Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Fiatalok! (18-40 éves korosztá...

Fiatalok! (18-40 éves korosztály főként) Be fogjátok magatokat oltani?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért, he nem, miért nem. Ha most nem, később még lehet, hogy meggyőzhetőek leszte?

Ha igen, melyik vakcinát preferáljátok?

2021. ápr. 6. 02:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/148 anonim ***** válasza:
44%
Én is a héten kapom az AstraZenecát (22 évesen), szüleim is ezt kapják. Nyilván nem megnyugtatóak az új fejlemények, de a kockázat még így is minimális. A keleti vakcinákkal egyedül annyi ellenérzésem volt, hogy az EU nem nagyon akarja bevezetni, és rosszul esne, ha nem mehetnék vele külföldre. Persze ki tudja mi lesz még ebből is...
2021. ápr. 6. 21:25
 62/148 anonim ***** válasza:
60%

"de a kockázat még így is minimális"

Mondjuk azt még nem lehet tudni, hogy lesznek-e később mellékhatásai. Az ilyen cuccokat nem véletlenül tesztelik évekig. Ami most persze elmaradt.

2021. ápr. 6. 21:29
 63/148 anonim ***** válasza:
85%

35 vagyok, eü dolgozóként már mindkét Pfizert megkaptam.

A férjem kérte, még nem kapott.

Sógornőm és a férje is fog oltatni de ők nemrég voltak koronások, a sógorom majdnem ottmaradt.

Eü dolgozóként vörös zónás osztályról azt mondom jobban jártok, ha oltattok.

2021. ápr. 6. 21:34
 64/148 anonim ***** válasza:
74%

#65 igen, a covidnak viszont biztosan vannak durva szövődményei. Tüdőhegesedés akár fiataloknál is, stb. És ezek sokkal gyakrabban előfordulnak, mint az oltás mellékhatásai. Persze, amiről egyelőre tudunk, tudom. De a fogamzásgátlókról meg az autóvezetésről elég régóta tudjuk, hogy kockázatos, mégis használják az emberek. Meg amúgy egyes gyógyszereknek is durva mellékhatása lehet, a betegtájékoztatókat meg úgyse olvassa senki (én se, nyilván).

De egy ilyen világszintű járványnál szerintem okés, hogy nem várunk 5-10 évet, míg tudjuk a hosszútávú hatásokat, mert addig sooookkal több ember halna meg.

2021. ápr. 6. 21:49
 65/148 anonim ***** válasza:
65%
Nem oltatom be magam.
2021. ápr. 6. 21:53
 66/148 anonim ***** válasza:
64%
Én már kétszer elkaptam, szerencsére enyhe tünetek voltak csak, de úgy gondolom nem kérek az oltásból, allergiás is vagyok, meg valószínűleg az immunrendszerem már kitermelte az ellenanyagot.
2021. ápr. 6. 21:56
 67/148 anonim ***** válasza:
41%

#67 "a covidnak viszont biztosan vannak durva szövődményei"

Feltéve, hogy elkapod, ÉS úgy alakul, hogy durva szövödményei lesznek.

2021. ápr. 6. 22:00
 68/148 anonim ***** válasza:
46%
Mindenkinek jogában áll eldönteni mit akar. Aki azért kövezi a másikat, mert ellenkező véleményen van, az nem normális. Fiataloknak nagyon jó esélyük van a túlelesre, minek eröltetni rájuk az oltást?
2021. ápr. 6. 22:39
 69/148 anonim ***** válasza:
55%
Én már regisztráltam (18/L)
2021. ápr. 6. 22:50
 70/148 anonim ***** válasza:
74%

Engem már be is oltottak Astra-val. Lázas voltam 2 napig utána, de ennyi. A legjobb barátom lélegeztetőn fuldokolt, nem akartam/akarok én is ott kikötni,ez motivált.

22/L

2021. ápr. 6. 23:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!