Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hipochonder vagyok,kérlek help?

Hipochonder vagyok,kérlek help?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 1hónapja durvultak el ennyire a gondolataim.Alapból féltem magam,2 gyermekem van.De már a hétköznapok is borzalmasak.Most éppen garatgyulladásom van(füll-orron megnézett a doki)és azt "gondolom"hogy mivel nem is fáj a torkom így gégerák vagy polip lehet.Mert csak gombóc érzetem van semmi fájdalom.Milyen érvekkel tereljem vissza a gondolataim?Pl.márciusi vérvételem jó,nem érzem magam betegnek.Mivel nyugtassam magam?Kérlek irjatok valamit amivel elhessentem ezt a rossz gondolatot.(igen van pszichologushoz időpontom)de a gyerekeim miatt nem

Vagy pl.a székletem van hogy vékony van hogy vastag...biztos rák....kérlek ne bántsatok,csak rázzatok fel.

2022. jún. 12. 13:49
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, annyi baromságot olvastam régebben a neten betegségekről, hogy mindig mindenfélét beképzelek magamnak. Erre szokták mondani, hogy a tudatlanság áldás. Ha ilyen hajlamaid vannak, nem szabad rákeresni a tüneteidre és semmilyen betegséges cikkeket olvasgatni, mert csak rontani fogja a tüneteket. És tényleg jó ötlet a pszichoterápia, addig is esetleg gyógynövényes szorongásoldót tudsz szedni, drogériában is lehet kapni ilyeneket. Meg nekem még az szokott segíteni, ha megdolgoztatom az agyam, pl. vegyél elő valami kvízt, keresztrejtvényt, sudokut stb. és foglalkozz azzal! Nekem holnap lesz az első találkozóm egy pszichológussal többek között ugyanezzel a panasszal.
2022. jún. 12. 14:23
 2/42 A kérdező kommentje:
Nekem pedig kedden.Kicsit félek is,de kell a segítség.Mert zavar,hogy minden apróságban daganatot látok.Ha a derekam fáj gerinc daganat,pedig tudom hogy a munkám miatt,de akkor is......felemészt.Te milyen gyógynövényest szedsz/iszol?
2022. jún. 12. 14:54
 3/42 A kérdező kommentje:
Ha gondolod beszélgethetnénk,hátha egymást tudjuk támogatni
2022. jún. 12. 14:56
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, a szüleim már kikészülnek, hogy mindig van valami bajom. Menjek el én is pszichiáterhez?
2022. jún. 12. 15:26
 5/42 A kérdező kommentje:
Szerintem kell nekünk valami külső segítség.Mert a legapróbb dolgot is eltúlozzuk.
2022. jún. 12. 15:29
 6/42 anonim ***** válasza:
76%

Nekem most fáj a mellkasom, hányingerem van, és alig kapok levegőt.

Nem merek elmenni, mert már kellemetlen. És alapból rossz a háziorvosom is. És azt mondják beképzelem, miközben érzem hogy fáj.

2022. jún. 12. 15:34
 7/42 A kérdező kommentje:
Szapora levegő?Lehet pánik is,próbálj ki valami lazító gyakorlatot.
2022. jún. 12. 16:10
 8/42 anonim ***** válasza:
Sziasztok, szintén zenész csak pasiba 🥴😁
2022. jún. 12. 17:25
 9/42 A kérdező kommentje:
Valami jó tanács?
2022. jún. 12. 17:46
 10/42 anonim ***** válasza:
0%
Kössetek életbiztosítást, utána már nem kell aggódni, hogy mi van, ha...
2022. jún. 12. 19:46
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!