Akik félnek az oltástól, utánanéztek annak, hogy hogyan, milyen technológiával készült?
Én is szkeptikus voltam egy rövid ideig, de azóta részletesen tanulmányoztam az oltások elméletét.
Hogy milyen fajta védőoltások vannak, milyen fajta mellékhatásaik lehetnek egyáltalán, és hogy a létező védőoltásokhoz képest hol állnak ezek az új korona elleniek.
A lényeg, hogy minden vírus elleni oltás úgy működik, hogy a vírus fehérjéjének egy darabját juttatja be a szervezetbe, különböző módokon. A legveszélyesebb mellékhatás az lehet, hogy ez a fehérje autoimmun betegséget indíthat be annál, aki megkapta, de ez ritka. Viszont, aki az oltástól beteg lesz, az az igazi vírustól is megkapta volna ugyanezt a betegséget, mivel ez a fehérje a vírusban is ott van, annak egy részlete. Márpedig, aki nem oltatja be magát, az előbb-utóbb elkapja a vírust. Hacsak nem zárkózik be még évekre.
Szóval ha a vírus vagy a vakcina közül kell választani, akkor inkább a vakcina, mert az kíméletesebb.
#180: Nem ilyen egyszerű a dolog sajnos. Van egy csomó betegség, ami ellen nem elég a vitaminok meg a testmozgás.
Egyébként nehogy azt hidd, hogy az tudósok nem gondoltak erre. Amióta elkezdődött a járvány, folyamatosan vizsgálják a D-vitamin, a C-vitamin a cink és csomó más vitamin, ásványi anyag, gyógynövény, vény nélkül kapható gyógyszer szerepét a koronavírus elleni védekezésben!
És bizonyítékok vannak rá, hogy valóban segít egy csomó minden, de sajnos nem elegendő. 20-30%-al csökkenthetik a súlyos betegség esélyét, de ez a maximum, amit ki lehet hozni a természetes védekezésből.
"Sőt gátoljuk az ellenálló képeségünk folyamatos kondicióját."
Egy ebola ellen semmit sem jelent az, hogy te folyamatosan edzed az immunrendszered a streptococcus bacik ellen. Nagyságrendi különbségek vannak az utcán szálló mindennapos bacik, a korona meg mondjuk egy ebola között.
"Rengeteg baktériumnak és virusnak vagyunk gazdái."
Igen, de ezek 99,9%-a teljesen ártalmatlan, sőt még hasznosak is számunkra. A korona az tuti nem.
"Csakis az egyén imunrendszerének működésétől függ."
Ez igaz, de az oltás pont arra van, hogy megeddze az immunrendszert.
#181 de nekem a statisztika szerint eleve 99.97% esélyem van tulélni. Ha ehhez hozzávesszük a vitaminok jelentette 20-30%-ot az már biztos túlélés.
Nekem több sem kell.
Azt aláírom, hogy sok tudós beképzelt és gőgösen nyilatkozik. És néha kész tényként állítanak be olyan dolgokat, amik még nem nyertek bizonyítást. Itt a másik fél is hibás, mert a média minden áron válaszokat akar kinyerni tőlük és ők úgy érzik, muszáj mondaniuk valamit.
Óriási nagy baj lenne, ha úgy működne a tudomány, hogy bemondunk valamit a levegőbe, és annak van igaza, aki meggyőzőbben mondja.
Egymás között, szakmai fórumokon csak olyan dolgokat mondanak a tudósok, amiket bizonyítani is tudnak és ezeket a bizonyítékokat a tudományos közösség alaposan kielemzi és csak azokat fogadja el tudományos konszenzusként, ahol ezek szakmailag kellően megalapozottak.
Egy kérdés:
Ti meddig várnátok vele, hogy kiderüljön, van-e hosszútávú mellékhatása az oltásnak? Ennek ugyanis nincs felső határa. A kergemarhakórnak pl. 40-50 év is lehet a lappangási ideje, az azbesztmérgezésnek 30 év.
Közben rengetegen szednek olyan gyógyszereket (vérnyomáscsökkentők, gyomorégés elleni szerek), amiket csak 20-30 éve fejlesztettek ki. Még össze sem tudott gyűlni elég adat, hogy pontosan tudjuk mit okozhat hosszú távon.
Senki sem fogja tudni megígérni 10 év múlva sem, hogy ezek az oltások 100% biztosan nem okoznak semmi galibát.
#187: Azt értem, hogy kiürül.
Egy virológus beszélt nemrég arról, hogy létezik az ún. molekuláris mimikri, és ha a vírus tüskefehérjéjének egy darabja túlságosan hasonlít valamelyik saját fehérjénkre, az autoimmun folyamatot tud beindítani. Ő például ezért irtózik a kínai oltástól, mert abban a koronavírus teljes fehérjeállománya benne van.
Az mRNS vakcinák hatására a szervezet kezdi el gyártani a koronavírus tüskefehérjéit, de annak csak kis darabjait, ezért a molekuláris mimikri esélye jóval kisebb, de ott sem 0.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!