Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
 551/1151 anonim ***** válasza:
82%

Gabi!

Én nagyon jól értem hidd el! MOST ezt mondod,hogy "Egy szóval sem mondtam olyat, hogy én eltitkolnám a gyerek elől, meg hazudoznék neki, hogy igenis muszáj levetkőznie. Ilyet egyetlen szóval sem mondtam. "

DE korábban NEM EZT MONDTAD Gabi dokinéni!

Mégis, hogy magyarázod az egyik korábbi beírásodat ami ez volt:

"Még mindig Gabi vagyok. Akkor sem az a megoldása ennek a helyzetnek, hogy tájékoztatjuk őket, hogy nem kötelező. Mert akkor senki se csináltatná meg a vizsgálatokat. "

Ezt pontos BEMÁSOLÁS volt a te egyik korábbi beírásodból!!!

Hiába akarod MOST letagadni, te korábban igenis ezt mondtad, hogy "nem az a megoldás, hogy tájékoztatjuk őket arról, hogy nem kötelező" !!!

Márpedig nem tájékoztatni = hazudni!!!

De a mostani beírásod is nagyon "bibis" kedves Gabi (leendő) dokinéni!

Idézlek: " Ha meg vkin látom, hogy szorong, kellemetlenül érzi magát, szégyenlős, akkor meg megmondom neki, hogy ha nem szeretné a vizsgálatot, akkor nem kötelező,"

Az ilyesmit NEM vizsgálat közben kell közölni hanem jóval ELŐTTE kell ismertetni vele a JOGAIT!

Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy (az összes korábbi beírásodat alapul véve)kizártnak tartom, hogy te valaha is felvilágosítanál egy gyereket arról, hogy "ha akarja" megtagadhatja a vizsgálatot!)

Ami pedig azt a mondatot illeti, hogy " nem annyiból kellene állnia egy felvilágosításnak, hogy "most iskolaorvosi vizsgálat lesz, ha vki nem szeretne levetkőzni, akkor nem kötelező."

Ezzel én is egyetértek! De Gabi! Ki állította az ellenkezőjét ennek??

Nagyon sokan és sokszor leírták, hogy miről kéne a diákokat előre felvilágosítani. Már rögtön a legelső hozzászólásban amit Lilla írt, abban is ez olvasható erről, hogy " Mielőtt valaki félreértené és azt hinné, hogy én most arra akarok bíztatni másokat, hogy ne vizsgáltassák ki magukat, annak most szólok, hogy NEM ERRŐL VAN SZÓ!

De a diákok elől eltitkolni a jogaikat akkor is ETIKÁTLAN VISELKEDÉS!!!

Ha pl én lennék az iskolaorvos én vizsgálat előtt tartanék egy előadást és elmondanám mindenkinek, hogy melyik vizsgálat miért fontos és mit előzhet meg és, hogy mindenkinek a saját érdeke, hogy résztvegyen....de....ettől függetlenül ez NEM KÖTELEZŐ! Vagyis ha a vizsgálat bizonyos részét (részeit) ő nem akarja elvégeztetni, természetesen JOGA VAN MEGTAGADNI! "

Elárulnád Gabi dokinéni, hogy ebben pl. hol van olyan, hogy "csak" arról kell felvilágosítani a gyerekeket, hogy "nem kötelező levetkőzni"?

Hát te vagy aki nem tud olvasni bocsesz.

és látom, hogy menetközben te kissé módosítottad a mondókádat, de korábban igenis azt mondtad, hogy "Nem ez a megoldás, hogy felvilágosítjuk őket".

Ezt mindenki láthatja aki elolvasta az összes írást.

De ha a továbbiakban is ezen akarsz rugózni, hogy te nem azt mondtad vagy "nem úgy mondtad", én nem fogok többet reagálni mert felesleges.

Én semmi hazugságot nem írtam rólad, más kérdés, hogy te utólag le akarod tagadni vagy megpróbálod átfogalmazni...

Melinda

2010. okt. 31. 18:09
 552/1151 anonim ***** válasza:
6%

Nem akarok semmit letagadni. Egyszerűen kiforgatod amit mondok. Megköszönném ha nem lennél ilyen kib*szottul cinikus, mert egy kicsit fárasztó (A "doki nénizésre" értem, ha esetleg nem értenéd).

De tudod mit? Innentől kezdve engem nem érdekel. Marhára teszek rá, hogy szerinted milyen orvos leszek, hogy mi a véleményed a viselkedésemről stb.

Ha annyira meg akarod váltani a világot és igazságot akarsz szolgáltatni, akkor hajrá. Nem állok az utadba.

Én legalább értelmes módon akarok SEGÍTENI az embereknek, neked viszont csak a szád jár és a másikat fikázod. Az könnyű, mi?

2010. okt. 31. 19:31
 553/1151 anonim ***** válasza:
0%

Azt már csak mellékesen teszem hozzá, hogy (az összes korábbi beírásodat alapul véve)kizártnak tartom, hogy te valaha is felvilágosítanál egy gyereket arról, hogy "ha akarja" megtagadhatja a vizsgálatot!) "

Ez meg egyszerűen szánalmas. Köszönöm szépen, hogy te látatlanul ilyen jól meg tudod ítélni a dolgokat. Nem is ismersz, azt sem tudod ki vagyok, az álláspontomat sem sikerül felfognod, de ítélkezel.

Nem én vagyok itt az undorító...

2010. okt. 31. 19:33
 554/1151 anonim ***** válasza:
23%

Melinda,Gabi!

Fölösleges a vita,arra kellene törekedni,hogy a gyerek és a szülő is tudjon milyen vizsgálatok lesznek,mik azoknak a menete,mit is csinálnak velük,bizonyos vizsgálatoknál igenis szülői beleegyezés kell,teljes felvilágosítás és igen akár tetszik akár nem tudniuk kell,hogy ha számára annyira elfogadhatatlan egy vizsgálat,akkor azt kihagyhatja,mert sok helyen azzal érvelnek,hogy kötelező,intőt,beírást kap,ez sokszor fordult már elő az olvasottak alapján.Egyébként sokszor még maga a szülő sem tudja hogy mi is történik a gyerekével,mert nem mondja el,mert szégyenli,megalázónak tartja a gyerek,és a szülő sem tudja sokszor hogy akár egy vizsgálatot ha akar nem engedélyez,vagy máshoz viheti a gyereket.Az egyenkénti vizsgálat az lenne eleve a normális,sőt paraván bizonyos esetekben,időhiányra nem fogjunk semmit,olyan nincs.Meztlenül pedig senkit nem kell vizsgálni,az sem megengedhető,általában eleve rutin vizsgálatok vannak és utána szokott intim vizsgálat lenni már ahol van,(itt pedig tudniuk kell,ha akarja engedi,ha nem akkor pedig nem,)és ott mért kellene bárkinek meztlenül lennie,nem az orvosok kényelmét kell nézni,hanem a gyerek a fontos,ha mellet néz valaki akkor bugyi simán fennt marad,ha lennt akar nézni,akkor meg felső,de ezeket csak beleegyezéssel!!!.Senkit nem szabad semmire kényszeríteni,másról senki sem dönthet,akár jót akar neki,én sem szeretném ha más akarna rólam határozni,főleg ilyen kényes dolognál.Persze hogy el kell mondani mi mire szolgál,de a döntés az már legyen az ővéké.

És nem kell annyira védeni az orvosokat Gabi,mert amikor nem iskolában praktizálnak ott sem engedik maguknak meg azt a luxust,hogy tömeges vizsgálatot tartsanak,és hogy ne kelljen a vetkőzésre várni pár másodpercet,esetleg 1-2 percet,mindjárt pucéron rendeljék be a vizsgálatra váró személyeket.

Tami

2010. nov. 1. 15:31
 555/1151 anonim ***** válasza:
14%

Nagyon izzadtságszagú ez az egész, ami itt zajlik... már bocsánat...

Ha nekem annak idején nem JOGOM, hanem lehetőségem (tetszik érteni, LEHETŐSÉG) lett volna arra, hogy ilyen szűrővizsgálaton részt vegyek, akkor most nem lenne tönkrement testrészem és nem létező szexuális életem, mivel fizikai okai vannak és ezt akkor kiszűrték volna, megoldották volna, idejében, normálisan, most rendben lennék.

Itt meg az a legnagyobb probléma, hogy látja az orvos a kukiját valakinek? Meg megnézi a melleket? Micsoda hülyének kell ehhez lenni... jogokról beszélni, amikor segítenének, ingyen, föltárni azokat a bajokat, amiket talán még orvosolni lehet.... de buta, tudatlan aki itt küszködik ez ellen, te jó isten... túl jó dolga van itt sok embernek, úgy látom.... ennek a Lillának is, túl sok ideje van, ahogy látom.... már elnézést...

2010. nov. 1. 17:15
 556/1151 A kérdező kommentje:

A 17:15-ös cinikus hozzászólónak!

Azt írod: " az a legnagyobb probléma, hogy látja az orvos a kukiját valakinek? Meg megnézi a melleket? "

NEM! Nem az, hogy az orvos látja hanem, hogy MÁSOK előtt vizsgálja őket. (már akinek, mert tudom olyan is van akit ez nem zavar)

Azt írod: " Micsoda hülyének kell ehhez lenni... jogokról beszélni, amikor segítenének, ingyen, föltárni azokat a bajokat, amiket talán még orvosolni lehet...."

Tudod a JOGOK ismertetése NEM amiatt fontos, hogy "ne segíthessenek" az orvosok az esetleges problémákon, hanem amiatt, hogy a gyerekek (tinik) tisztában legyenek azzal, hogy VAN VÁLASZTÁSUK és választhatnak maguknak másik orvost is "ha akarnak" és NEM KÖTELESEK beleegyezni az iskolaorvosi vizsgálatba amennyiben az számukra kellemetlen netán megalázó.

Szerinted talán MÁSIK orvos nem tud segíteni? MÁSIK orvos nem tud föltárni esetleges problémákat?

A jogai ismeretében mindenkinek szabadságában áll VÁLASZTANI és SZABADON dönteni, hogy hogyan és kivel akarja magát megvizsgáltatni.

Azt írod: " de buta, tudatlan aki itt küszködik ez ellen, te jó isten... "

Mi az, hogy "ez ellen küszködik"? Senki nem a vizsgálat ellen "küszködik" itt, egyszerűen csak felvilágosít a JOGOKról!

A jogokról felvilágosítás szerinted egyenlő a "vizsgálat ellen küszködéssel"? Ha te ezt így értelmezed akkor az a te bajod. Sajnálom!

Megismétlem, hogy a JOGOK ismertetése kizárólag azt a célt szolgálja, hogy minden gyerek (tini) szabadon dönthessen arról, hogy kivel és hogyan vizsgálják meg és ne kényszer hatása alatt tegye! És ne legyen "orvos fóbiája" felnőtt korában a gyerekkori (esetleges) megalázó orvosi vizsgálatok miatt.

Amikor én általánosba jártam, nálunk hála Istennek csak rutin vizsgálatok voltak. Nem volt se nemiszerv vizsgálat, se mell nyomkodás és meztelenre se kellett vetkőzni, sőt még félmeztelenre sem. DE.........ennek ellenére én is anno örültem volna ha valaki felvilágosít arról, hogy NEM KÖTELEZŐ az iskolaorvosi vizsgálatra bemenni és választhatok más orvost is, mivel az a dokinő aki nálunk volt egy iszonyatosan lekezelő modorú "szörnyeteg" volt. Nameg azt is mindig furcsállottam, hogy miért egymás előtt vizsgál minket? Az összes lánynak egyszerre kellett bemenni.....és ez még így is zavaró volt annak ellenére, hogy nálunk nem volt semmiféle intim vizsgálat se meztelenre vetkőzés. De ez akkor is ZAVARÓ!

Semmi köze ahhoz senkinek pl, hogy hallja azt, hogy én mit beszélek az orvossal és ahhoz sem , hogy milyen minősítő megjegyzéseket tesz rám az orvos.

Egy intelligens orvosnak valóban eszébe sem jutna ilyen, hogy egyszerre több embert hívjon be......

Azt írod: " ennek a Lillának is, túl sok ideje van, ahogy látom.... már elnézést..."

Hát nézd kedves névtelen cinikus!

Tudod én ARRA szívesen szakítok időt,amivel másoknak tudok segíteni. Az pedig valóban nagyon bántja az igazságérzetemet ha egyesek visszaélnek a gyerekek (tinik) tudatlanságával, jogi kérdésekben való tájékozatlanságukkal és EMIATT KÉNYSZERÜLNEK sokan olyan megalázó helyzetekbe ami elkerülhető lett volna ha tudták volna, hogy ez NEM KÖTELEZŐ!

Tudod az iskolaorvosi vizsgálat megtagadása NEM egyenlő "az orvosi" vizsgálat(ok) megtagadásával. Kizárólag a megalázó helyzetet és az erőszakkal rákényszerített dolgokat tagadja meg aki akarja. (már aki...mert tudom olyanok is vannak akiket az ilyesmi egyáltalán nem zavar..)

Végezetül pedig ha valakit egy téma nem érdekel akkor miért olvassa?! Ha engem valami nem érekel akkor nyílván nem fogom elolvasni ....és nem érdekel az se ha egymillió beírást írnak oda.....nem foglalkozom olyasmivel ami nem érdekel.....

Neked se kötelező olvasni ezt a topikot....

Szevasz!

2010. nov. 1. 19:39
 557/1151 anonim ***** válasza:
29%

17.15-ös!

Sajnálom hogy maradandó egészségügyi problémád van,de előtted is ott volt a választási lehetőség,és nem biztos hogy egy sima orvos ki tudta volna szűrni.Azért mert te rosszul jártál,senkire nem lehet ráerőszakolni a te akaratod,nézeteidet.

A fiatalok egyáltalán nincsenek felvilágosítva a vizsgálatokról,sőt szüleik sem tudnak vizsgálatokról és azok módjáról és igen sérelmezik érthető módon,hogy mások előtt vizsgálgatják őket akár meztlenül is,ha nem diákról van szó,akkor ezt a vizsgálati módszert érdekes módon nem engedik meg maguknak,mert hát lenne viszhangja.Sehol sem megengedhető ez a vizsgálai mód,meztelenül meg senkit ne akarjanak vizsgágatni,főleg tömegesen,csak a vizsgálat által szükséges testrészt kelljen szabaddá tenni,nem meztelenül felvonultatni őket,nem állatok,ilyenkor a legérzékenyebbek,szégyenlősebbek,hiába is tűnik hogy nagy szájuk van.Ahogy felnőttek sem szeretnék ezt a módszert választani,úgy egy fiatal tini még inkább nem.

Ha neked nem sértő nyugodtan vizsgáltasd magad így,ebben senki nem akadályoz sem most,sem régebben,de másra ne akard ezt ráerőltetni,ez elfogadhatatlan és ha kív ülálló orvosokat kérdezel,vagy ápolónőket ők is sokszor osztják ezt a véleményt,hogy így nem szabadna csinálni.Igen is tudniuk kell,hogy választhatnak,hogy van beleszólásuk,dönthetnek magukról.

Belőled a keserűség szól,de jobb ha elfogadod nem valami nomád törzst képeznek a diákok ahol,a csoportos meztlenkedés megszokott,el kell fogadnod,hogy van szemérem és szégyenérzetük és nem szabad senkit sem megalázó helyzetbe hozni.

Senkit semmire nem szabad kényszeríteni,mert ha itt olvasgatsz,akkor a velük történt iskola orvos által ilyen módszerrel történt vizsgálatot még évek múltán is sérelmezik és már csak ezért is nem lesz bizalmuk az orvosokban és méginkább nem mernek ha valami problémájuk van időben orvoshoz menni.

Teljesen féreértetted a topik lényegét.Én sem hagynám hogy ilyen módon vizsgálják meg a gyerekem,mert ez is maradandó negatív képként be tud épülni az ember agyába.

Sajnálom,hogy eg.ügyi problémád van,de a kényszer és a megalázó helyzetbe hozás sem jó megoldás.

2010. nov. 2. 17:37
 558/1151 anonim ***** válasza:
13%

"NEM! Nem az, hogy az orvos látja hanem, hogy MÁSOK előtt vizsgálja őket."

Komolyan nem értelek Lilla. Akkor miért nem azért harcolsz, hogy az ilyen orvosokat kiszűrjék? Hogy ne praktizálhasson, ne vizsgálhasson gyerekeket olyan orvos, aki mások előtt vizsgálja és megalázza őket?

Én értem, hogy segíteni akarsz, és vmilyen szinten becsülöm is. Csak úgy gondolom, hogy ha másképp közelítenéd meg a dolgot, akkor többet segítenél.

Például lehetne beszélni az iskolaigazgatóval/védőnővel, hogy a vizsgálatok előtt tartson egy ismertetőt a vizsgálatokról és azok fontosságáról. Mit szűrnek ki vele, hogy történik a vizsgálat, milyen következményekkel jár, ha nem nézik stb.

Ezek mellett természetesen azt is meg kellene említeni, hogy ha nem akarják, akkor nem kell belemenni. De fel kellene hívni a figyelmüket (és a szülőét!!!), hogy akkor menjen el egy általa választott orvoshoz és végeztesse el a vizsgálatokat.

Azt is meg lehetne beszélni az orvosokkal/védőnőkkel, hogy ne egyszerre vizsgálják meg a gyermekeket.

Ha pedig megalázó helyzetbe hozza az orvos a diákot, akkor igen is felelősségre kellene vonni.

Annak ellenére, hogy nem hiszed el, én nagyon jól értem, hogy mire gondolsz. Csak úgy gondolom, hogy a fontosabb dolgokra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni.

Mondok egy példát:

Pl. ha a szexuális felvilágosításról tartanék előadást, azt is elmondanám a fiataloknak, hogy mi a helyzet akkor, ha esetleg teherbe esnek. Elmondanám, hogy hova kell fordulni, mit kell tenni, meddig tudnak abortuszt kérni, mennyibe kerül, hogy kell hozzá szülői engedély 18 év alatt....ha pedig meg szeretné tartani a babát, akkor ilyen-olyan családsegítő szervezetekhez fordulhat.

De nyilván nem ez lenne a fókuszpontja a felvilágosításnak, hanem az, hogy VÉDEKEZZENEK. Hogy ezért és ezért fontos, ilyen-olyan módszerei vannak.

Tehát a FÓKUSZPONTBA a legfontosabb dolgot, a megelőzést tenném, és mellékesen azért elmondanám, hogy mi van akkor, ha mégis baj történik.

Tehát itt szerintem azt kellene a fókuszpontba rakni, hogy ezekre a vizsgálatokra szükség van, hogy a gyerekek úgy gondolják, hogy érdemes ezeket megcsináltatni + az orvosokat alaposan figyelni, hogy ne "éljenek vissza" a gyerekek tudatlanságával.

És mellékesen azt is el kell mondani, hogy vannak nekik is jogaik.

Egyébként mit dolgozol? (Persze nem muszáj válaszolni, csak érdekel). Mármint ehhez az egészhez kapcsolódik a munkád, vagy csak szeretnél segíteni?

2010. nov. 2. 18:39
 559/1151 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó!

Amit írtál azt most értem,és jó a mondanivalód,de akkor is meg kell hagyni nekik a döntés jogát és akkor sem szabadna meztelenül vizsgálni senkit sem.Nézd általában mindenhol előbb lemegy a rutin és utána szokott lenni ilyen vizsgálat,már ahol van,mert ez is eltérő.És vannak fiatalabb ismerőseim és ők azt sérelemzték nagyon,hogy pucéron kellett hosszú percekig állni,szóval ha a herét nézi és belemegy a gyerek,akkor ott sem kellene úgy állniuk,ahogy lányoknál még inkább nem,ők még gátlásosabbak.Mert ez a módszer igenis megalázó.Ne az időhiányra fogjunk mindent.Lelehet vetkőzni a vetkőzőbe alsóra,de poló had maradjon raktuk,hisz az is takar,elég bennt majd levenni,ha egy lány mellét megnézték,persze úgy hogy beleegyezett,had kapja fel a felsőjét.És ha meglehet a gernic vizsgálatot(márpedig meg meglehet,nálunk is megoldották)akkor nem kell ahhoz félmeztlenül lenni,kikapcsolja a melltartót és a hát szabaddá is válik,ahogy a mellbőség méréséhez sem kell feltétlenül meztlenek lenni,de ennek mérését nem is értem,semmi köze az egészséghez,hogy kinek mekkora is van.De eltitkolni semmit nem szabad előlük,nekik kell dönteni.Tami

2010. nov. 3. 05:23
 560/1151 A kérdező kommentje:

Na akkor sorjában.

Azt írod: " Komolyan nem értelek Lilla. Akkor miért nem azért harcolsz, hogy az ilyen orvosokat kiszűrjék? Hogy ne praktizálhasson, ne vizsgálhasson gyerekeket olyan orvos, aki mások előtt vizsgálja és megalázza őket? "

Szerintem Te is nagyon jól tudod (mert nem tűnsz buta embernek),hogy önmagában azért mert mások előtt vizsgál egy orvos egy iskolaorvosi vizsgálaton diákokat, ezért még nem fogják őt sem kirúgni,sem az orvosi diplomáját visszavonni. Azért ez még nem bűncselekmény, legalábbis JOGI értelemben nem az!

Nincs olyan jogszabály ami "megtiltaná" az iskolaorvosnak, hogy egymás előtt vizsgálja a gyerekeket, más kérdés, hogy egy intelligens,jóérzésű,felelősségteljesen gondolkodó NORMÁLIS orvosnak ilyen ESZÉBE SEM JUTNA, hogy csoportosan vizsgáljon meg bárkit, bármilyen vizsgálatról is legyen szó!!! BÁRMILYENRŐL!!!

Ha még ráadásul olyan vizsgálatokat akar elvégezni amihez szükséges a meztelenre vetkőzés akkor meg pláne!

Most ne haragudj de én is egyetértek azokkal akik szerint az ilyen orvos egy elképesztően PRIMITÍV BUNKÓ aki magától nem érzi azt, hogy borzasztóan kínos és megalázó valakit meztelenül MÁSOK ELŐTT vizsgálni.

Nagyon jó példa az is amit Tami fölvetett az úgynevezett "normál" orvosi rendelőkben folyó vizsgálatok menetéről. Teljesen mindegy, hogy magán orvos vagy állami rendelő amiről beszélünk. MINDEN orvosi rendelőben EGYENKÉNT vizsgálják a pácienseket! Teljesen mindegy, hogy felnőtt, tinédzser vagy 5 éves kis ovis az illető!

A tisztelet és udvarias bánásmód MINDENKINEK JÁR!!!!!!!!!!!

Hát akkor?? Az iskolaorvosi vizsgálat miért lenne más?? Miért gondolják az iskolaorvosok, hogy ott "joguk" van csoportosan egymás előtt vizsgálni a diákokat??

Én itt most nem arra gondolok, hogy az iskolaorvosok pedofilok vagy kéjencek lennének. Tudom, hogy sok ilyen hozzászóló volt itt és más fórumokon is, de ami engem illet én biztos vagyok benne, hogy az esetek 95 %-ban NEM erről van szó.

Egyszerűen arról van szó, hogy az iskolaorvosok lusták és lelketlenek.

Elfelejtik, hogy nem a beteg van az orvosért hanem az ORVOS VAN A BETEGÉRT! Vagyis az orvosnak KELL ALKALMAZKODNI A BETEGHEZ!

Az iskolaorvosoknak azért nem tetszik az, hogy EGYENKÉNT kívják be a diákokat (ahogy azt illene) mert minél előbb túl akarnak lenni a dolgon.

Valóban nagyon nagy teher behívni EGY embert....megvizsgálni EGYEDÜL....kikérdezni őt és problémákat megbeszélni vele EGYEDÜL....megvárni míg felöltözik EGYEDÜL.....és utána behívni a másikat és őt is megvárni.....

Jajj hát ez tényleg vérlázító, hogy szegény iskolaorvostól ekkora "áldozatot" várunk ugye?!

Nekik sokkal EGYSZERŰBB az a megoldás, hogy behívnak egyszerre 5-10 embert.Pucéran álljanak sorba.Az egyiket az orvos vizsgálja, másikon a védőnő végzi az egyéb vizsgálatokat és ha végeztek akkor nem kell várni amíg az egyik felöltözik....hanem csak odaintenek a pucéron sorbaállítottak közül a következőnek!

Hát igen ez egy iskolaorvosnak ÍGY KÉNYELMESEBB!

Egyszerűbb így hozzáállni a dologhoz. Egyszerűbb úgy kezelni a diákokat mintha állatok lennének a vágóhídon....vagy élettelen tárgyak akiket egymás után futószalagra lehet tenni......

Kérdem én! Az ilyen lusta és/vagy lelkiismeretlen TUSKÓ miért megy iskolaorvosnak??? Menjen inkább a vágóhídra vagy egy hentesboltba, esetleg csomagoló munkásnak. Ott élvezheti a futószalagról pakolást.......

Amit a felvilágosításról írtál arra nincs mit reagálnom mert olyan mintha én írtam volna! 100 %-ban egyetértek amit azzal kapcsban mondtál!

Az egyéb értelemben vett megelőzés és tájákoztatás a vizsgálatok fontosságáról szintén olyan dolog amivel én is egyetértek és így gondolom! De HÁNYSZOR KELL EZT MÉG LEÍRNOM??????????

Nem olvastad a LEGELSŐ beírásomat a legelső oldalon???

Akkor idézem magamat:

" Ha pl én lennék az iskolaorvos én vizsgálat előtt tartanék egy előadást és elmondanám mindenkinek, hogy melyik vizsgálat miért fontos és mit előzhet meg és, hogy mindenkinek a saját érdeke, hogy résztvegyen....de....ettől függetlenül ez NEM KÖTELEZŐ! "

Azt hiszem ebben bennefoglaltatik, hogy én is FONTOSNAK tartom a megelőző vizsgálatokat.

Az ettől részletesebb tájékoztatás orvos feladata. Én pedig NEM vagyok orvos.

Én a dolognak abban a részében segítek amiben tudok.Ezt sem fogom újraírni.

De tudod amíg ilyenek történnek, hogy interneten (egy másik weboldalon) egy 14 éves kislány ilyen címmel indít körkérdést, hogy " Mennyire kell levetkőzni középsulis orvosi vizsgálaton, és mi történik a rendelőben? "

addíg nekem semmi kétségem affelől, hogy rettentő szüksége van arra sok embernek, hogy FELVILÁGOSÍTSÁK ŐKET A JOGAIRÓL!!

Hát micsoda abszurd dolog ez, hogy egy 14 éves kislány interneten akarja "kinyomozni", hogy mi történik egy iskolaorvosi vizsgálaton??

Sok történetmesélő hozzászólásából kiderül, hogy fogalmuk sem volt semmiről....őket csak leküldték orvosi vizsgálatra....azt hitték csak a szokásos rutin....és ott szembesültek ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁS NÉLKÜL, hogy meztelenül akarják őket vizsgálni és nem sima belgyógyászati rutinról van szó hanem mindenre kiterjedő vizsgálatról, beleértve a nemiszerveiket is!

Napersze van néhány eset ami miatt HIVATALOSAN IS felelősségre lehetne vonni egyes iskolaorvosokat.

Pl aki 15 percig meztelenül kérdezgetett egy lányt és mikor a lány a melle elé tette a kezét a pasi részólt, hogy ne takargassa magát....na ez már NEM CSAK unintelligenciát tükröző viselkedés hanem az EMBERI MÉLTÓSÁG MEGSÉRTÉSE!

Az rendben van, hogy szükség van bizonyos dolgok megbeszélésére de ennek vagy a vizsgálat előtt kell történni amikor MÉG fel van öltözve, vagy a vizsgálat után amikor MÁR felöltözött.

Erre az orvosra mondta azt az a hölgy akinek ezt az esetet mutattam, hogy ha tudnám az orvos nevét, ő azonnal fegyelmi eljárást indítana ez ellen az orvos ellen,etikátlan magatartás miatt.

Vagy ami még szintén hivatalosan is elítélhető (lehet) az az orvos aki minden lány mellét végignyomkodta.....kivéve a CSÚNYA KÖVÉR CIGÁNYLÁNYÉT akihez még hozzáérni se volt hajlandó!

Ezt mivel tudná kimagyarázni? Hiszen az orvosnak MINDENKIT EGYFORMÁN kellene megvizsgálni. Teljesen mindegy, hogy magyar vagy cigány, szép vagy csúnya, kövér vagy sovány.....nemde?!

Ez a magatartás szintén arra enged következtetni, hogy NEM ORVOSKÉNT viselkedett az orvos.....

2010. nov. 3. 07:40
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!