Akik félnek az oltástól, utánanéztek annak, hogy hogyan, milyen technológiával készült?
Én is szkeptikus voltam egy rövid ideig, de azóta részletesen tanulmányoztam az oltások elméletét.
Hogy milyen fajta védőoltások vannak, milyen fajta mellékhatásaik lehetnek egyáltalán, és hogy a létező védőoltásokhoz képest hol állnak ezek az új korona elleniek.
A lényeg, hogy minden vírus elleni oltás úgy működik, hogy a vírus fehérjéjének egy darabját juttatja be a szervezetbe, különböző módokon. A legveszélyesebb mellékhatás az lehet, hogy ez a fehérje autoimmun betegséget indíthat be annál, aki megkapta, de ez ritka. Viszont, aki az oltástól beteg lesz, az az igazi vírustól is megkapta volna ugyanezt a betegséget, mivel ez a fehérje a vírusban is ott van, annak egy részlete. Márpedig, aki nem oltatja be magát, az előbb-utóbb elkapja a vírust. Hacsak nem zárkózik be még évekre.
Szóval ha a vírus vagy a vakcina közül kell választani, akkor inkább a vakcina, mert az kíméletesebb.
"Gondolom az autószerelő véleményét kéred ki, ha bedöglött az autód, nem pedig a fodrászét."
Ez egy jó példa... Nemrég az informatikus férjem mondta meg az autószerelőjének, hogy szerinte mit kellene kicserélni az autóján, mert annak fogalma sem volt, aztán igaza is lett. Pedig az autószerelőnek ez a szakmája - a férjem pedig okos, és utánaolvasott. De nem gondolom, hogy az autószerelő hülye, mert amúgy jó szakember, de mindenhez ő sem ért.
Fodrászból eddig kettőt találtam egész életemben, aki nem teszi tönkre kapásból a hajamat. Ennyit a szakértelemről. Attól, hogy orvos vagy, és el tudsz olvasni publikációkat, még nem biztos, hogy érted is a lényeget, és jó vagy a szakmádban. Plusz ott van a szakmai előítéletesség, fekete-fehér gondolkodás, ami az orvosok között elég gyakori. Te elhiszed, hogy amit orvosi lapban publikáltak, az mind megbízható, alapos kutatás és megfelelő módszerek eredménye. Elhiszed, hogy amit az egyetemen megtanultál, az mind megkérdőjelezhetetlen igazság. És meg sem próbálsz más (a hivatalos orvoslás által zsigerből elutasított) forrásoknak utánanézni, esetleg elgondolkodni rajtuk, mert az biztosan mind alaptalan hülyeség. Még akkor is, ha azokat orvosok vagy tudósok, kutatók írták/mondták, a karrierjüket kockáztatva ezzel.
A beoltottak töredéke lesz oltáskárosult (persze sosem tudjuk meg, valójában hányan, az orvosok nem partnerek a mellékhatások bejelentésében, de a bejelentett esetek számát se teszik közzé), ahogy a vírustól súlyosan megbetegedettek is a fertőzöttek töredékét teszik ki.
A vírust vagy elkapom, vagy nem (valószínűleg előbb-utóbb igen), vagy beteg leszek tőle/meghalok, vagy nem (kicsi az esélye), az oltást meg vagy felveszem, vagy nem, ha igen, vagy lesz mellékhatása, vagy nem, vagy megvéd a későbbi betegségtől, vagy nem. Ahogy a 170. írta, mindenkinek a saját döntése, melyik kockázatot vállalja.
#170: De ha jóval kisebb az oltás kockázata, akkor miért a vírust választod?
Ezt sose értem meg az emberek gondolkodásában. Ezért egy pszichológus ismerősömet megkérdeztem erről. Ő azt mondta, hogy ez azért van, mert ha valaki saját felelősségre felveszi az oltást és esetleg történne valami, mégha millióból egy is ennek az esélye, azért csak saját magát hibáztathatja. Mindenki el szeretné kerülni, hogy magát kelljen hibáztatnia a döntéseiért ("bárcsak ne adattam volna be, miért voltam ilyen hülye?").
Míg ha a vírust elkapja és hosszú távú szövődményt okoz, azt rá lehet fogni a természetre, a "sors így hozta".
A pszichológiai szakszavakra nem emlékszem pontosan, de ez volt a lényeg.
Az a nehéz, hogy úgy kell döntést hozni, hogy nem ismered az összes szempontot, ami alapján meghozhatnád. Senki sem tudja, hogy ő lesz-e a millióból egy, mert erre nincs képlet.
Megoldás lenne, hogy az embereknek el kellene fogadniuk azt, hogy hibázhatnak. Nem kellene ragaszkodnia mindenkinek ahhoz, hogy tévedhetetlen és minden aspektusát irányítani tudja az életének.
Én programozó vagyok, és amikor programot írok, folyamatosan szembejönnek velem a saját korlátaim. Ha elkövetek egy hibát, akkor a program megbosszúlja azzal, hogy nem azt fogja csinálni, amit szeretnék. Számomra természetes, hogy az ember a legnagyobb felkészültség mellett sem tud mindig 100%-ot nyújtani. És a fejlesztő munkatársaim többsége is így van ezzel.
Mégis sok ember úgy éli, úgy akarja élni az életét, hogy csak a 100%-ot fogadja el. Ez nem egy jó hozzáállás szerintem. Ez okozza az oltással kapcsolatos dilemmát is sokakban.
Ez a dilemma: Két lehetőség van, és a jelenlegi adatok alapján a vírus kockázata jóval nagyobb, mint az oltásé. Ezért jelen pillanatban az oltás tűnik a helyes döntésnek, mégha ez később hibásnak is bizonyulhat.
#171: Az orvosi szakfolyóiratokban megjelent cikkekben mindig leírják, hogy milyen módszerrel végezték a kutatást.
Nem csak orvosok képesek elolvasni ezeket a cikkeket, kell tudni angolul és érteni kell alapszinten a statisztikához. Többnyire eldöntendő kérdésekre várnak válaszokat, "akinek magas vérnyomás van, annál magasabb-e a stroke rizikója?". Leírják, hogy mi alapján választották ki a kutatásban részt vevő embereket, mi volt a módszertan és mi lett az eredmény.
Gondolkodó...
Ha valaki valóban vigyázna az egészségetekre, sose mondaná, hogy féljetek és zárkózzatok be, hogy viseljetek levegőt elzáró száj és orrlefogó maszkokat ès támadjatok arra aki nem hordja. Ha valaki igazán vigyázna az egészségetekre, akkor azt mondaná, hogy táplálkozatok egészségesen, töltsétek fel magatokat vitaminokkal, mozogjatok,menjetek szabad levegőre, nevessetek sokat,dolgozzatok az önbecsüléseteken, tanuljatok, legyetek hasznosak, lelkesedjetek és szeressetek.☝️ És maradjatok otthon akkor amikor igazán betegek vagytok-ahogy mindig is tanácsolták az öreg doktorok.Aki valójában vigyáz a másikra az építi és felemeli a többi embert nem pedig összeugrasztja, félelemben tartja, elnyomja és büntetéssel fenyegeti. Legyetek éberek és vigyázzatok egymásra.✌️
Oltás ide vagy oda. Teljesen mindengy, hogy megkapod e azt, az oltás nem a vírust puszitja el hanem a szervezetet készíti fel a fertőzésre. Magyarul mindegy hogy oltott e valaki bármivel a fertőzést így is úgy is elkapja, csak egy JÓ OLTÁSNÁL nincsenek tünetek,mert a szervezet hamar reagál és legyőzi azt, illetve az ellenanyag képzése igencsak gyors vagy folyamatos.
Ergo, megkülönböztetni embereket oltott és nem oltottakat tiszta hülyeség. Ha valaki az úgynevezett vad vírust kapja el ugyanolyan védett mint aki oltakozott de bizonyos esetekben talán jobban is védve van.Rengeteg baktériumnak és virusnak vagyunk gazdái. Folyamatosan fertőzzük egymást és ennek köszönhetően tud az immunrendszerünk egészséges maradni és minket is abban tartani.
A fogékonyság bármilyen fertőzés esetén tehát egyén függő. Csakis az egyén imunrendszerének működésétől függ.
Hogy vigyázzunk egymásra rendbenvan de azzal, hogy nem megyünk ki 8 után és maszkozunk, illetve nem mehetünk bizonyos helyekre aligha segít azokon akiknek gyengébb a védekező mehanizmusuk.Sőt gátoljuk az ellenálló képeségünk folyamatos kondicióját. Tehát vigyázni mindenki csak magára tud elég vitaminnal ásványi anyagokkal és mozgással.
Persze vannak nagyo jó védőoltások is amik hasznosak és rengeteg ember életét mentették meg az idők során, talán majd pár 10 év mulva ez is az lehet.De jelenleg úgy tűnik olyan fertőzésre ekkora figyelmet fordítani mint a mostani amiből rengetegen minden féle orvosi segítség nélkül felépülnek enyhén szólva tulzásnak gondolom.
Senki nem él örökké és nagyon keveseknek adatik meg, hogy álmában kínok és szenvedés nélkül kerüljön az örök boldogságba. Alegtöbb ember sajnos valamilyen betegség következtében távozik az öröklétbe.
Legjobban akkor tudunk egészségesek maradni, ha elsősorban odafigyelünk magunkra és nem másoktól várjuk el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!