Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
 521/1151 A kérdező kommentje:

Kedves Fano!

Ugyanazért "kell" mint a súlyt és a magasságot......vagyis egyszerűen statisztikai adat a dokiknak......

De természetesen ez ugyanúgy NEM kötelező mint ahogy a vizsgálat egyetlen eleme SEM kötelező.......

2010. okt. 25. 17:33
 522/1151 anonim ***** válasza:
0%
Lilla, orvostól kérdezted meg, hogy miért kell mellbőséget mérni? Vagy honnan szedted, hogy statisztikai adat?
2010. okt. 25. 17:37
 523/1151 A kérdező kommentje:

Gabi!

Elvileg minden CSAK statisztikai adat egy ISKOLAORVOSI (tehát nem a normál orvosi vizsgálatról beszélek)vizsgálaton ami nem függ össze semmiféle betegséggel.....

2010. okt. 25. 17:48
 524/1151 anonim ***** válasza:
83%
Fano,ezt a mellbőség méregetést én sem értem,ez olyan mintha a fiúknak meg a kukijuk hosszát akarnák lemérni,szerintem ennek a gyermek egészségéhez főleg nagykamasznál semmi köze sincs,meg simán lehetne melltartóba és topba is tökéletes adatot kapni róla,szóval nem kellene emiatt félpucérra vetkőzni.
2010. okt. 25. 18:02
 525/1151 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem nálunk miért nem csináltak ilyen statisztikát akkor.
2010. okt. 25. 18:09
 526/1151 anonim ***** válasza:
100%

RT vagyok és Lilla lenne még egy kérdésem!

Úgyanúgy továbbra is kiskorúról van szó, egyik barátnőmről és az a helyzet,szóval ha nem enged egy vizsgálatot,és tegyük fel a doki meg szülői nyilatkozatot kér erről,de a szülő a gyerek akarata ellenére engedélyezi a vizsgálatot papíron,a gyerek tud valamit tenni ez ellen?,mármint a ha a gyerek továbbra sem engedi ennek ellenére,akkor úgye nem nyúlhat hozzá az orvos?Vagy ilyenkor mi van a szülőnek kell majd elvinnie,mert a barátnőm is makacs,az anyját meg nem érdekli,hogy alapból mennyire is gátlásos a lánya és hogy mit akar és mit nem.Szóval alapból semmilyen viszonyuk sincs szinte egymással,nem igazán érdekli a lánya véleménye,indokai.

2010. okt. 25. 18:10
 527/1151 A kérdező kommentje:

Kedves RT!

Előszöris hihetetlen, hogy ilyen szülők léteznek....mármint, hogy nem érdekli ha a gyereke nagyon gátlásos és "kényszeríteni" akarná ilyesmire....

De a konkrét kérdésedre válaszolva, az orvos "erőszakkal" nem kényszeríthet sem vizsgálatra, sem levetkőzésre egy kisgyereket sem. (nem írtad hány éves, de gondolom 14 alatti)

Ha ilyesmit tenne egy orvos az már bűncselekmény lenne...

Egy másik fórumon egy 13 éves lány arról mesél, hogy ő mindig "elszökik" az ilyen vizsgálatokról vagy hisztizik, hogy ne kelljen vetkőznie....

Bemásolom ide is:

397. _Emmy_ (13/L) írta: 2010.10.20 (18:48)

1170812

Bele kell hogy ugassak, bocsi:D

1. Van pár lány aki a nemi életét tárgyalja ki ennyi idősen, de szerintem ebből van kevesebb, csak azok hangosabbak. Vagy csak a mi sulink van lemaradva. 8.-os vagyok, és még az osztályból senki sem csókolózott. (Nah, ez off volt)

2. Te pasiként nem tudhatod, de ugyebár a kamaszkor miatt ilyenkor küzd a legtöbb lány komoly önértékelési gondokkal, főként az alakja miatt, valószínű sz*rul esik levetkőzni egy ilyen vizsgálat alatt annak, aki a legdagatabb az öt közül,(vagy annak gondolja magát) és jó alakú lányok között ő a hordó.Vagy pont hogy sovány. Vagy akármi, én már csak tudom, sosem jelentem meg ezeken a vizsgálatokon általánosban, vagy hisztizem hogy nem vetkőzöm.

18. _Emmy_ (13/L) írta: 2010.10.20 (19:33)

1170812

Nem az orvossal van a baj, hanem a többiek jelenlétével. És mivel olyan paranoid vagyok, hogy minden kis sz*rral elmegyek orvoshoz, már megnézte hogy van a gerincferdülésem. Már két orvos is megnézte melltartóban, és megállapította hogy nincs gerincferdülésem szóval nem tudom másorvosokat meg mért akadályoztat egy a hátból 2 centit takaró kis ruhadarab.

472. _Emmy_ (13/L) írta: 2010.10.22 (19:40)

1170812

Amúgy az egy dolog, hogy megtagadhatod, de ha mondjuk megtagadod, akkor szerinted a védőnő aki vizsgál azt mondja, hogy "jólva, fiam, akkor menjél"? Neki kötelező beírni rólad az adatot a kis füzeteibe, és ha nem hagyod, akkor elkedzi hogy nem fogja egy szégyenlős lány miatt elveszteni a munkáját. Most erre te mit mondanál, úgy mégis? Könnyű azt mondani, hogy nem kötelező, így, hogy nem vagy ott. Én inkább meglógok, mert egy idő után megunja azt, hogy keresnie kell, vagy el se kezdi, mert elfelejti.

2010. okt. 25. 18:25
 528/1151 anonim ***** válasza:
100%
Lilla!12,5 éves a barátnőm,és az anyját komolyan nem érdekli,többször eltünedezett már az anyja hetekre,de ez lényegtelen most.Attól tart,hogy ilyen cici vagy bugyiba nézés lesz,alapból nem szeret még alsóneműbe se levetkőzni,trikó mindig van rajta ha tesin át kell öltözni,sok nagy anyajegye van,de ezt csak én tudom,meg én is szégyenlős vagyok mondjuk,de anyuval meg tudtam én beszélni,ha ilyen lenne,akkor simán nem engedem,de ő meg attól tart hogy az anyja simán nem foglalkozik az érzésével,azt mondja csak hiszti és nem ír alá semmit.Apukájával meg nem mert ilyenről meg nem is akar beszéni.Kicsit zürössek és hát én szokotam segíteni neki ilyesmikbe.A nagyobbak szoktak ilyesmivel szívatni minket,de igazából bármikor előfordulhat ilyen vizsgálat és tart attól,hogy sarokba szorítják,ha az anyja meg bele egyezne ,akkor ő nem tudna nagyon mit tenni.De ezek szerint ha lenne is ilyen vizsgálat,mert mellet szerintem akarnak majd nézni valamikor és nem engedi akkor nem csinálhatnak vele semmit.Meg az igaz,hogy a gerinc vizsgálatot akár ilyen patentos toppban is elvégeztethetjük,ha nekünk úgy jó,mármint hogy hátul kikapcsoljuk és nézze meg úgy,mert akkor én is inkább ezt választanám.
2010. okt. 25. 18:44
 529/1151 A kérdező kommentje:

RT!

Még annyit hozzátennék, hogy ilyen esetben (vagyis amikor a 14 év alatti gyerekét a szülő nem támogatja)csak bízni lehet abban, hogy tiszteletben tartják a kislány akaratát.....vagy el tud szökni mint az a 13 éves kislány akit előbb bemásoltam egy másik fórumról.

De sajna léteznek elképesztően lelketlen, primitív, bunkó orvosok is.....mint pl annak a lánynak az esete (ha még emlékszel) aki sírva fakadt, hogy ő szégyenlős és nem akar levetkőzni....erre föl az orvos RÁÜVÖLTÖTT, hogy nem képzeli, hogy pulóverben fogja megvizsgálni....és VETKŐZZÖN LE AZONNAL!

Pedig az a lány már középiskolás volt.......! Csak hát sajna ő is azok közé tartozik akik nem ismerik a jogaikat és nem tudta, hogy ezt MEG LEHET TAGADNI!

Az ilyen orvos pedig aki így viselkedik....az adja vissza a diplomáját és NE NEVEZZE MAGÁT ORVOSNAK!

2010. okt. 25. 19:16
 530/1151 anonim ***** válasza:
91%

Üdv Lilla!

Fano vagyok, és köszönöm szépen a választ! :)

2010. okt. 25. 20:22
❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!