Fiatalok! (18-40 éves korosztály főként) Be fogjátok magatokat oltani?
Ha igen, miért, he nem, miért nem. Ha most nem, később még lehet, hogy meggyőzhetőek leszte?
Ha igen, melyik vakcinát preferáljátok?
Én regisztráltam, de bizonytalan vagyok, hogy felvegyem-e az oltást.
Végülis 1 nap alatt átestem a Covidon.
Talán nem a 40 év alatti korosztály kerül korházba.
Nem hiányzik, hogy 2-3 napig szenvedjek a védőoltás miatt. Emiatt pl. Egy AstraZenekát (majomdns) fel se vennék, de bármelyik mást igen. Vagy legalábbis félek tőle.
Maszkot hordom, tömegbe nem járok. Kézfertőtlenítés mindig megy. Szóval vigyázok ha lehet. Bár sokan elkapták azok is akik vigyáztak, így erre se alapozhatunk.
Ettől függetlenül mindenkit bíztatok a beoltásra. Sok idősebb ismerős kapott minden félét, de semmi bajuk azóta.
Úgy számolom, hogy még 1,5 vagy 2 hónap mire sorra jutunk (ha mindenki regisztrálna).
Az idáig regisztrált 3,8 millió oltakozni vágyó (köztúk én is) közül 2,5 millió megkapta az oltást, a többi 1,3 millió is ha így haladnak az oltásokkal 3-4 hét alatt meglesznek.
Szóval erősen hezitàlok.
32F
Az oltás utáni tünetek emberenként változnak. Én AstraZeneca-t kaptam tegnap, az oltás helyén fájdalmat érzek, de más bajom nincs. A barátnőm akivel egyidősek vagyunk, szintén Astra-t kapott és két napig volt beteg utána. Anyukám Szputnyikot kapott, ahogy nagymamám is. Anyukám belázasodott, mamánál semmi. Minden védőoltás után normális a szervezet reakciója.
Több covidos ismerősöm is van, sokat szenvedtek miatta, volt aki nem élte túl. Én úgy voltam vele, hogy beoltatom magam mások, és magam miatt is. Inkább leszek 1-2napig rosszul, mint kitudja meddig.
88#
Az körülbelül 4,6 millió fő a 18 év feletti korosztályból.
Ja, hogy az itteni Gyakorikérdéses statisztikát nézed.
Tegnapi 04.06. hír a koronavírus.gov.hu oldalról idézve:
"Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy meghaladja a 3,8 milliót az oltásra regisztráltak száma, ami öt hét alatt mintegy másfél millióval nőtt.
A Központi Statisztikai Hivatal márciusi adatait idézve elmondta, a lakosság 55,6 százaléka szeretne oltást kapni, 20 százalékuk a "bizonytalan" kategóriába tartozik. Azt mondta, reméli, hogy az eddig a bizonytalanok is előbb-utóbb kérni fogják az oltást.
A szakember beszámolt arról is, hogy a regisztrált 65 évnél idősebbek 85 százaléka kapott már oltást, a 80 éveseknél ez az arány 90 százalék.
Továbbra is arra biztatta az időseket, hogy regisztráljanak elektronikusan vagy küldjék vissza postán az oltási igényüket, hiszen az ő átoltottságuk nagyon fontos."
Én most kaptam astrazenecát. 30 vagyok. Én nyugodt voltam, igaz én szedek más miatt vérhígítót.
Azért oltattam hogy tőlem ne kapja meg családtag, főleg nagyszülő, hisz neki nem sok esélye lenne.
Nálunk tesómék családja kapta el a covidot, ők csak kevésbé kínlódtak. Anya viszont rosszabbul élte meg a betegséget. De szerencsére már jól vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!