Akik félnek az oltástól, utánanéztek annak, hogy hogyan, milyen technológiával készült?
Én is szkeptikus voltam egy rövid ideig, de azóta részletesen tanulmányoztam az oltások elméletét.
Hogy milyen fajta védőoltások vannak, milyen fajta mellékhatásaik lehetnek egyáltalán, és hogy a létező védőoltásokhoz képest hol állnak ezek az új korona elleniek.
A lényeg, hogy minden vírus elleni oltás úgy működik, hogy a vírus fehérjéjének egy darabját juttatja be a szervezetbe, különböző módokon. A legveszélyesebb mellékhatás az lehet, hogy ez a fehérje autoimmun betegséget indíthat be annál, aki megkapta, de ez ritka. Viszont, aki az oltástól beteg lesz, az az igazi vírustól is megkapta volna ugyanezt a betegséget, mivel ez a fehérje a vírusban is ott van, annak egy részlete. Márpedig, aki nem oltatja be magát, az előbb-utóbb elkapja a vírust. Hacsak nem zárkózik be még évekre.
Szóval ha a vírus vagy a vakcina közül kell választani, akkor inkább a vakcina, mert az kíméletesebb.
Egyébként a nagy vakcinaszkeptikusoknak melyik vakcinával van bajuk a 30 féle, különböző cégek által, teljesen különböző technológiákkal készülő vakcinák közül?
Vagy mind autizmust okoz? Csak hogy képben legyek a másik állásponttal is.
#155: És a COVID-ról tudjuk, hogy mit okoz?
Hallottál már olyanról, hogy Long Covid? Hosszútávú szövődmények, az átesettek 12%-ának fél évvel később is gyenge a szaglása és fáradékonyak. Ezek viszont már tények, a vakcinával kapcsolatban csak spekulációk vannak!
És nincs rá garancia, hogy ők valaha 100%-osan visszanyerik a régi erejüket. 100 évvel ezelőtt volt egy spanyolnátha járvány - az tény, hogy egy nagyságrenddel rosszabb volt, mint a mostani - de az is egy ismeretlen vírus volt a szervezet számára, és ugyanilyen dolgokra volt képes. Sok fiatalnál, aki átestek rajta, tartós szövődmények maradtak vissza utána.
"Delving into the risk factors more closely, the study found that long Covid affects around 10% of 18-49 year olds who become unwell with Covid-19, with the percentage rising to 22% for those over 70s."
Vagyis 18-49 éves kor között 10%, 70 év fölött pedig már 22% nem érzi ugyanolyannak magát a fertőzés után, mint előtte.
"As for the commonly reported symptoms of long Covid, the research identified two main symptom groupings; One was dominated by respiratory symptoms such as a cough and shortness of breath, fatigue and headaches.
The second grouping “was clearly multi-system, affecting many parts of the body, including the brain, gut and heart,” the study said."
Mellesleg pont a long COVID miatt nem értek egyet 100%-osan vele, hogy a nagyon idős, beteg embereket oltjuk először.
Az egészségügyi dolgozók után a sok kontakttal rendelkező, kritikus infrastruktúrában dolgozó munkaképes korúakat kellene beoltani. Az időseket pedig addig izolálni, segíteni nekik a bevásárlásban.
Azért, hogy megőrizzük egy 80 év fölötti ember életét, 5 másik munkaképes korút kiteszünk a fertőzés veszélyének.
Nézd: én teljes mértékben elfogadom, hogy létezik a vírus, és sajnos sokan meghalnak. És azt gondolom, hogy az oltás jó lehet számos embernek. Én tehát senkinek nem tanácsolom, hogy ne oltassa be magát, nem is tehetnék ilyet, ez mindenkinek a saját felelőssége, aki azt érzi megfelelőnek, oltassa be magát.
Én azt nem tudom elfogadni, hogy erővel akarják egyesek rákényszeríteni másokra az oltást, akik pedig úgy döntöttek, hogy ezzel nem élnek. Ehhez senkinek nincs joga, ez egy nagyon súlyos és erőszakos reakció. Ebből adódik szerintem ez a vita.
Most azt, hogy miből adódik ez a skepticizmus a társadalom egy részében az oltással kapcsolatban, megint egy másik téma, aminek megvan a maga oka (szerintem több is), de nem hiszem, hogy az ilyen jellegű megnyiltkozások például egy orvos részéről közelebb hoznánk a feleket egymástól. Ennek tehát egyik oldalról sincs értelme.
Mindennel együtt én elnézést kérek, amiért több esetben sértő volt amit írtam. Nyilván a saját szándékai szerint mindenki hisz az igazában, de ez részemről sem volt egy konstruktív dolog, illetve a kérdéshez sem kapcsolódik, ezért be is fejezem a szájkaratét. Ennél szerintem mindannyian tölhetjük értelmesebb dolgokkal az időt. Így vagy úgy, de jó egészséget mindenkinek.
Dr. Bubó? Ennél jobb nem futotta? Szóval egy random kommentelő megnyilvánulhat úgy, ahogy eddig, mindenféle "szúrd magad seggbe" meg "fellövünk a holdra" szintű gondolatokkal, de én orvos vagyok én viselkedjek csak szépen 😀 Megsúgom, én is ember vagyok.
Én milyen garanciát vállaljak érte? Közöm sincs a vakcinagyártókhoz, egy fillért nem kapok ezért, annyi előnyöm származott, hogy korán, ingyenesen megkaphattam a Pfeizert vakcináját. Hálapénzt nem fogadok el, sose fogadtam el, illetve nem tudom követed-e az eseményeket, január 1-től büntetendő, szóval erről ennyit. Nyilván csak a személyeskedés megy.
Én itt senkire nem akarok ráerőltetni semmit. Nem is értem, hogy ezt hogy gondoljátok, az erőszak nem így néz ki, ne legyetek már ekkora mimózák. Én itt jelenleg csak érvelek a butaság ellen. Hogyha idetéved valaki, és elolvassa ezt a maszlagot, akkor esetleg felmerüljön benne, hogy "te, figyelj már, lehet mégiscsak az orvosoknak, gyógyszerészeknek, tudósoknak kellene igazat adni".
Továbbra sem hit kérdése, elég szomorú lenne ha úgy terveznének fájdalomcsillapítókat, hogy hát szerintem ez jó lesz, én hiszek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!