Van célja az életednek? Őszintén.

18
"Az ember célja a küzdés maga."
Na nem rosszból, de sztem ennek konkrétan semmi értelme.
"Az állat célja a küzdés maga." és "A növény célja a küzdés maga.". Hát nem sok minden sejlik fel bennem ezeket olvasva.
Esetleg el tudod mondani, hogy számodra mit jelent ez a mondat?
Egyébként a híres Voltaire idézet ("Műveljük kerjeinket.") jutott eszembe róla.

#21 apukám mondogatta ezt a "bölcsességet" míg fiatalabb voltam, nem tetszett túlságosan, elég "snassznak" tartottam. Idősebb fejjel már magam is egyetértek vele, legalábbis értem.
Maga a helytállás, hogy kiállod a nehézségeket, kihívásokat amiket hoz az élet (és közben fejlődsz). Nem adod fel. Ennyi.
Az is fontos, hogy nem egy életben gondolkodom, tehát amit fejlődik az ember az nem vész el.
Előzőekben beszéltek a környezetvédelemről, mint neme célról. Én is idealista voltam huszonévesen, így a környezetmérnöki szakot választottam. Sajnos nem találtam vele állást, előfordult, hogy épp az ellenkezőjét kellett volna csinálni mint amiért tanultam. Most már úgy látom, csak keveseknek adatik meg, hogy önmegvalósítás legyen a munkájuk. Pénzkereseti lehetőségként tekintek már a munkára (megélhetés céljából). Pályát is váltottam.

22
"Maga a helytállás, hogy kiállod a nehézségeket, kihívásokat amiket hoz az élet (és közben fejlődsz). Nem adod fel."
Köszönöm, hogy elmagyaráztad. Szerintem ez édeskevés. Főleg, ha hívő ember vagy. Akkor ennél sokkal magasabbra törhetnél (talán törsz is, csak nem írtad). Szeretni a felebarátaidat. Magadat. Segíteni ott, ahol tudsz. Értelmet adni az életnek, nem úgy, hogy az élet csak van. Hanem úgy, hogy egy nagyon nagyon nagyon picit megváltoztatod. Vagy a saját magad dolgát benne, vagy magát a világot.

"Köszönöm, hogy elmagyaráztad. Szerintem ez édeskevés. "
Köszi.
Természetesen mivel keresztény vagyok, igyekszem követni Jézus tanításait.

24
Értelek. Ennek örülök tiszta szívemből. Tégy továbbra is így és legyél boldog. Itt is és a hited szerinti túlvilágon is.

26
Köszi, szívesen megnézem.
Egyébként jócskán középkorú vagyok, de érdekel, hogy ki mit gondol a kérdésről. Sőt, sztem ez a legfontosabb kérdés, érdemes vele foglalkozgatni. :)

"Ezek nem akkor sem életcélok."
Komolyan, mint egy akaratos kisgyerek, akinél beakadt a lemez. 🤣 Akkor sem...csak azért sem..
Ki a fene vagy te egyáltalán, hogy megkérdőjelezd bárkinek is, hogy neki mi az élet célja, hogy ő mit nevez annak? Szállj már le a magas lóról ember, te csak egy ember vagy a sok milliárd közül, nem vagy különb, úgyhogy ne játszd itt az Istent!
Életcél mindenkinek más. Nem hiszem el, hogy ilyen egybites lennél, hogy ezt az egyszerű dolgot képtelen vagy felfogni. 🤦👏
Nekem még célom az is, hogy egészséges hosszú életet éljek, amiért napi szinten teszek is.
Remélem ez már megfelel Őméltóságának, hogy életcélnak mérjük ezt nevezni. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!