Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯
 491/1151 anonim ***** válasza:
90%
Hát nálunk fiúknál is igazán lehetne külön vizsgálórész,ahová más nem lát be,ez lenne az alap,szerintem.Meg ha csinálnak is ilyen vizsgálatot,már aki engedi,akkor is egy paravánt fel lehet állítani és szerintem ott az orvoson kívül másnak semmi keresni valója nincs,meg eleve,az admisnisztártor,v.asszisztens,mindegy hogy hívjuk,az várakozzon a paraván mögött,úgy is betudja írni az adatokat,nem kell hogy az is lásson mindent,mert az nagyon sz.ar egy érzés,meg mi köze hozzá.Nem kirakativásár vagyunk,ahol bármit lehet.Úgy rossz az egész ahogy van.
2010. szept. 12. 16:48
 492/1151 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen cikis vizsgálattal még nem találkoztam,remélem nem is fogok,lesz majd ne múlas.
2010. szept. 12. 17:19
 493/1151 anonim ***** válasza:
100%
Most hogy van ez,hogy valahol van ilyen ízetlen vizsgálat,valahol meg normális orvosok vannak,normális vizsgálatokkal?
2010. szept. 12. 18:28
 494/1151 anonim ***** válasza:
88%

Lilla!

2. középsikolásban szokott egy úgynevezett záróvizsgálat lenni.Nem akarok belemenni,nem rólam van szó,de ha beutalnak valamilyen vizsgálatra(azt sem tudom milyen vizsgálat,de legyen most érdektelen) és nem akar az ember résztvenni,akkor mit tud tenni?Kell e papírt hozni róla,vagy mi a tehendő? Egy orvosfóbiásról lenne szó.

HOgyan tudja megoldani,hogy azon a vizsgálaton ne vegyen részt és ne legyen gondoja.Konkrétumot nem tudok az esetről,valami ismerős rokona.Létszi írj.

Kittus

2010. szept. 13. 17:34
 495/1151 anonim ***** válasza:
79%
Én viszont nagy marhaságnak tartom,amikor a kornak megfelelő fejlettségre hivatkozva,akarnak a bugyikba,boxerekbe és a melltartókba,vagy trikókban(általánosiskolásoknál) nézni!Ehhez semmi közük,bocsika mindenkitől de nem mindenki egy időben lesz szőrős,melles,és a kukacok méretei is bőven eltér,ahogy az egyén fejlettsége,magassága,és vannak későn érők is.Ez még alsósoknál is kellemetelen érzés,de felsős,vagy középsikolásoknál,főleg utóbbiaknál már nem elfogadható.Ez olyan mintha valami pedomustra lenne.A mellbőséget,meg meg lehet trikón,melltartón keresztül is nézni,és szintén középiskolásoknál fölsöleges,valaki kis valaki nagy mellű.Legközelebb mi lesz a fiúk kuki hosszát,vastagságát is mérni fogják és lejegyzetelik,hogy valami statisztikai adatot tudjanak felállítani.Ez nem szolgálja az egészséget,ha kismellű,péniszű vagyok akkor nem leszek úgy sem nagy,ehhez meg kinek mi köze.Azért ezek túlzások,az meg főleg hogy lányok bugyijába nyúlkáljon bárki is és azt lesegesse mennyire szőrős.Feküdljön fel a doktor az ágyra,vagy aki kitalálta.
2010. szept. 13. 17:47
 496/1151 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom mit nem lehet azon megérteni, hogy egy orvosnak igenis információval szolgál egy gyerek fejlettsége.
2010. szept. 13. 17:57
 497/1151 anonim ***** válasza:
74%
Számomra érthetetlen az hogy nekem mekkora tököm van 12 évesen mire szolgál már neki,vagy mennyire szőrős.Régebben sem nézegették,méricskélték.Ezen információk bizalmasak,magánjellegűek senkire sem tartoznak és nem hiszem hogy ha ezeket leírogatják attól egészségesebb lennék,sőt inkább beteg,mert megsétenek vele.
2010. szept. 13. 18:07
 498/1151 anonim ***** válasza:
78%
Én csak annyi mondanék,hhoz senkit nem kell levetkőtetni alsóneműnél jobban,hogy lásd fejlett vagy sem.Eleve látod hogy magas v. koránál alacsonyabb gyerekről van szó,ha alcsonyabb akkor valószínűleg kisebb adottságokkal rendelkezik,senkit nem kell megalázni azzal,hogy egy száll mellben,v,kezdeményben,vagy fütyiben álljon bárki előtt is,lánynál a felsőn keresztül is látszik hogy nő a cicije és a bugyin keresztül is látszik,hogy szőrős v.sem.Ahogy fiúknál is le lehet vonni milyen fejlett,és az hogy mekkora nemi adottságokkal rendelkezik,meg csak a perverzeket érdeklik,úgyanis valakinek nagy valakinek kicsi van.
2010. szept. 13. 18:12
 499/1151 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk felsőn keresztül nézték meg a mellbőséget és semmi ilyen mell,nuni mustra nem volt,az túl megy minden megengedett határon.Ha valaki nagyon fejlettlen az úgy is látszik,ahoz nem kell vetkőzni.
2010. szept. 13. 18:20
 500/1151 A kérdező kommentje:

Kedves Kittus!

Nem értem pontosan, hogy most melyik vizsgálatról kérdezel? Az iskolaorvosiról? Vagy arról ha az iskolaorvos küldene el valahova?!

A sima iskolaorvosin ha nem akar az illető részt venni akkor bemegy és közli ezt az orvossal és/vagy a nővérrel.Ennyi!

Akkor ráírják az illető kartonjára, hogy az illetőnél a vizsgálatot nem tudták elvégezni mert az illető a vizsgálatot megtagadta. Ennyi!

Az a papírhozás dolog csak általános iskolásokra vonatkozik. Olyan esetekben ha az illető általános iskolás és/vagy a szülei semmiféle orvosi vizsgálatot nem engedélyeznek elvégezni az iskolaorvos által AKKOR kell papírt hozni arról, hogy pl a szükséges kötelező védőoltásokat megkapta a gyerek más orvostól és nincs semmi fertőző betegsége vagyis járhat közösségbe.

2010. szept. 14. 09:59
❮❮ ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!