Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki szerint a COVID nem...

Aki szerint a COVID nem veszélyes, az mivel magyarázza, hogy igazából pont, hogy az a logikus, amit a különböző országok mondanak?

Figyelt kérdés

Most ne is Magyarországra gondoljunk!

Nem rosszindulatú provokációnak szánom, őszintén mondom, tényleg nem. Viszont kíváncsi lennék érvekre.

- Az elmúlt 100 évben volt olyan influenza vagy egyéb, ami miatt több országban is telítődött az egészségügy, a folyosón kezeltek embereket; valamennyire a legjobb egészségügyek is terhelődtek?

- Az influenza az elmúlt 100 évben mikor volt olyan durva, hogy poszt-influenza ambulanciákat kelljen felhúzni a szövődmények miatt?

- Ha szerintetek mindez hazugság, akkor hogyan tudnak egyformát hazudni a különböző országok? Továbbá hétköznapi emberek barátai, ismerősei, családtagjai is hazudnak?

- Nem hiszitek el, amikor ismerősötök mondja, hogy neki több ismerőse is elhunyt a COVID miatt?

- Tudjuk, hogy mire jó egy oltás. Az immunrendszer megtanul védekezni az adott kórokozó ellen, így amikor éles támadás van, gyorsan reagál. A fertőzés kialakulhat, tünetes lehet, de általában sokkal enyhébb, mint oltás nélkül. Szerintetek a COVID-oltások miben mások? Meg tudjátok indokolni? Tudtok linkelni valami forrást erre?

- Szerintetek a gyógyszerek és az oltások jó biznisz a gyógyszeriparnak. Itt nemcsak a COVID-ra gondolok, mert pl ez a kategória tele van orvosokban nem bízó emberrel. Vagyis sokan vannak legalábbis.

Rendben, de szerintetek a vitamintablettákban nincs biznisz? A vitamintablettákat vajon ki gyártja??

- Szerintetek a maszk nem véd. Akkor mivel magyarázzátok, hogy csontvelőtranszplantáción átesettek, súlyos autoimmun betegek, bizonyos kemoterápiában részesülők hordják, hogy megvédjék MAGUKAT?

- Hatszázszor el lett mondva, hogy a maszk a nyálcseppecskéket fogja fel, amin a vírus utazik; hogy nem okoz oxigénhiányt; hogy egészséges embert nem fullaszt. Ti ezt cáfoljátok. Tudtok erre konkrét forrást?

- Ami egyszer (jó: néhányszor, mondjuk 4-szer) kerül az emberi szervezetbe, az, ha akkor nem okozott károsodást, később sem fog. Legalábbis gyógyszer, oltás. Tehát nem lesz hosszútávú mellékhatás, ami X év múlva jön elő. Ti ezt cáfoljátok. Mi erre a tudományos érv, forrás?

- Érvetek, hogy súlyos járványról nem kell az embereket győzködni. Viszont ha nem laposítják el a görbét, akkor sokkal-sokkal több beteg lett volna, lenne egyidőben. Ha sokkal több beteg van egyidőben, sokkal többen szorulnak kórházi, illetve intenzív kezelésre. Ha többen szorulnak intenzív ellátásra, több van, akinek nem jut. Ha több van, akinek nem jut, több az elhunyt is. Ti ezt cáfoljátok. Mi a tudományos érvetek vagy forrásotok?

- Aki a saját szervezetében bízik és az orvostudományban nem (nem feltétlen a COVID kapcsán), az belegondolt, hol lennénk a legtöbben korszerű orvostudomány nélkül? Várható élettartam 200 éve? Csecsemőhalandóság 200 éve?

2021. okt. 29. 16:49
 21/96 anonim ***** válasza:
12%

20, erről a hozzászólásról egy érdekes gondolat jutott eszembe.

A tagadók szerint a covid nem is veszélyes, akik belehalnak, azok nem is a covidba halnak bele, hanem egyéb betegségeikbe, csak el vannak könyvelve covid halottnak.

Fordítva miért nem működik? Azt miért nem mondják ezek az agyasok hogy nem is a vakcinába halnak bele az emberek, hanem azért mert eleve volt valami betegségük amire jól ráoltattak?

2021. okt. 29. 22:54
 22/96 anonim ***** válasza:
96%

21:

Ez oda-vissza mukodik.

Az egyik tabor szerint minden halott a covid miatt halt meg a masik oldal szerint minden beoltott halott az oltastol.

Ugyanez forditva.

A covid halott a betegsegeitol, az oltott halott szinten a betegsegeitol.

Mindket oldal a sajatjat ismetelgeti.

Valahol a ketto kozott van az igazsag.

2021. okt. 29. 22:59
 23/96 A kérdező kommentje:

Először is: köszönöm szépen, hogy válaszoltál, érveltél!

Arra gondoltam, amikor konkrétan adott fertőző betegségben szenvedőkkel telnek meg kórházak. Több országban is történt ilyen a COVID miatt. Direkt írtam, hogy ne Magyarországra gondoljunk első sorban.

Vannak szövődményei az influenzának is, de a COVID-nak kifejezetten sok és gyakori. Poszt-COVID ambulanciák léteznek. Szívizomgyulladás, heges tüdő. Ismerősi körömben is előfordul szép számmal, persze elsősorban a reprezentatív kutatások alapján gondolkozom.

Nem új, hogy mindig vannak vírusok, de a COVID kiszámíthatatlan és durva.

Nem tudni, ki kerül lélegeztetőgépre, kinél lesz durva lefolyású, ki hal meg. Erős fiatalokat is megvisel.

Nemrég tudtam meg, hogy volt gimis osztálytársam 3 hétig volt kórházban, kishíján lélegeztetőgépre került! Egy barátnőmnek 31 éves ismerőse hunyt el a kórban. 44 éves volt gimis tanárom hunyt el. Jó, ez a nem reprezentatív ismerősi köröm, de elég sok cikk is született világszerte.

A nézők nélküli olimpia se viccből volt, a világon egy rakás helyen nem viccből kell maszk.

Ha az oltás olyan hűde veszélyes lenne, akkor világszinten botrány lenne. Botrány. Én megkockáztatom, hogy nemzetek közötti viszály, polgárháború, háború.

Bennem 3 van, semmi bajom egyébként. De esetleg mostmár nem kerülök lélegeztetőre meg nem lesz heges a tüdőm.

Alacsony az átoltottság ahhoz, hogy következtetést lehessen levonni a hatékonyságra vonatkozóan. Nem, nem több a halott a világ jobban átoltott országaiban. Sőt, pont, hogy a meredeken növekvő görbét nem követi a halottak száma.

Nem, nem adnak minden sz.rra gyógyszert. Viszont 65-75 évig élünk, nem 20-30, mint régen. Nem hal meg 10 gyermekből 2, mint régen.

Viszont vitamintablettákból és hókuszpókuszokból is sokan gazdagodnak.

A maszk véd. Jó, a cserélt FFP2/KN95. Még mindig a durva kezelést kapók példáját tudom hozni.

Amúgy ősszel, tömegközlekedés és irodai bejárás ellenére se voltam beteg. Ezen az őszön most vagyok másodszor beteg.

Én fulladok maszkban, enyhe asztmám van és az orrlégzésem sem teljesen egészséges. Elhasznált levegőben vagy párában enyhén fulladok. Így is megéri. Az orrlégzésemen meg segít a sóoldatos szer.

Viszont egészséges ember nem fog fulladni maszkban. Például én is akkor érzem fullasztónak, ha az irodában már a sokadik órája van rajtam. Az enyhe asztmámmal és az orrom állapotával...

Butaság, hogy az ember az elhasznált levegőt szívná vissza.

Minimális mennyiségű levegő marad a maszk alatt. A szervezet kompenzálni tudja, legeslegrosszabb esetben mélyebb levegőket vesz az ember.

Az mRNS oltás nem teljesen új technológia, 10 éve kutatják.

A COVID halálozása 2-3% között van.

Több helyen is kutatták már, mennyi a tünetmentes, 10-20%.

Ne feledd, a hanyatló nyugaton gyakran végeznek tesztelést munkahelyeken, mindenhol, ott is fennakadnak a tünetmentesek. Hát, mégsincs belőlük annyira sok.

Az, hogy nem kaptad el, nem nagy cucc. Pont a korlátozások miatt.

Amúgy szerencsével is el lehet kerülni vírust. Én a bárányhimlőt nem kaptam el, csak 6 éves koromban az oltást ellene. Pedig amúgy én az a típus vagyok, aki mindent elkap.

2021. okt. 29. 23:10
 24/96 anonim ***** válasza:
87%

Minden országban így volt, ez általános.

Az influenzánál is sok és gyakori, de azzal orvoshoz fordultál, nem pánikoltál, nem mentél orvoshoz minden kis maradandó tünettel. Az is okoz szívizomgyulladást stb, max eddig nem tudtál róla.

Minden vírus tud kiszámíthatatlan és durva lenni. Ami neked csak egy nátha, másnak a halálos ítélet. Ez sosem volt másképp. Influenzánál sem tudhatod, az is visz el még gyerekeket is.

Kezdjem el én is sorszámmal, leírással sorolni a 40 oltás után meghalt ismerősömet? Én is tudok cifra dolgokat írni, hogy hogyan haltak meg az illetők az oltástól.

Nem a vírus miatt volt a maszkozás, meg a nézők nélküli olimpia. Az egész egy pszichológiai hadviselés. Ez kellett, hogy a pánikot, félelmet fenn tudják tartani, hogy aztán mindenki rohanjon oltani.

Országonként milliók lázadtak, lázadnak, tüntetnek, törnek-zúznak mindent. Erről a média nem beszél, de nézz meg pár videót az adott országok hozzáállásáról (pl Franciaország, Hollandia).

3 oltással is vannak bőven emberek lélegeztetőgépen. A média helyett olvasd a közösségi médiát. Tudom, mindig kiröhögés meg hülyének nézés van abból, ha valaki a Facebook-on olvasgat a témában. De basszus a média nem számol be arról, hogy hogy mi a valós helyzet, nincs arról sem közölt infó, hogy az oltástól hányan haltak meg, ott viszont családtagok szólalnak fel. Én inkább a közösségnek hiszek, nem a médiának, aki bizonyítottam félrevezeti az embert. De ha a fele esetleg kamu is annak, amit a közösségi médiában olvasni, akkor is kibszott sokan vannak szarul vagy haltak bele az oltásba. Nekem is duplán oltott ismerősöm volt covid tüdőgyulladással kórházban. Szóval ne vedd biztosra, hogy megúszod enyhe tünetekkel, vagy hogy a kövi oltás nem nyír ki.

Logikusan gondolkodva, mivel az oltott ember is ugyanúgy fertőz és fertőződik, 100%-os átoltottság mellett is itt lenne a vírus. A közölt számok meg nem valósak, mind a halálozást, mind a fertőzöttséget illetően. Úgy kozmetikázzák, ahogy akarják. Lásd békemenet és most, mikorra már a cég dönt helyetted.

De, minden szarra gyóhyszert adnak. Nem olvastad el, amit linkeltem. Sebaj, az antibiotikumra keress majd rá, aztán rájössz, miről beszélek.

Szuper, de krva sokan nem cserélik, így nem jó, nem véd és soha nem is fog.

Ősz van, szokásosan kb 50 féle vírusos betegség terjed ilyenkor.

Nem éri meg, mert roncsolod a sejteket, az egészségedet és nagyobb eséllyel leszel fogékony betegségekre. Lásd, most ősszel már 2x voltál beteg.

Nem butaság, hanem logika. Egyél nyersen hagymát, aztán vedd fel a maszkot. Érzed a hagymaszagot? Érzeni fogod, mert a maszk ott tartja. Nem tudja kompenzálni a szervezet, ha napi több órát hordod a maszkot, ezzel oxigénhiányt okozva a szervezetnek, mivel ez folyamatos lesz, amíg hordod a maszkot. Hosszútávon baromira nem egészséges.

Irodai munkásként írod, hogy nem fullasztó a maszk? Hát ha ülsz 8 órát egyhelyben akkor persze, hogy bírható. De próbáld meg aktívabban, mozogj, végezz fizikai munkát. Aztán lásd a különbséget.

Ja, nem új technológia, 10 éve kutatják, de globális mértékben embereken most van élesen tesztelve először. Nem létezett más ilyen alapú oltás, a kovid előtti időkben. Teljesen új.

A kovid halálozása 0,5% körül van. Köszönd a kormánynak és ennek a globális szarnak, hogy mittudomén 500 kórház helyett 20 látja el a betegeket. Csoda, hogy sokan halnak meg? Ellátatlanság a legfőbb ok, illetve nincs szakképzett eü-s, aki a lélegeztetőgéphez ért stb. A szar eü mindig sok halottat eredményez.

Tünetmentesen nem tud fertőzni az ember, mert ha nincs annyi vírus a szervezetben, hogy téged megbetegítsen, akkor annyi sincs, hogy megfertőzz másokat. Ez így volt mindigis, bármilyen vírusnál.

PCR tesztel tesztelnek, ami szart nem ér. Fals pozitívak a tünetmentesnek vélt személyek. Mondom, gyümölcsre is pozitív a pcr.

Fenét. Voltam tömegben sokszor, járom az országot, nem tartok távolságot, nem hordok maszkot, nem kézfertőtlenítőzök, nem pánikolok stb. De, hogy ne tarts vírustagadónak, azt elárulom, hogy szinte elsőként hordtam az FFP3 maszkot, gumikesztyűt húztam, még a bevásárolókocsit is fertőtlenítettem. Ki is nevettek akkor minden ilyen dologért. Aztán észhez tértem és ha nem volt mindenképp muszáj felvenni a maszkot, akkor nem vettem fel. Szóval simán volt esélyem elkapni, mégsem történt meg tudtommal, a mai napig.

Persze, el lehet kerülni a vírusokat, nem feltétlen kapod el. Mit mond erre a kormány, meg a média? Hogy minden oltatlant meg fog találni a vírus. 1,5-2 év covid alatt M.o.-n mindössze 860ezer ember kapta el bizonyítottan, a 9,6 millióból. Szerintem ez nem ad pánikra meg korlátozásokra és világszintű hisztériára okot, a világszintű számok esetében sem.

2021. okt. 30. 00:36
 25/96 A kérdező kommentje:

Influenzánál sohasem olvasni arról, hogy ilyen gyakori lenne a tartós szövődmény. De akkor nézzük a nem reprezentatív ismerősi kört. Influenzától sohasem volt senki krónikusan fáradt, nem volt olyan, hogy a betegség után 2 hónappal 20 perc séta után le kelljen feküdnie, vagy sportolóként ne tudjon két emeletet lépcsőzni. Ez 3 különböző ismerősöm.

Ezen felül tavasszal azt éreztem, hogy 56 óta ilyet ritkán éltek át. Borzalmasan sok halál volt a környezetemben a COVID miatt.

Ősz van, 50 féle vírus terjed, de maszkban kisebb részecskeszámban jut beléd, így ritkábban, kevesebbszer leszel beteg.

Nem tudom, micsoda és milyen sejtet rombol, de én mindig folyamatosan beteg vagyok szezonban, csak a maszkozás alatt volt ez másképp.

Ember! A maszk alatt 1 decinyi levegő sincs, akkor mégis hogy szívhatnánk vissza a saját elhasznált levegőnket??

Egy szöveten át már hogyne lehetne levegőt kapni? Te sem vagy egészséges, ha fullaszt.

Köszönöm, de három oltásban és a Favipiravirban már kicsit bízom. Meg a maszkozásban és a 100% opcionális home officeban. Bár szutyok az egészségi állapotom, így nyilván nem teljesen vagyok nyugodt.

Már hogy fertőzhetne ugyanúgy az oltott?

Mivel sokkal enyhébb nála a betegség lefolyása, ezért sokkal kevesebb vírust ürít. Már ha ürít egyáltalán!

Az a baj, hogy tudjuk, hogyan működik a maszk, az oltás, az emberi jellem, mindháromra van is példa és amúgy logikával is levezethetőek.

2021. okt. 30. 00:59
 26/96 anonim ***** válasza:
78%

Nem hiszem, hogy én támadóan írtam bármit is, de úgy vélem nálad kezd átmenni vitába. Miért?

Az influenzánál is van krónikus fáradtság stb, az hogy te eddig erről nem tudtál, az ciki.

Nekem meg covidban senki, viszont borzalmasan sok halál volt az oltás miatt, de ezt már írtam is. Akkor én vagyok a hazug, mert te mást tapasztalsz?

Ha a maszkot huzamosabb ideig hordod, akkor gyakrabban leszel beteg és jobban megvisel egy enyhébb vírus is. Nemtérek ki jobban rá, csak annyit kérdezek, hogy 3 oltással mitől fosol még mindig, hogy maszkot hordassz?! A covidtól? 🙂

Szuper, hogy maszkozás alatt nem voltál beteg, de mint írod, idén ősszel már 2x voltál és ha jól értem, most is maszkozol. Akkor? Vagy ha most mégsem maszkozol, akkor nem fura, hogy maszkozás után, idén ősszel már 2x voltál beteg, holott nagyon nem jellemző ez nálad?

Írtam, próbáld meg hagymás szájszaggal. Ha érzed a hagymaszagot, visszaszívod a saját kilélegzett levegődet. Márpedig mivel 2 lélegzetvétel között nem tud távozni a levegő...

Irodistaként szerintem maradj csendben ezügyben, mert meg sem mozdulsz meló közben. Írtam, mozogj benne és megtapasztalod. Nekem nincs semmi bajom, de volt, hogy fulladtam benne, megerőltetés ellenére is.

Hát akkor bízz a 3 oltásban, meg egy olyan gyógyszerben, amit covid előtt csak kórházi felügyelet mellett kaptak az emberek. Hord a maszkot és maradj otthon még 20 évig, mire eltűnik a vírus. A te dolgod.

Az oltott ugyanúgy fertőz bármilyen meglepő is számodra. Az, hogy a betegség lefolyása enyhébb oltott esetében és hogy kevesebb vírust szór, már rég megdőlt. De beszélgess el 2x-3x oltott emberekkel, akikkel tele van a kórház. Van több eü-s ismerősöm, szerintem van fogalmam róla, hogy mi a helyzet valójában, ha a fronton dolgozóktól informálódom, nem a kormánytól.

Most írjam azt, hogy igen, tudjuk a maszk és az oltás meg az emberi jellem hatását és szimpla logika lenne rájönni, hogy dróton vagy rángatva és át vagy bszva?!

2021. okt. 30. 02:06
 27/96 anonim ***** válasza:
15%

11-es, a bárányhimlő elleni oltás is kötelező kb 10 éve, pedig az nem halálos betegség.

Nálam a kormány azzal vágta el magát, hogy nem engedte ki a kórházi adatokat és emiatt még mindig tömegek hiszik, hogy a covid olyan mint az influenza. Én megúsztam, de kollégát tettek át kovidos osztályra, igen, tele voltak az intenzívek. Influenza alatt 2020 előtt miért nem voltak tele az intenzívek? Iszonyatos erőforrások mennek el az oltatlanokra és én ezt már nagyon unom, eü. pénze, ideje, embere, gépei, minden. Én meg fizetem az adómból az ellátásukat.

2021. okt. 30. 07:41
 28/96 anonim ***** válasza:
85%

En is fizetem a sok oltast es a sok egeszsegtelen eletmodban elo ember ellatasat es raadasul mint irtam laborba januarra van idopont. A migrenes fejfajasomra tudod mikor mehettem volna MRI-re allamiban... Akkor derult volna ki minden ha mar keso. Ezert fizetek evente 100e-nel tobbet magan egeszseg biztositasra.

Melle meg vonnak tobb 100e-t adora a fizumbol.

Megse erdekel senkit.

2021. okt. 30. 07:52
 29/96 anonim ***** válasza:
3%
Az oltás töredéke a betegek ellátásának. A rossz életmódú emberek covid alatt is sokba kerülnek, tehát összességében mégiscsak több lesz.
2021. okt. 30. 07:59
 30/96 anonim ***** válasza:
96%
Had ne nyissunk errol vitat, volt mar par ilyen. Vagy minden "onhibas" beteget nezunk vagy egyet se.
2021. okt. 30. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!