Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
 461/1151 anonim ***** válasza:
83%

Itt megint fére beszéltek,nem egy sima rutin vizsgálattal van a baj,azt soha senki nem ellenezte,ha normális keretek között zajlottak és diszkréten.

Azzal meg elvagytok tévedve,főleg te Bumbi02,hogy a gyerek hozzá szokik ha a lába között kutakodnak,nem pont hogy később ellenkezőjét váltja ki,én saját bőrőmőn tapasztalatam és jó pár haverom van,sőt az unokaöccsém is odáig jutott hogy csak rutint enged,és már 17 éves de még mindig ugyan azért a vizsgálatért kesereg,ahogy jó páran,pedig még kicsi volt,alsós.Én is úgyan úgy rágom magam mint sokan az évekkel ezelőtti dologokon,amik számomra sértőek voltak,főleg hogy én sem tudtam hogy tehetek ellene.És kerülöm is ezerrel az orvost,ahogy sokan mások,a kényszer az csak ellenállást fog szülni,még ártalmatlan vizsgálatoknál is.A saját bőrőmőn tapasztaltam és jó páran vagyunk így.Csak azért megyünk el ha fáj valamink dokihoz hogy ne kelljen suliba menni,különben sose látni,főleg a tőlük kapott jó emlékek után.

A másik a diákok 80%-a csak a rutin vizsgálattal ért egyett,azzal nem hogy a lába között nyúlkáljon v. nézelődjenek.Szinte mindenki szakembert választ és a majdani vizsgálatot sem egy osztályközösséggel szeretné átálni,hanem diszkréten,úgy hogy arról csak az tud akivel ezt megakarja osztani.

Bumbi02 szerintem te ne aggódj mások egészségért,tudod nem csak testi hanem lelki is van és a kényszer az lelkileg keserít meg.

A diákok meg honnan tudnák már mit tehetnek,főleg az általános iskolás v. alíg 16 éves korosztály.Meg különben is még 18 évesen sem tudja az ember sokszor,hogy milyen előírások vannak,hisz sok helyen sima rutin vizsgálat van.Itt egy Katinka nevű lány is írt,hogy náluk meg bekellett menni és ott volt egy nőgyógyászati ágy mindenki rettegett mert nem tudták hogy mit fognak csinálni.Igenis az iskola és az orvos dolga lenne,elmondani hogy milyen vizsgálatok vannak,hogyan zajlanak.

A kényszer,hazugság és férevezetés nem jó megoldás,visszaüt 1000.Egyébként meg ha kötelezővé is tennék a vizsgálatokat akár felnőtteknél is akkor sem változna az egészségügyi helyzet,hisz pénzbe kerül,gondolj bele,én állandóan mosom a fogaimat,de genetikailag rosszak,gyorsan romlanak,egy mangán tömés 3,fehér meg 5000 ft,fogpótlás 20000 legalább is nálunk és ez csak a fogorvos.Hiába állapítja meg a problémát ha nincs pénz kezelni,a gyógyszer is drága.És van akinek ha a tejfoga kiesik nem nő felnőtt helyette nálam is volt ilyen.Szemüveg megint pénz.És ezek csak rutin dolgok.

Meg ha kellemetlen vizsgálatokat akarnák kötelezővé tenni akkor elvennék teljesen a szabad döntés jogát,senki ne akarjon senkit korlátozni ebben még ha úgy gondolja hogy jó szándék vezérli.

Ja és ha esetle másképp vizsgálnák az embert akkor kevesebb lenne a lázongás.Hisz mellbőséget ami megint nem értem az egészséget hogyan is szolgálja,mármint ennek lemérése,hisz ez a genetikától nem függ,anyámé nagy nekem kicsi,lehet szóval trikón keresztül mérni,mért kellene ehhez félmeztelenül lenni,v. gernicet is tudnak meztlen hajlongás nélkül is megnézni.

Szóval valahol ezeket tök diszkréten csinálják és nem akarnak olyan helyeken kutakodni amihez nincs szakképesítése és sok köze se.

2010. aug. 30. 17:17
 462/1151 anonim ***** válasza:
39%
Ja már a rutin vizsgálattal nekem sincs bajon,ha nem más előtt kell levetkőznöm és nem egy tucat személyzet van bennt,hisz egy vizsgál,egy meg ír,szóval a maradék mehet a sunyiba.De az intim részeinkhez semmi közük nincs.Nálunk volt bugyiba kukkantás azt hiszem 6.-ban és azóta minden vizsgálat fusztrációt vállt ki,ha csak be kell mennem a rendelőben úgy érzem fulladok,mindig valakinek el kell jönnie és kinnt megvárnia.Tudod milyen sza. érzés,nekem olyan vörös volt a fejem hogy csak na,ráadásul mensim is volt igaz múlóban.Azóta is kerülöm a rendelőt és utálattal gondolok rá.Anyu is kiakadt mert nem tudott róla,nálunk állítólagos fejlettséget néztek,szóval ilyen szeméremajkakat nem,csak fölül húzták le,hogy lássák van e szőrőd.Na most ez milyen vizsgálat már,hát ez az én egészségemet nem szolgálta.Nagyon égő volt,sokáig nem is tudtam aludni,meg a többi osztálytársammal is hetekig dumáltunk róla és utána minden évben paráztunk,hiába nyugtatott anyu hogy nem lesz semmi,mert beszélt pár szülő az igazgatóval hogy tudni akarják mi történik a gyerekükkel.
2010. aug. 30. 17:42
 463/1151 anonim ***** válasza:
32%
Nem értem, hogy miért problémáztok annyit még mindig. Már megbeszéltük, hogy előre szólni kellene a szülőknek és diákoknak, a csoportos vetkőztetés megalázó, de ettől még az egyénenkénti szükséges. Az is szóba került, hogy a lányoknál nem elég csak a bugyit rajtuk hagyni, mert a növekvő mellük is a nemi szervük része, tehát a melltartót is rajtuk kellene hagyni, amíg egyesével nem láthatja őket a doki. Nem azért, mert az orvos élvezkedni akar, hanem segíteni. Legyen már mindenki annyira felvilágosult, hogy a fizikai érés mellé szellemi is társul. Úgy kell felfogni, mint egy szükséges, de kellemetlen élményt, ami átvezet a felnőtt létbe. A doki se fog senkire emlékezni 10 perccel később, míg ha mégis sikerült kiszűrnie valakit, akkor már volt értelme az egésznek, hogy utána mindenki egészséges szexuális életet élhessen. Úgy is fogalmazhatnék, hogy attól férfi a férfi, hogy képes ilyen vizsgálatokat méltósággal viselni. Mit csinálnátok volna egy sorozáson vagy egy közös zuhanyzóban? Vagy egy osztálykiránduláson sem fürödtök egymás előtt? Nekem se volt nagy élmény a fitymám visszahúzása vagy a heréim megemelése a doki előtt, de utána kész, túlestünk rajta. Én még örültem is neki, hogy nem nyúlt hozzám. Egy csomó gyereket vagy tinédzsert nem lát a háziorvos, mert nem betegesek, míg a szülőkkel sincsenek olyan viszonyban, hogy ha gond van, akkor megbeszélhessék. Már ha egyáltalán a hiányos ismeretek miatt eljutnánk odáig. Engem megerősített a doki vizsgálata, hogy minden oké és bár nem volt egy felemelő élmény, már rég nem is jutott eszembe, mert azóta boldogan használom, amim van. :)
2010. aug. 31. 14:10
 464/1151 anonim ***** válasza:
77%

14:10

Én vissza fogom utasítani... Inkább elmeek nőgyógyászhoz... Ja és a mai világban nincs idő a ke.félésre, ezért hagyd már ezt az egészséges szexuális életet... Én undoorodomm a szextől és a pasiktól és a barátnőim is... Am most nem értem, hogy miért kell hazudozni a gyerekeknek... Én sosem bocsátottam meg annak, aki átvert...(kivéve április 1.-én) Ja és lehet, hogy te mások véleményét lesz.arod, de ti saját magatoknak emeltétek, nem? Másoknak pedig a doki csinálja...

Ja és én mindig leborotválom a nemi szervemnél, és amikor vizsgálaton voltam, akkor mondta az orvos (jó hangosan), hogy -Nem szabad leborotválni a szőrödet!!! Mondom mi köze hozzá, erre azt mondta, mennyek ki. Mondom Háleluja... És utána kit szidtak a tanárok? Hát persze, hogy engem...

2010. aug. 31. 14:36
 465/1151 A kérdező kommentje:
próba
2010. aug. 31. 14:45
 466/1151 A kérdező kommentje:

Kedves 14:10-es!

Ne haragudj de te vagy olvasni nem tudsz, vagy szöveget értelmezni!

Ha te még mindig NEM érted a lényeget.....akkor rajtad nem lehet segíteni......

Max még az lehet a magyarázat ha nem olvastad el a hozzászólásokat....

Kedves Tami és mindenki akit érdekel!

Én most vettem észre, hogy van egy új funkció a beállításoknál.

Baloldalon az "Adatmódosítás" menüpontnál van egy olyan új opció, hogy " Látszon a neved a kérdéseidnél és a válaszaidnál". Aki itt az IGEN-t jelöli be, annak a rendszer odaírja mindig a hozzászólásaihoz azt a nevet/nicket amivel regisztrált itt :))

Íme megoldva a többször felhózódott név/nick dolog :))

Kedves Gabi nevű nőgyógyásznak készülő lány!

Az utóbbi napokban írt hozzászólásaidnál nem írtad oda ki vagy de én azért felismertelek :))) Ugye nem baj? :))

Ez a " Kb Bumbi itt az egyetlen értelmes ember." tartalmú beszólásod BŰBÁJOS :DDD

Ha neked ő itt az "értelmes" ...képzelem milyen lehet a TE felfogásod szerint az idióta....

De a viccet félretéve kedves Gabi! Én nem foglak viszont sértegetni és lehülyézni és nem is tartalak butának!

De ezt nem hiszem el, hogy még több mint 400 beírás után SEM AKAROD ÉRTENI A KÉRDÉS VALÓDI LÉNYEGÉT!!!

Nem fogom újraírni amit már ezerszer leírtam!

ÉRTELMES ember ezt ELSŐ olvasatra is felfogja!

Ja és mégegy üzi a 14:10-es beírónak!

Képzeld nálunk senki NEM zuhanyozott az osztálykirándulásokon anno! Na? Most megbotránkoztál?

Se a tanárok, se a diákok! A szobánkban levő mosdónál mostunk arcot, nyakat, hónaljat és a lavorban lábat :)

És gimiben pedig mindig 2 személyes szobákban vagy kisházakban voltunk elszállásolva :)))))

2-3 napot mindenki kibírt zuhanyozás nélkül ....

2010. aug. 31. 15:07
 467/1151 anonim ***** válasza:
19%
Én még mindig nem értem, hogy miért kell a saját testeken megbotránkozni, ha valaki segíteni akar és csak azért nézi meg. Előtte pedig világosan leírtam, hogy mivel nem értek én sem egyet, tehát részemről én befejeztem ezt a témát.
2010. aug. 31. 15:44
 468/1151 anonim ***** válasza:
19%

S még mindig én. Ha most valaki meglát, akkor egy világ dől össze? Mindenkinek van nemi szerve, de nem az határoz meg egy embert. Lehet hogy 10-18 évesen még ez nagyon megalázónak tűnik, de idővel lehet másképpen tekintettek majd rá.

Arról nem vagyok meggyőződve, hogy páran nem csak a téma életben tartása miatt kamuznak és provokálnak benneteket.

2010. aug. 31. 15:48
 469/1151 anonim ***** válasza:
15%
Jön a tanév, előre sajnálom az iskolaorvosokat, amikor majd rájuk szabadulnak az itt nevelkedett nagyszájú népek.
2010. aug. 31. 21:56
 470/1151 anonim ***** válasza:
12%

Gabi vagyok. Bár gondolom úgy is rájössz:)

A kérdésed az, hogy milyen jogaik vannak a diákoknak? Erre már te magad is válaszoltál, joguk van megtagadni a vizsgálatot.

Ezt a témát már átbeszéltük párszor. Le is írtam a véleményemet (kb 100-szor), az más kérdés, hogy ennyi idő után sem értetted meg.

Ez a topic már kezd baromi idegesítő lenni. Nem értem miért kell még mindig rágódni rajta. Már mindent megbeszéltünk.

1. Olyan vizsgálatokat végezzenek el, amire tényleg szükség van. (Pl iskolaorvosi vizsgálaton tényleg nem szükséges a lányok puncijában turkálni, arra ott van a nőgyógyász)

2. Tájékoztassák a szülőket és a diákokat is arról, hogy milyen vizsgálatokat fognak végezni és miért. Arról is legyenek felvilágosítva, hogy megtagadhatják a vizsgálatokat, de akkor javasolják nekik, hogy különösen figyeljenek oda a gyermekre és vigyék el szakorvoshoz!

3. Ne 20 embert hívjanak be egyszerre, hanem csak egyet.

4. Egységesítsék a vizsgálatokat (ne az legyen, hogy az egyik suliban még a nemi szerveket is megvizsgálják, máshol meg mondjuk csak látásvizsgálat van).

Őszintén nem értem miért nem tartasz engem értelmes embernek. Miért nem jó szerinted az én álláspontom? Mi ezzel a baj?

Én csak annyit mondtam neked, hogy ha semmi mást nem teszel, csak azt szajkózod a gyerekeknek, hogy ehhez meg ahhoz van jogotok, akkor MINDENT meg fognak tagadni. Mert a gyerekek ilyenek. És hiába mondod, hogy ne általánosítsak, én is tudom, hogy vannak kivételek, de a legtöbb gyerek ilyen.

És ezen az oldalon is láthatod, hogy sokszor még az anyjuknak sem mernek szólni, ha vmi bajuk van. Akkor? Szted nem szükséges semmilyen vizsgálat, mert a gyerek úgy is tudja ha baja van? Vagy a szülő? Hát honnan tudná, ha a gyerek sem mondja?

És amúgy nekünk soha nem volt olyan vizsgálat, ahol a bugyinkba turkáltak. És eddig még senkitől sem hallottam ilyet. Persze attól még elhiszem, hogy van. Csak vszínűleg nem ez a jellemző. Tehát ahol ilyen van, az inkább annak az egy darab orvosnak a hibája. És az ellen ott kell fellépni, ahol ilyen előfordult.

Te mondod állandóan, hogy nem fogom fel a topic lényegét. Szerintem meg te nem fogod fel, amit már 50szer leírtam.

2010. aug. 31. 22:36
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!