Aki szerint a COVID nem veszélyes, az mivel magyarázza, hogy igazából pont, hogy az a logikus, amit a különböző országok mondanak?
Most ne is Magyarországra gondoljunk!
Nem rosszindulatú provokációnak szánom, őszintén mondom, tényleg nem. Viszont kíváncsi lennék érvekre.
- Az elmúlt 100 évben volt olyan influenza vagy egyéb, ami miatt több országban is telítődött az egészségügy, a folyosón kezeltek embereket; valamennyire a legjobb egészségügyek is terhelődtek?
- Az influenza az elmúlt 100 évben mikor volt olyan durva, hogy poszt-influenza ambulanciákat kelljen felhúzni a szövődmények miatt?
- Ha szerintetek mindez hazugság, akkor hogyan tudnak egyformát hazudni a különböző országok? Továbbá hétköznapi emberek barátai, ismerősei, családtagjai is hazudnak?
- Nem hiszitek el, amikor ismerősötök mondja, hogy neki több ismerőse is elhunyt a COVID miatt?
- Tudjuk, hogy mire jó egy oltás. Az immunrendszer megtanul védekezni az adott kórokozó ellen, így amikor éles támadás van, gyorsan reagál. A fertőzés kialakulhat, tünetes lehet, de általában sokkal enyhébb, mint oltás nélkül. Szerintetek a COVID-oltások miben mások? Meg tudjátok indokolni? Tudtok linkelni valami forrást erre?
- Szerintetek a gyógyszerek és az oltások jó biznisz a gyógyszeriparnak. Itt nemcsak a COVID-ra gondolok, mert pl ez a kategória tele van orvosokban nem bízó emberrel. Vagyis sokan vannak legalábbis.
Rendben, de szerintetek a vitamintablettákban nincs biznisz? A vitamintablettákat vajon ki gyártja??
- Szerintetek a maszk nem véd. Akkor mivel magyarázzátok, hogy csontvelőtranszplantáción átesettek, súlyos autoimmun betegek, bizonyos kemoterápiában részesülők hordják, hogy megvédjék MAGUKAT?
- Hatszázszor el lett mondva, hogy a maszk a nyálcseppecskéket fogja fel, amin a vírus utazik; hogy nem okoz oxigénhiányt; hogy egészséges embert nem fullaszt. Ti ezt cáfoljátok. Tudtok erre konkrét forrást?
- Ami egyszer (jó: néhányszor, mondjuk 4-szer) kerül az emberi szervezetbe, az, ha akkor nem okozott károsodást, később sem fog. Legalábbis gyógyszer, oltás. Tehát nem lesz hosszútávú mellékhatás, ami X év múlva jön elő. Ti ezt cáfoljátok. Mi erre a tudományos érv, forrás?
- Érvetek, hogy súlyos járványról nem kell az embereket győzködni. Viszont ha nem laposítják el a görbét, akkor sokkal-sokkal több beteg lett volna, lenne egyidőben. Ha sokkal több beteg van egyidőben, sokkal többen szorulnak kórházi, illetve intenzív kezelésre. Ha többen szorulnak intenzív ellátásra, több van, akinek nem jut. Ha több van, akinek nem jut, több az elhunyt is. Ti ezt cáfoljátok. Mi a tudományos érvetek vagy forrásotok?
- Aki a saját szervezetében bízik és az orvostudományban nem (nem feltétlen a COVID kapcsán), az belegondolt, hol lennénk a legtöbben korszerű orvostudomány nélkül? Várható élettartam 200 éve? Csecsemőhalandóság 200 éve?
"Az influenzánál is van krónikus fáradtság stb, az hogy te eddig erről nem tudtál, az ciki."
Kb 30%-ban? Influenza esetén is ajánlják, hogy betegség után 1-2 hónapig vagy kardiológiai vizsgálatig ne sportolj?
Az influenzáról is várom a hasonlókat!
"Nekem meg covidban senki, viszont borzalmasan sok halál volt az oltás miatt, de ezt már írtam is. Akkor én vagyok a hazug, mert te mást tapasztalsz?"
Borzalmasan sok nem lehetett. Maximum 1 vagy 2 oltás UTÁN (ettől még nem feltétlen miatt) elhunyt.
"Ha a maszkot huzamosabb ideig hordod, akkor gyakrabban leszel beteg és jobban megvisel egy enyhébb vírus is. Nemtérek ki jobban rá, csak annyit kérdezek, hogy 3 oltással mitől fosol még mindig, hogy maszkot hordassz?! A covidtól? 🙂"
Oké, tehát azért kaptam el világéletem gyakran valamit, mert 2020 végén, 2021 elején maszkot hordtam. Kérlek, mesélj még, mert ezzel kíváncsivá tettél!
Tartok a COVID-tól is, mert gyenge a szervezetem és nem tud olyan védettséget kialakítani az oltás. Viszont abban biztos vagyok, hogy enyhébb lesz a lefolyása, mint a harmadik oltás nélkül (az első kettő kínai nem hatott).
"Szuper, hogy maszkozás alatt nem voltál beteg, de mint írod, idén ősszel már 2x voltál és ha jól értem, most is maszkozol. Akkor?"
A suliban maszkozom, ahol (helyesen) kötelező, a melóhelyen mostmár, ahol ehéttől szintén és jövő héttől a tömegközlekedésen. Pont, hogy a maszkozás hiánya miatt kaptam el megint valamit, tavaly vajon miért nem kaptam el?
Viszont rólam legyen elég ennyi.
"Írtam, próbáld meg hagymás szájszaggal. Ha érzed a hagymaszagot, visszaszívod a saját kilélegzett levegődet. Márpedig mivel 2 lélegzetvétel között nem tud távozni a levegő..."
Igen, de még mindig 1 decit. Ha neked 1 deci a tüdőkapacitásod, őszintén sajnállak.
"Hát akkor bízz a 3 oltásban, meg egy olyan gyógyszerben, amit covid előtt csak kórházi felügyelet mellett kaptak az emberek. Hord a maszkot és maradj otthon még 20 évig, mire eltűnik a vírus. A te dolgod."
Az immunrendszer meg nem kórházi felügyelet alatt működik és okoz is problémákat brutál sok esetben. Pl a COVID esetében kb. 30%-ban tartós egészségkárosodást.
Köszönöm, inkább a gyógyszer.
Amúgy a hanyatló nyugaton sokkal komolyabban veszik a vírust, a védekezést. Húha!!
"Az oltott ugyanúgy fertőz bármilyen meglepő is számodra. Az, hogy a betegség lefolyása enyhébb oltott esetében és hogy kevesebb vírust szór, már rég megdőlt."
Nyosza, rajta, írjuk át a bioszkönyveket.
Közöljük a jobban átoltott országokkal is, hogy hallucinálják, hogy a meredeken emelkedő görbét nem követi meredeken emelkedően a halálozások száma.
"De beszélgess el 2x-3x oltott emberekkel, akikkel tele van a kórház. Van több eü-s ismerősöm, szerintem van fogalmam róla, hogy mi a helyzet valójában, ha a fronton dolgozóktól informálódom, nem a kormánytól."
Én miért hallok mást eü-s ismerősöktől? Eü-s rokonom miért javasolta nekem a harmadik oltást, méghozzá mRNS-t?
"Most írjam azt, hogy igen, tudjuk a maszk és az oltás meg az emberi jellem hatását és szimpla logika lenne rájönni, hogy dróton vagy rángatva és át vagy bszva?!"
Figyelj.
Tudjuk, mire jó a maszk.
Tudjuk, mire jó egy akármilyen oltás.
Innentől logikus rájönni, miért kell maszk és oltás a COVID ellen.
Ehhez képest, amiket ti állítotok FORRÁSOK nélkül, ezzel az elemi logikával megy szembe.
Egyébként valaki írta példaként a BCG oltást valamelyik kérdéshez.
Egyfelől annak sem 100% a hatékonysága.
Másfelől kapták az emberek, mégis jártak tüdőszűrésre.
Jártak tüdőszűrésre.
Akkor azzal a logikával, ahogy a COVID-hoz álltok, mondhatták volna, hogy nahát, minek a BCG oltás??
Az oltások sohasem 100%-os hatékonyságúak, de nagyon magas átoltottság esetén létrejön a nyájimmunitás.
A bárányhimlő elleni oltás 2019 óta kötelező.
Mégis ma még terjed az ovikban, óvodapedagógus ismerősöméknél éppen most.
Akkor mondhatjuk, hogy semmit se ér a bárányhimlő elleni oltás?
Na ugye, hogy nem mondhatjuk, csak a nagyobb ovisok még nem kapták meg.
Ja, amúgy a bárányhimlő elleni oltás sem 100%-os hatékonyságú.
Maximálisan egyetértek.
Nem is mer szerintem forrásokat keresni, mert tudja, hogy erre a sok butaságra nem találna.
Minek linkeljek bármit is, ha eddig sem olvastad el, amit linkeltem? 😄
Igen, influenza után is ajánlják. Influenzánál terhesek esetében akár több mint 40% eséllyel lesz szövődmény.
Nem, nem 1-2 ismerősöm halt meg, mint írtam, kb 40 és azt is írtam, hogy ha igényt tartassz rá, leírom neked nemmel, korral, tünettel, mindennel együtt. Biztos te jobban tudod, mi történik a környezetemben... Pláne, hogy mint írtam, az orvos közölte sok esetben, hogy az oltásTÓL lett bajuk.
Azért, mert gyenge az immunrendszered, amin még gyengítessz is.
Az, hogy gyenge a szervezeted, nem befolyásolja az oltás hatékonyságát. Védenie kéne, de nem véd a 3. se.
Nem a maszk hiányától leszel beteg. Az, hogy mikor kapsz el egy betegséget, nem meghatározható.
Nem elég ennyi rólad. Mesélj, a covidot elkaptad? Milyen tüneteid voltak?
Nem tiszta oxigént lélegzünk be, fél liter vagy az alatti egy átlagos levegővétel. Ha minden levegővételnél visszaszívsz 1 deci elhasznált levegőt, akkor már kevesebb oxigén kerül a tüdőbe, véráramba. Ezt tényleg magyarázni kell?
A covid 30%-ban okozhat szövődményt, legalábbis ezt teszi eléd a média. Mint írtam az influenza terhes nők esetében konkrétan több mint 40% eséllyel.
Te sem figyeled a valós történéseket, az biztos. Izrael magas átoltottsága ellenére rengeteg halálozás volt és az oltottak voltam kórházban.
Azért, mert nekik előírás, hogy javasolniuk kell, jelen esetben meg akár erőszakkal beadni. Az orvosok mindig is az oltással érveltek, mindig ajánlgatták, ez így van rendjén. De a covid oltás más, ők továbbra is azt teszik, ami a dolguk. De ne felejtsd el hányan hagyták ott az eü-t, mert nem kértek oltást. Náluk jobban senki sem tudja, hogy mit okoznak ezek a szarok. Tehát a rokonod nem olyan szakterületen dolgozik, vagy nem fogja fel, mi történik körülötte.
Tudjuk mire jó a maszk? Javarész semmire, max steril körülmények között. Tudjuk mire való egy akármilyen oltás? Igen, tudjuk, pont nem arra, amit a covid oltások okoznak. Innentől logikus rájönni, hogy nem használ a maszk és nem használ az oltás.
Ismétlem, minek linkelni forrást, ha bele se olvasol? Időpocsékolás, de lásd, kaptál párat.
Soha semmilyen oltás nem volt 100%-os hatékonyságú, ez nem nem újdonság. De már megint más oltásokkal érvelsz. Más oltásba nem kötök bele, de ebbe joggal igen. Igen, magas átoltottság esetén nyájimmunitás. Tény. De ha 100% átoltottság lenne covid terén, akkor sem szűnne meg, mert az oltottak is fertőznek, fertőződnek, méghozzá magas arányban.
Ismét más oltásról beszélsz... De ha már itt tartunk, régen összerakták direkt a bárányhimlős gyereket az egészségessel, hogy megfertőzze. Ismét azt tudom írni, hogy semmilyen oltás nem 100% hatékonyságú. De jóval kevesebb eséllyel lesznek betegek az emberek. A covid oltásnál viszont ez fordítva van. VAERS rémlik?
Tudjátok az a poén az egészben, hogy pont miattatok tartunk ott, ahol, mert gondolkodni is elfelejtettetek.
"Minek linkeljek bármit is, ha eddig sem olvastad el, amit linkeltem?"
Te voltál az, aki Facebook-os linkeket küldött be? Komolyan gondolod a Facebook-os linkeket?
"Igen, influenza után is ajánlják. Influenzánál terhesek esetében akár több mint 40% eséllyel lesz szövődmény."
És nem terhesek esetén?
"Nem, nem 1-2 ismerősöm halt meg, mint írtam, kb 40 és azt is írtam, hogy ha igényt tartassz rá, leírom neked nemmel, korral, tünettel, mindennel együtt. Biztos te jobban tudod, mi történik a környezetemben... Pláne, hogy mint írtam, az orvos közölte sok esetben, hogy az oltásTÓL lett bajuk."
Bocsánatot kérek, de ezt azért már nem hiszem el.
Az ember kapcsolatot tart 20-40 emberrel. Még ha az a 20-40 mesél is az ő ismerőseiről, akkor is erős a 40 ember. Ekkora aránnyal polgárháború lenne.
Baráti körömben mindenki oltott, köztük volt, aki szoptatós anyukaként, volt aki kismamaként kapott oltást.
Munkahelyemen a szűk csoportban 1 ember nem oltott, a tágabban 2, a telephelyen 85%-os az átoltottság.
A szűk családban mindenki oltott.
Én magam háromszor, 2X Sinopharm és 1X Pfizer.
Egy csajszinak borult fel a menszesz 2 hónapig. Ennyi.
HA a te ismerőseim 30%-a (mert a 40 fő kitesz minimum ennyit, ha az ismerős beszél is az ismerőséről neked) meghalt volna az OLTÁS miatt, akkor más is azt tapasztalná, hogy hullanak az emberek.
Meg polgárháború és háború lenne.
Szerinted ezt Svácjban tűrnék? Híresen erős ott a demokrácia. De akár Hollandiában, Németországban, Franciaországban tűrnék?
"Azért, mert gyenge az immunrendszered, amin még gyengítessz is."
Ha gyenge lenne az immunrendszerem, akkor annak más jelei lennének, de a gyakori felsőlégúti fertőzések NEM azok. Például évente több antibiotikum-kúrára lenne szükségem, nem egyszer kórházban, infúzió formájában és tele lennék nehezen észrevehető, makacs fertőzésekkel mindenhol, tehát nemi, vese, stb.
Nálam fül-orr-gégészeti oka van és valószínűleg a reflux is gyengíti a nyálkahártya ellenálló-képességét.
A maszk NEM gyengíti az immunrendszert.
"Nem a maszk hiányától leszel beteg. Az, hogy mikor kapsz el egy betegséget, nem meghatározható."
De, a maszk hiányától leszek beteg, mert többféle vírus jut a szervezetembe és azok is nagyoobb részecskeszámmal.
Szerinted azok, akik pl. csontvelő-transzplantáció után állnak, de már utcára mehetnek, miért hordanak maszkot? Na, szerinted????
"Nem elég ennyi rólad. Mesélj, a covidot elkaptad? Milyen tüneteid voltak?"
De, bőven elég ennyi rólam, mert nem tudományos igényű érvelés az, ha az ember magáról beszél.
Mivel betartottam a korlátozásokat, hordtam a maszkot, home office volt a durvább hullámok alatt, távoktatás volt, otthon ültem és tanultam, így könnyű volt nem elkapni.
Ahogy a COPD-s édesapám se kapta el, a szteroidot szedő párja se, a legjobb barátnőm és a családja se. Alig jártunk el, akkor is maszkban.
Nem akarnám átélni a COVID-fertőzést. Lehetőleg most se, de oltás nélkül pláne.
"Nem tiszta oxigént lélegzünk be, fél liter vagy az alatti egy átlagos levegővétel. Ha minden levegővételnél visszaszívsz 1 deci elhasznált levegőt, akkor már kevesebb oxigén kerül a tüdőbe, véráramba. Ezt tényleg magyarázni kell?"
Viszont nem maximum fél litert. A szervezet tud mélyebb levegőt venni!
Illetve valamennyi elhasznált levegő nem okoz gondot. Annyi van a légútjaidban is.
Plusz a maszk miatt hisztiznek az emberek.
Viszont amikor az ember valamilyen oktatáson, iskolában van, órákon át b..ak az emberek ablakot nyitni, elhasználódik, fullasztó lesz a levegő, ha kiszámolnánk, akkor valószínű azt kapnánk, hogy többször megjárta sokak tüdejét már minden levegőmolekula.
Irodában cs....ek rendszeresen szellőztetni, akkor van levegő, ha légkezelő rendszer (gépi, mesterséges szellőztetés) üzemel, különben nincs.
Lakásokban a vastag műszál függöny mögött nyitják bukóra az ablakot. 5 percre. Ez konkrétan annyit ér, mintha ki se nyitnák.
Ezek egészségtelenebbek, mint a maszk: fáradtság, fejfájás, enerváltság, aki enyhén asztmás, az konkrétan többé-kevésbé fullad is.
"Tudjuk mire jó a maszk? Javarész semmire, max steril körülmények között. Tudjuk mire való egy akármilyen oltás? Igen, tudjuk, pont nem arra, amit a covid oltások okoznak. Innentől logikus rájönni, hogy nem használ a maszk és nem használ az oltás."
A maszk felfogja az apró, szabad szemmel nem látható nyálcseppecskéket, amiken a vírus utazik.
Átültetés után állók, brutál legyengített immunrendszerrel maszkot hordva mennek utcára (már abban a stádiumban, amikor már mehetnek egyáltalán).
A COVID oltások mitől lennének mások, mint a többi oltás?
Annyiban más, hogy éles helyzetben, járvány közepén adják, így látszik, hogy amíg nincs nyájimmunitás, fertőzés van.
Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a torokgyík elleni oltás is annyit ér, hogy a többség megkapná a betegséget és páran bele is halnának. Csak MINDENKI oltott, ezért a kórokozó meg se jelenik (értem ezt pl hazánkra).
"Ismétlem, minek linkelni forrást, ha bele se olvasol? Időpocsékolás, de lásd, kaptál párat."
Köszönöm is, ezek normális források.
"Tény. De ha 100% átoltottság lenne covid terén, akkor sem szűnne meg, mert az oltottak is fertőznek, fertőződnek, méghozzá magas arányban."
Nem magas arányban.
Ugyanakkor a vírus már mutálódott, ez is csökkent a hatékonyságán plusz a delta sokkal fertőzőbb és durvább, mint az alfa volt.
Ettől még akár egy 30%-os védelem is jobb, mint a semmi (a COVID oltásoknak ennél magasabb).
"Tudjátok az a poén az egészben, hogy pont miattatok tartunk ott, ahol, mert gondolkodni is elfelejtettetek."
Mégis ti írtok logikátlan dolgokat és linkeltek Facebook-os forrásokat.
Nem az a gondolkozás, hogy se a józan paraszti logikának, se a szakemberek 99%-ánal nem hiszünk.
39
Hát galambokkal nem kellene vitatkoznom, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!