Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki szerint a COVID nem...

Aki szerint a COVID nem veszélyes, az mivel magyarázza, hogy igazából pont, hogy az a logikus, amit a különböző országok mondanak?

Figyelt kérdés

Most ne is Magyarországra gondoljunk!

Nem rosszindulatú provokációnak szánom, őszintén mondom, tényleg nem. Viszont kíváncsi lennék érvekre.

- Az elmúlt 100 évben volt olyan influenza vagy egyéb, ami miatt több országban is telítődött az egészségügy, a folyosón kezeltek embereket; valamennyire a legjobb egészségügyek is terhelődtek?

- Az influenza az elmúlt 100 évben mikor volt olyan durva, hogy poszt-influenza ambulanciákat kelljen felhúzni a szövődmények miatt?

- Ha szerintetek mindez hazugság, akkor hogyan tudnak egyformát hazudni a különböző országok? Továbbá hétköznapi emberek barátai, ismerősei, családtagjai is hazudnak?

- Nem hiszitek el, amikor ismerősötök mondja, hogy neki több ismerőse is elhunyt a COVID miatt?

- Tudjuk, hogy mire jó egy oltás. Az immunrendszer megtanul védekezni az adott kórokozó ellen, így amikor éles támadás van, gyorsan reagál. A fertőzés kialakulhat, tünetes lehet, de általában sokkal enyhébb, mint oltás nélkül. Szerintetek a COVID-oltások miben mások? Meg tudjátok indokolni? Tudtok linkelni valami forrást erre?

- Szerintetek a gyógyszerek és az oltások jó biznisz a gyógyszeriparnak. Itt nemcsak a COVID-ra gondolok, mert pl ez a kategória tele van orvosokban nem bízó emberrel. Vagyis sokan vannak legalábbis.

Rendben, de szerintetek a vitamintablettákban nincs biznisz? A vitamintablettákat vajon ki gyártja??

- Szerintetek a maszk nem véd. Akkor mivel magyarázzátok, hogy csontvelőtranszplantáción átesettek, súlyos autoimmun betegek, bizonyos kemoterápiában részesülők hordják, hogy megvédjék MAGUKAT?

- Hatszázszor el lett mondva, hogy a maszk a nyálcseppecskéket fogja fel, amin a vírus utazik; hogy nem okoz oxigénhiányt; hogy egészséges embert nem fullaszt. Ti ezt cáfoljátok. Tudtok erre konkrét forrást?

- Ami egyszer (jó: néhányszor, mondjuk 4-szer) kerül az emberi szervezetbe, az, ha akkor nem okozott károsodást, később sem fog. Legalábbis gyógyszer, oltás. Tehát nem lesz hosszútávú mellékhatás, ami X év múlva jön elő. Ti ezt cáfoljátok. Mi erre a tudományos érv, forrás?

- Érvetek, hogy súlyos járványról nem kell az embereket győzködni. Viszont ha nem laposítják el a görbét, akkor sokkal-sokkal több beteg lett volna, lenne egyidőben. Ha sokkal több beteg van egyidőben, sokkal többen szorulnak kórházi, illetve intenzív kezelésre. Ha többen szorulnak intenzív ellátásra, több van, akinek nem jut. Ha több van, akinek nem jut, több az elhunyt is. Ti ezt cáfoljátok. Mi a tudományos érvetek vagy forrásotok?

- Aki a saját szervezetében bízik és az orvostudományban nem (nem feltétlen a COVID kapcsán), az belegondolt, hol lennénk a legtöbben korszerű orvostudomány nélkül? Várható élettartam 200 éve? Csecsemőhalandóság 200 éve?

2021. okt. 29. 16:49
 81/96 A kérdező kommentje:

"bár kétlem, hogy ne lettél volna már életedben influenzás. Az influenza is okoz maradandó egészségkárosodást, ezt is átvettük már. Folyamat ugyanazokat a kérdéseket, dolgokat írod..."

Képzeld, sohasem voltam még influenzás. Egyfelől nagyon sokszor voltam ellene oltva, akár lehet keresztimmunitás is. Másfelől a környezetemben sem volt senki influenzás. Különböző náthák igen (sajnos rajtam 1-2 havonta átmegy, bár a zöme rövid és enyhe, évente 1-2 van, ami 1-2 hét és erősebb), hörghurut stb igen, de influenza nem.

Igen, biztosan okozhat tartós egészségkárosodást az influenza. Nem lepődnék meg, ha százada akkora eséllyel, mint a COVID.

Vagy te influenza után is vártál 6 hetet a sportolással, sőt, EKG és tüdőröntgen után sportoltál újra?

"Miért ne kéne félelemben élned oltás után? Elkaphatod a covidot? Igen! Kórházba kerülhetsz? Igen! Lélegeztetőgépre kerülhetsz? Igen! Temetőbe kerülhetsz? Igen! 3 oltással is? Igen! Kisebb eséllyel? Nem, csak ezt késik a fejedbe."

Mivel tudom, hogyan működik egy védőoltás, ezért azt is tudom, hogy:

- jóval kisebb eséllyel leszek tünetes,

- ha az is leszek, baromi kicsi eséllyel kerülök kórházba,

- lélegeztetőgépre pláne.

Ha azt mondod, a COVID elleni védőoltás nem így működik, az egyenértékű azzal, mintha azt mondanád, hogy 2 + 2 = 5.

80

"Nekem kifejezetten a gerjesztett riogatással van problémám meg a víruscelebek öt percenként változó szövegelésükkel, ami azért valljuk be, nagyban hozzájárult ahhoz a szkepticizmushoz, ami kialakult az emberekben."

A hanyatló nyugaton is ezt teszik.

Muszáj.

Az álhírek gyorsabban terjednek, mint a valódi hírek.

Másrészt mivel ellaposították a járványgörbét, ezért nem olyan brutálisan magas a halálozás, mint egyébként lenne, ha nem lettek volna intézkedések. Az emberek meg pont ezért nem tartják veszélyesnek a vírust.

Plusz a fene nagy liberalizmusban az emberek már azt se viselik el, ha szabályokat kell betartani és igen, olykor bizony megmondják nekik, mit tegyenek.. Ma mindenki azt csinál, amit akar, akár a másik kárára.

2021. nov. 1. 22:45
 82/96 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, na azért egy Merkely Bélára szerintem kb. már senki nem ad semmit se, (akár oltott, akár oltatlan, akár csak betegségen átesett), aki konkrétan kijelentette, hogy nem is lesz 4. hullám... Innentől azért árnyalódik a kép, mi is az álhír. De ide tartozik az összes vírusceleb sajnos. Azt pedig nem gondolnám, hogy hanyatlik a Nyugat. :) A társadalmat pedig számtalan dologért meg lehet szólni, de itt sem lep meg a felháborodás, vadászati kiállítást meg békemenetet lehetett szervezni és importálni át Romániából az embereket tömegesen. Ahogy annó a kijárási korlátozásnál is, a kaszinók valamiért kivételt képeztek. Mutasson a hatalom példát magán, ideje lenne!
2021. nov. 1. 23:02
 83/96 anonim ***** válasza:
79%
Megjegyzés: az influenza valamiért engem is mindig elkerült tudtommal, pedig az enyhe szellőtől is lebetegedő gyerek voltam, de ez valamiért nem talált meg, pedig oltást sem kaptam ellene. Fura, de maradjon is így!
2021. nov. 1. 23:03
 84/96 A kérdező kommentje:
Attól, hogy a MI kormányunk alkalmatlan, hülye és nem érdekli az emberek élete, nem kellene bagatellizálni a vírust, amit egy egész világ vesz komolyan!! A kormányunk szerint hanyatló nyugaton sokkal nagyobb szigor van, nagyobb az átoltottság és érdekes módon a maszkot is bírják hordani.
2021. nov. 1. 23:05
 85/96 A kérdező kommentje:

83

Igen, dettó.

Bár érdekes, a gimiben egy tanévben átlag kétszer voltam beteg. Pedig egy 400 fős iskolában cserélődtek a gyerekek tantermek között és szellőztetés semmi. Ja, sokkal kevésbé éltem egészségesen, többet stresszeltem, a refluxom is durvább volt pl.

Most, irodába járós időszakban halál komolyan havonta, kéthavonta vagyok beteg, bár ennek nagy része 3 napos torokfájás vagy 3 napig nem kapok levegőt az orromon. Olykor rendesen kijön a nátha, akkor alsó hangon 1,5 hét. Milliószor egészségesebben élek, mint a gimi alatt és testileg-lelkileg jobban is érzem magam.

Irodában nem 400 emberrel szívok egy levegőt, hanem néhánnyal.

(Sajnos sejtem, hogy krónikus gyulladás az oka, ami nem látszódik amúgy a CRP-n, süllyedésen, fehérvérsejtszámon, azok arányán, hajhulláson stb. Utána kellene menni.)

2021. nov. 1. 23:11
 86/96 anonim ***** válasza:
100%
Ha rám gondolsz bagatellizálás alatt, én nem bagatellizálom, már eleve azzal, hogy nálam izoláltabban élő embert elég nehezen fogsz találni. Ergo nem járok tömegbe, home office-ban vagyok már régebb óta, mint maga a vírus, kimozdulni is alig mozdulok ki, bulizós pedig sosem voltam. Amire én rá akartam világítani csupán az az, hogy ilyen dilettáns vezetés mellett ne lepődjünk meg a reakciókon, mert valahol azért érthető. Mindenkinél elpattan a cérna egyszer, hát a népnél úgy néz ki, már elpattant. Riogassák azokat, akik kiállításokra jártak meg akik békemeneteltek egymás hátsójában a hömpölygő tömegben, úgy, hogy abból a Romániából importáltak át ide ezresével embereket, ahol épp akkor tarolt leginkább a koronavírus.
2021. nov. 1. 23:14
 87/96 anonim ***** válasza:
67%
Egyébként hasonló gimi lehetett, mint az enyém (+ a stresszesség is) nagyjából ez volt a szitu nálunk is, és bár voltak betegségek, de az influenza sosem ütötte fel a fejét járványszinten a suliban. Fura...
2021. nov. 1. 23:25
 88/96 A kérdező kommentje:

Igen, valahogy a gimiben sem hallottam konkrét influenzáról. Különben elkaptam volna én is.

Az ország vezetése maximálisan dilettáns, sőt, a vezérünk nárcisztikus személyiségzavarban szenved.

2021. nov. 1. 23:27
 89/96 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, és sajnos maximálisan hülyének is néznek mindenkit...
2021. nov. 1. 23:38
 90/96 A kérdező kommentje:
Igen. :/
2021. nov. 1. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!