Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki szerint a COVID nem...

Aki szerint a COVID nem veszélyes, az mivel magyarázza, hogy igazából pont, hogy az a logikus, amit a különböző országok mondanak?

Figyelt kérdés

Most ne is Magyarországra gondoljunk!

Nem rosszindulatú provokációnak szánom, őszintén mondom, tényleg nem. Viszont kíváncsi lennék érvekre.

- Az elmúlt 100 évben volt olyan influenza vagy egyéb, ami miatt több országban is telítődött az egészségügy, a folyosón kezeltek embereket; valamennyire a legjobb egészségügyek is terhelődtek?

- Az influenza az elmúlt 100 évben mikor volt olyan durva, hogy poszt-influenza ambulanciákat kelljen felhúzni a szövődmények miatt?

- Ha szerintetek mindez hazugság, akkor hogyan tudnak egyformát hazudni a különböző országok? Továbbá hétköznapi emberek barátai, ismerősei, családtagjai is hazudnak?

- Nem hiszitek el, amikor ismerősötök mondja, hogy neki több ismerőse is elhunyt a COVID miatt?

- Tudjuk, hogy mire jó egy oltás. Az immunrendszer megtanul védekezni az adott kórokozó ellen, így amikor éles támadás van, gyorsan reagál. A fertőzés kialakulhat, tünetes lehet, de általában sokkal enyhébb, mint oltás nélkül. Szerintetek a COVID-oltások miben mások? Meg tudjátok indokolni? Tudtok linkelni valami forrást erre?

- Szerintetek a gyógyszerek és az oltások jó biznisz a gyógyszeriparnak. Itt nemcsak a COVID-ra gondolok, mert pl ez a kategória tele van orvosokban nem bízó emberrel. Vagyis sokan vannak legalábbis.

Rendben, de szerintetek a vitamintablettákban nincs biznisz? A vitamintablettákat vajon ki gyártja??

- Szerintetek a maszk nem véd. Akkor mivel magyarázzátok, hogy csontvelőtranszplantáción átesettek, súlyos autoimmun betegek, bizonyos kemoterápiában részesülők hordják, hogy megvédjék MAGUKAT?

- Hatszázszor el lett mondva, hogy a maszk a nyálcseppecskéket fogja fel, amin a vírus utazik; hogy nem okoz oxigénhiányt; hogy egészséges embert nem fullaszt. Ti ezt cáfoljátok. Tudtok erre konkrét forrást?

- Ami egyszer (jó: néhányszor, mondjuk 4-szer) kerül az emberi szervezetbe, az, ha akkor nem okozott károsodást, később sem fog. Legalábbis gyógyszer, oltás. Tehát nem lesz hosszútávú mellékhatás, ami X év múlva jön elő. Ti ezt cáfoljátok. Mi erre a tudományos érv, forrás?

- Érvetek, hogy súlyos járványról nem kell az embereket győzködni. Viszont ha nem laposítják el a görbét, akkor sokkal-sokkal több beteg lett volna, lenne egyidőben. Ha sokkal több beteg van egyidőben, sokkal többen szorulnak kórházi, illetve intenzív kezelésre. Ha többen szorulnak intenzív ellátásra, több van, akinek nem jut. Ha több van, akinek nem jut, több az elhunyt is. Ti ezt cáfoljátok. Mi a tudományos érvetek vagy forrásotok?

- Aki a saját szervezetében bízik és az orvostudományban nem (nem feltétlen a COVID kapcsán), az belegondolt, hol lennénk a legtöbben korszerű orvostudomány nélkül? Várható élettartam 200 éve? Csecsemőhalandóság 200 éve?

2021. okt. 29. 16:49
 41/96 anonim ***** válasza:
73%

37-es, hagyd a fenébe ezt a vitát. A kérdező kb. minden nap tesz fel itt kérdéseket. A válaszok nem érdeklik, csak vitatkozni akar. Talán még pénzt is kap érte, ki tudja. Nem tudom, munka és iskola mellett hogyan lehet ideje ennyit írni.

[link]

2021. okt. 30. 15:57
 42/96 A kérdező kommentje:

41

Szerinted a logika, az ész pártján álló tábor alkot egy főt.

Szerintem a konteóhívők sincsenek annyian, csak minden nap tesznek fel kérdéseket illetve több fiókjuk is van.

Az a baj, hogy emberéletek múlnak rajtuk.

2021. okt. 30. 16:01
 43/96 A kérdező kommentje:
Amúgy miért volt kérdés, hogy voltam-e COVID-os? Mert az, hogy nem, csak a lezárások hatékonyságát bizonyítja.
2021. okt. 30. 16:40
 44/96 anonim ***** válasza:
72%

"Szerinted a logika, az ész pártján álló tábor alkot egy főt."

Melyik táborra gondolsz? Csak nem magadra, plusz ennél a kérdésnél még egy hozzászólóra? :)

A többi hasonló kérdésnél, ebben a kategóriában úgy látom, ti vagytok kisebbségben. Remélem, a való életben is.

2021. okt. 30. 18:10
 45/96 A kérdező kommentje:
Figyelj, ha azt akarod, hogy emberek tömegei haljanak meg, kezdheted magaddal. Legalább egy agyatlannal kevesebb lesz. Bocsánat, de erre a színvonalra már nem tudok mit mondani.
2021. okt. 30. 18:13
 46/96 anonim ***** válasza:
32%

Nem, én nem linkeltem Facebook-ról semmit, máshonnan linkeltem, amit el sem olvastál.

Nézz utána, ha annyira érdekel, nem fogok linkelgetni, bizonygatni, nincs értelme, így is kisregényt írok minden válaszomnál.

Hát ha neked csak 20-40 személlyel van kapcsolatod, akkor elárulom, nekem jóval több ismerősöm van. Erős a 40 ember halála? Igen, baszki pont erről beszélek. Krva sok! Azért nincs polgárháború, mert az orvos sem tud semmit sem csinálni! Hivatalosan nem mondhatják ki, hogy valaki az oltásba halt bele! Hiába egyértelmű a dolog, túl széles a skála is, amit az oltások okoznak. Az van, hogy ha agyvérzést kapsz, a kórházban meg lesz egy pozitív teszed, akkor kórházban ápolt covidosként könyvelnek el. Ha meghalsz, akkor a covid listára kerüsz. Míg ha az oltás után lesz agyvérzésed, akkor az oltásnak köze nem lehet hozzá, akkor sem, ha 1 hét alatt ezer ember pontosan úgy járt az oltás után, mint te. Egyszerűen nem értem a logikádat. Mindenki aki covid halottként van elkönyvelve, az covidba halt bele, de aki az oltástól halt meg, az biztos nem az oltástól?! Komolyan? Különböző szervezetek vannak, ahol az oltás utáni mellékhatásoktól szenvedők, vagy az oltástól meghalt személyek hozzátartozói írják le a történetüket. Leírják azt is, hogy nem tehetnek semmit, hiába perelnek stb. Biztos többmillió ember kamuzik, köztük én is.

Én is írhatnám, hogy körülöttem mennyi az oltott és az oltatlan, kinek mi, hogyan, merre meddig, de nincs értelme. Más is tapasztalja rajtam kívül, pont erről beszélek. Addig örülj, amíg te nem tapasztalod meg, azt, ami körülöttem folyik.

Sógoromék Hollandiában élnek, Unokatesóm Németországban, tesóm Angliában élt (barátai még kint vannak), tesóm egyik barátnője Máltán, a másik meg Görögországban él. Szóval tudok más országok helyzetéről is. Hollandiában pl nagyon durva tüntetések voltak a korlátozások bevezetése miatt. Hatásos volt? Nem. Erőszakkal, tünetésekkel nem megy sokra senki. Feloszlatják és letartóztatják a tüntetőket. Akkor meg minek? És pont ezt magyarázom, hogy az orvosok nem mondhatják ki, hogy az oltás okozta, hiába egyértelmű, így nem lesz róla bizonyíték.

Írtam, hogy olvass utána az antibiotikumnak, főleg ha kúrát akarsz csinálni belőle.

De, a maszk gyengíti az immunrendszert. A részecskék meg simán áthatolnak a maszkon.

Erre már válaszoltam korábban.

Azért kérdeztem, hogy voltál-e már covidos, mert ha igen, tarthattál volna élménybeszámolót.

Remek, én sem kaptam el, családom se, pedig nem vagyunk beoltva és nem is élünk burokban, mint te.

Ki akar beteg lenni? Senki. Gondolom az influenzától is így rettegsz.

Amit előzőleg linkeltem (azt sem olvastad el? 🙂) ott le volt írva, hogy ilyen olyan dolgok miatt, pl dohányzás kevesebb a kapacitás. Nagy levegőt meg normál esetben napi pár alkalommal veszel, maszkban, pláne, ha aktívabb életet él valaki nálad (ami nem nehéz), az meg egyszerűen nem bírja, nem elég az oxigén. Mondom, mozogj a szaros maszkodba, ne csak ülj benne.

Suliban, irodában, lakásokban bezárt ablakok mellett ülve, megtapasztalhatod, amit más érez maszkban, akár sétálva, nemhogy fizikai munkát végezve.

A maszk is egészségtelen, fullaszt, fejfájást, gyengeséget okoz, max te inger és mozgásszegény környezetben ezt nem tapasztalod meg.

A nyálcseppecske látható szemmel, a vírusok részecskéi viszont nem. Így fingod sincs, mikor száll a semmiből az orrlyukadba. Otthon is hord a maszkot, főleg szellőztetés közben, sőt, vegyél fel minimum hármat, a biztos védelem miatt.

Szintúgy válaszoltam már rá pár kérdéssel ezelőtt.

Segítek, ok? Teljesség igénye nélkül, csak ennyiben más a covid oltás a többitől: kísérleti stádiumban van, járvány közepén oltanak, azt sem tudják egy oltás véd-e, ha igen meddig, hány oltás kell, lehet-e keverni, mit okoznak hosszútávon, kényszerítés, zsarolás, ha beoltottad magad, buksisimi mellé kapsz kártyát, csak kártyával mehetsz adott helyekre, az oltás utáni mellékhatásokról, halálozásokról kuss van, az oltás utáni halálozásokról és az oltott személyek kórházban létéről kuss van, közösségi médiában ha nem a kívánt hozzászólást írod, vagy kiakadsz, hogy fasság az egész, akkor az Fb letilt, álhír terjesztés miatt, bizony nincs szólásszabadság. Az orvosok nem jelentik a mellékhatásokat, a WHO is kussol, ha mellékhatással mész orvoshoz, nem tud vele mit kezdeni, más oltások esetén nincs ennyi mellékhatások, vagy elhunyt ember, más oltások nem piszkálnak bele a hormonháztartásba többmillió embernél, hogy mellnövekedés, merevedési zavar, ciklus zavar, menopauzás nők újbóli menstruálása stb, jobban hiszel a médiának, iszod a szavait, aki meg szörnyű dolgokat élt át az oltás miatt, azt semmibe veszed, meg aki képes neked kisregényben írogatni, minden egyes mondatodra, azt biztos kamugyáros vírustagadó. Na ez a különbség!

Megint másik oltásról beszélsz.

De, magas arányban fertőződnek az oltottak, magasabban, mint az oltatlanok. Tényleg addig örülj, amíg nem tapasztalod meg te is a másik oldalt.

A delta szimplán fertőzőbb, de nem veszélyesebb, sőt enyhébb lefolyású, mint a többi mutáns. Had ne linkeljem, megtalálod erről a cikkeket. Emlékezz, mikor indiai mutáns néven futott. Itthon brutál mutánsként közölte a média. Mire ideért, addigra meg meggondolta magát a média és "a delta allergia, megfázás szerű tüneteket okoz". Sehol nem írták, mondták, hogy veszélyesebb, halálosabb. Csak fertőzőbb.

Írtam, az oltottak vannak kórházban, mert az oltás utáni fertőzés átlagban sokkal durvább, mint oltatlanul.

Ismétlem, nem én linkeltem Fb-ről. De gondolkozz már el, hogy melyik tükrözi jobban a valóságot, a média vagy a KÖZÖSSÉGI média.

A logikát, gondolkodást meg ne nekem mond, te élsz bezárva, burokban, maszkban, tv előtt, 3x oltottan, továbbra is rettegve. Hiszek a szakembereknek, csak nem azoknak, akiknek te. Jogosan? Teljes mértékben jogosan!

Én itt kiszálltam, se időm, se engergiám erre a "vitára". Minden jót!

2021. okt. 30. 21:09
 47/96 A kérdező kommentje:

Kezdjük a személyeskedéssel.

"pláne, ha aktívabb életet él valaki nálad (ami nem nehéz),"

Baromira érdekelne, mi alapján jutottál erre a következtetésre.

Ehhez képest rendszeresen futok, végzek erősítő gyakorlatok (hát, has, kar), van elég sok teljesítménytúrás kitűzőm, nyáron bicajjal jártam dolgozni és hazafelé direkt kerülőket iktattam be, körbetekertem mindegyik tavunkat és jártam egyéb "híres" bicajutakon, Kéktúrából is vannak kilométereim, uszodába ugyan a suli miatt ritkán járok, de előfordulok és nem kitett mellel nyomom, hanem gyorsúszásban és a hátam miatt hátúszásban.

Amúgy ismerősöknél kifelejtettem a csoporttársaimat, akikkel néha sörözünk, közülük is MINDENKI oltott és senkinek nem lett semmi baja. Így munkahely + iskola + baráti kör + család.

"Írtam, hogy olvass utána az antibiotikumnak, főleg ha kúrát akarsz csinálni belőle."

Ha felírják, nyilván beveszi az ember.

"De, a maszk gyengíti az immunrendszert."

Orvosok szerint meg nem.

Ennyi erővel az is gyengíti az immunrendszert, ha valaki kis faluban lakik és kevesebbet mozdul ki (ha a kevesebb bejutó kórokozóra gondolsz).

"Azért kérdeztem, hogy voltál-e már covidos, mert ha igen, tarthattál volna élménybeszámolót."

Néhány barátom volt, tarthatok helyettük. Eszméletlenül megszenvedték.

"nem is élünk burokban, mint te."

Nem tudok róla, hogy burokban élnék. Az tény, hogy amikor a második illetve harmadik hullám felívelt és a suliban is zh zh-t ért, akkor nem mozdultam ki. De pl nyáron elég sok helyen voltam, emberekkel találkoztam. Akkor a vírus is lecsengett, mindenhol szellőztettek, az emberek a szabadban voltak. Könnyű volt elkerülni.

"Gondolom az influenzától is így rettegsz."

Mivel százada annyira veszélyes, nem. De ha van lehetőség, oltatok.

"Mondom, mozogj a szaros maszkodba, ne csak ülj benne."

Gyalogoltam benne, mikor kint kötelező volt. Sőt, két BKV járat között sem vettem le, gyors tempójú vagyok, lépcsőn megyek mozgólépcső helyett stb.

"A maszk is egészségtelen, fullaszt, fejfájást, gyengeséget okoz, max te inger és mozgásszegény környezetben ezt nem tapasztalod meg."

Krónikus orrmelléküreg-gyulladással és reflux-szal megtapasztalom sajnos. Egészséges embert NEM fullaszt.

"Így fingod sincs, mikor száll a semmiből az orrlyukadba. Otthon is hord a maszkot, főleg szellőztetés közben, sőt, vegyél fel minimum hármat, a biztos védelem miatt."

De azt tudom, hogy véd, mert az immunhiányosokat is védi.

"kísérleti stádiumban van,"

IV. fázis. ÉS???

"járvány közepén oltanak,"

Hagynák meghalni az embereket?

"kényszerítés, zsarolás, ha beoltottad magad, buksisimi mellé kapsz kártyát, csak kártyával mehetsz adott helyekre,"

Igen, mert a nagy szabadságban azt csinálsz, amit akarsz, más kárára....

A többi agymenésedre: az álhírek gyorsabban terjednek, mint a valós, az emberek pedig tömegben hülyék, nagyon hülyék.

"De, magas arányban fertőződnek az oltottak, magasabban, mint az oltatlanok. Tényleg addig örülj, amíg nem tapasztalod meg te is a másik oldalt."

Már mitől fertőződnének magasabb arányban?

Ismerősöm sok nyelv ismeretével, több diplomával, magas intelligenciával rendszeresen nézi az adatokat, elemzéseket, diagramokat csinál, oszt meg.

Hát, nem egyeznek ezek a te agymenéseddel.

"A delta szimplán fertőzőbb, de nem veszélyesebb, sőt enyhébb lefolyású, mint a többi mutáns."

Ezt mondd már meg lécci a volt osztálytársamnak! Hátha arcon vág, ha ő nem, akkor a férje.

"Írtam, az oltottak vannak kórházban, mert az oltás utáni fertőzés átlagban sokkal durvább, mint oltatlanul."

Én meg írtam, hogy buta vagy.

"A logikát, gondolkodást meg ne nekem mond, te élsz bezárva, burokban, maszkban, tv előtt, 3x oltottan, továbbra is rettegve. Hiszek a szakembereknek, csak nem azoknak, akiknek te. Jogosan? Teljes mértékben jogosan!"

Nincs TV előfizetésem.

Ma nem mozdultam ki, de tegnap igen, holnap is fogok.

A szakemberek 95%-ának hiszek.

2021. okt. 30. 21:30
 48/96 A kérdező kommentje:
Amúgy nem tudom, egyesek ebből a nagyon színvonalas kategóriából mit szólnának a hanyatló nyugaton. Például Németország sokkal szigorúbban veszi, vette a járványt. Ja, maszkot is kellett hordani. Ja, volt, ahol FFP2-t. Ó, jaj!
2021. okt. 30. 21:52
 49/96 anonim ***** válasza:
32%

Csak azért reagálok, hogy nehogy azt hidd, hogy meghátráltam. De ha nem szállok ki, ennek sosem lesz vége, mert nem jutunk dűlőre, én meg folyamat továbbra is regényeket írhatok számodra.

Vannak, akik végig ébren voltak, vannak akik felébredtek maguktól, vannak, akiket ébresztgetni kell és vannak, akik MÉG kómában szenvednek. Te az utóbbi vagy és lassan a hozzád hasonlókból vannak a legkevesebben. Én próbáltalak ébresztgetni, de annyira mély álomban vagy, hogy nem tudlak, illetve megmondom őszintén, nem akarok időt szánni erre, mert nekem van a Gyakorin túl is életem. Próbálj meg végre felébredni a kómából.

2021. okt. 30. 22:19
 50/96 A kérdező kommentje:

Szóval szerinted.

Viccből halt megy 30 ezer ember?

Aki azt állítja, ismerőse halt meg, COVID-ban, hazudik?

A volt osztálytársam, aki majdnem lélegeztetőre került, hazudik? (Talán nyaralni volt?)

Többszázezer szakembert fizettek le?

Összefogtak olyan országok, akik amúgy összefogásra képtelenek. Direkt ártalmas vakcinát fejlesztettek, de mindezt úgy, hogy azért ne túl feltűnően.

Minden ország hazudik, de a sajátjainak is és feltűnően ugyanúgy.

Értem.

Jó éjszakát.

Meglátjuk, nálad mennyire lesz durva a lefolyása. Sokan gondolkoztak úgy, mint te, ma már nem élnek vagy tartós egészségkárosodásuk van.

2021. okt. 30. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!