pont témába vágott az idézet, gondoltam megosztom.

[link]

"Mert az emberi lét titka nem abban rejlik, hogy csak éljen, hanem abban, hogy miért éljen. Az ember, ha nincs szilárd elképzelése arról, hogy miért éljen, nem hajlandó élni, és inkább elpusztítja magát, semhogy e földön maradjon, még ha csupa kenyérrel rakják is körül."

Egy esszé róla

"Hatalmi harc" A nagy inkvizítor legendájában

[link]

És egy cikk

Az inkvizítor és a sztarec

[link]

Kérdés a legutolsó linkhez, nektek a nagy inkvizítor szimpatikus vagy Zoszima sztarec?

2022. aug. 17. 07:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!