Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯
 471/1151 anonim ***** válasza:
35%

Jah és egyet kihagytam.

Ha vmilyen vizsgálatot végeznek, csak annyira vetkőztessék le a gyereket, amennyire szükséges. Ha pl a lúdtalpát nézik, ne kelljen meztelenre vetkőzni.

2010. aug. 31. 22:40
 472/1151 anonim ***** válasza:
46%

Még mindig Gabi vagyok. Lilla, ha van türelmed kérlek tegyél meg egy dolgot.

A topic elejétől kezdve olvasd végig az összes hozzászólásomat. Komolyan nem tudom megérteni, hogy melyikből szűrted le azt, hogy én egy szar orvos leszek. Mert akárhányszor nekem címzel egy hozzászólást, az jön le belőle, hogy így gondolod.

2010. szept. 1. 00:01
 473/1151 A kérdező kommentje:

Kedves Gabi!

Kérlek bocsáss meg az őszinteségért de ez az értetlenkedés (amiről nem tudom, hogy tényleges vagy csak megjátszott)már tényleg nagyon fárasztó!

Előszöris! Honnan veszed azt, hogy én úgy gondolom, hogy te egy "szar orvos leszel"??? Én ilyet soha NEM mondtam! És nem is gondoltam ilyet! Tudom, hogy volt itt egy olyan beíró aki ezt az általad említett minősítő jelzőt tette rád ....de az NEM ÉN VOLTAM!!!! Roppant hízelgő, hogy összekeversz azzal a pasival!! Nem amiatt mondom, hogy "hízelgő", hogy egy pasi az illető....egészen más miatt! Elképesztő, hogy azzal az emberrel keversz össze engem....!

Mégegy idézet az írásodból Gabi: " Szted nem szükséges semmilyen vizsgálat, mert a gyerek úgy is tudja ha baja van? "

Gabi! Aki ezt mondta az SEM ÉN VOLTAM!!!!! Megint összekeversz mással!!!!

Sőt, ez utóbbi idézethez még hozzátenném, hogy ezzel én abszolút nem értek egyet! Mert sok olyan probléma van ami nem jár sem fájdalommal sem kellemetlenséggel, de attól még létezik és csak orvos fedezheti föl az esetleges problémát!

Neked lenne szükséged arra, hogy mindent újra olvass! Én minden hozzászólást elolvastam (nem csak a tiedet)

Nekem az az egyí problémám volt veled (vagyis az írásaiddal) hogy soha nem arról beszéltél ami itt az ALAP TÉMÁT KÉPEZI!!!

Megismétlem, hogy ezt SOKAK kérésére nyitottam! Amikor értesültem sok személyes ismerőstől + neten IS olvastam sok hasonló esetről amikor arról panaszkodtak, hogy az iskolaorvosi vizsgálaton megalázták őket és csak azért mentek bele mert NEM TUDTÁK, hogy MEG LEHET TAGADNI!

Sokan valóban azt hiszik, hogy ez valami kötelező dolog.....Jó hát egy tini vagy pláne általános iskolás gyerek honnan tudhatná, hogy ez nem igaz?!

Ennek a topiknak a lényege a FELVILÁGOSÍTÁS AZ EMBERI JOGOKRÓL AZ ISKOLAORVOSI VIZSGÁLATOKON (esetlegesen) MEGTÖRTÉNŐ MEGALÁZÓ HELYZETEKKEL KAPCSOLATBAN!

Vagyis egyszerű tényközlés! Elmondtam azt amivel sokan nincsenek tisztában! SEGÍTŐ SZÁNDÉKKAL és SOKAK KÉRÉSÉRE!

Nos ERRŐL van itt szó! Annak a ténynek a közléséről, hogy ha ESETLEG vmi megalázó helyzetbe akarná őket hozni az iskolaorvos akkor ezt NEM KÖTELEZŐ megtenni! Mert ezt sokan nem tudták!

Te erre vmi olyat reagáltál (anno az első napon), hogy "szerintem nem fontos pl a kisfiúk heréjét megvizsgálni..." stb....

Gabi!!! KI MONDTA AZT, hogy ez "nem fontos"????? Én biztos NEM mondtam ilyet!!! De arra se emlékszem, hogy más mondott volna ilyet!

Gabi! Ennek akkor lett volnaí értelme (hogy ilyet mondj) ha én (vagy bárki más ) itt arról beszélt volna, hogy "az orvosi vizsgálatok" nem fontosak és senki ne járjon orvoshoz! KI MONDOTT ILYET GABI KEDVES??? ÉN BIZTOS NEM!!!

Itt nem "az orvoshoz járás" a téma és nem is az orvosi vizsgálat. Itt kizárólag az ISKOLAORVOSOSI VIZSGÁLATOKRÓL van szó és az ott (esetlegesen) felmerülő kínos szituációkról! SEmmi egyéb orvosi vagy orvosi vizsgálathoz tartozó téma NEM IDE TARTOZIK!

A te beírásaidból mindig az jön le, hogy te úgygondolod, hogy ez a topik az "orvosi vizsgálatok ellen" hangolja az embereket! Ami egyelképesztő baromság!!!

Márcsak azért is mert itt nem "AZ ORVOSI" vizsgálat a téma (mármint nem általános értelembem) hanem KIZÁRÓLAG az ISKOLAORVOSI VIZSGÁLATOKRÓL van szó, csakis ARRA VONATKOZIK amire én és sokan mások reagáltak!

Javaslom olvasd el a NYITÓ hozzászólásomat!

De a KEDVEDÉRT most én is bemásolok egy részt a saját hozzászólásomból! A LEGELSŐBŐL!

Akkor idézem magamtól:

"

Mielőtt valaki félreértené és azt hinné, hogy én most arra akarok bíztatni másokat, hogy ne vizsgáltassák ki magukat, annak most szólok, hogy NEM ERRŐL VAN SZÓ!

De a diákok elől eltitkolni a jogaikat akkor is ETIKÁTLAN VISELKEDÉS!!!

Ha pl én lennék az iskolaorvos én vizsgálat előtt tartanék egy előadást és elmondanám mindenkinek, hogy melyik vizsgálat miért fontos és mit előzhet meg és, hogy mindenkinek a saját érdeke, hogy résztvegyen....de....ettől függetlenül ez NEM KÖTELEZŐ! Vagyis ha a vizsgálat bizonyos részét (részeit) ő nem akarja elvégeztetni, természetesen JOGA VAN MEGTAGADNI! "

Idézet befejezve!

Ha csak EZT A RÉSZT elolvasnád kedves Gabi, EBBŐL IS LÁTHATNÁD, hogy itt szó sincs arról, hogy az orvosi vizsgálatok ELLEN akarnék buzdítani bárkit is!

Az orvosi vizsgálatok szerintem is fontosak! Ha lesz gyerekem én is el fogom vinni minden évben minden vizsgálatra! De iskolaorvos SOHA NEM vizsgálhatja meg!

Ezt már most eldöntöttem a közelmúltban hallott infok alapján! Így nem lesz módjuk a kedves lusta és/vagy lelkiismeretlen iskolaorvosoknak, hogy megalázzák a gyereket!

Szóval kedves Gabi, talán figyelmesebben kéne olvasnod és ne tulajdonítsd nekem mások írását!

És persze megtanulhatnál különbséget tenni az általánosságban vett "orvoshoz menés" és az iskolaorvosi vizsgálat között!

Az én leendő gyerekem is meg fogja tagadni az iskolaorvosi vizsgálatot (vagyis én fogom megtiltani az iskolaorvosnak) de ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem fog orvoshoz járni! MINDEN évben elviszem MINDEN orvosi vizsgálatra (beleértve természetesen a nemiszerv és egyéb vizsgálatot is)

2010. szept. 1. 04:28
 474/1151 anonim ***** válasza:
21%

14.10-es szerintem te valójában nő vagy,csak pasinak adod ki magad,mert a szövegedből ez jött le,pasi sose mond ilyet hogy ettől lesz férfi a férfi,.Ja és volt nálunk is sulikirándulás,de közös fürdés nem,fiúknál sem.Tudod vannak elválasztófalak a zuhanyzókban,ha rá is kényszerül az ember akkor hosszú törölközöt kött magára és csak a zuhanyzóban veszi le,ha már beállt alá és hát a fal mindent takar és a legtöbb helyen,ha pár napra megy el a gyerek akkor sokszor szobákhoz jár fürdőszoba is.Ja és a koleszosok is megszokott brigáddal,baráti körrel és megszokott időben járnak tusolni,ja az ajtót is csúkni lehet,ott sem szeretik,ha akárki bejönn olyankor.Hú ettől biztos kiakadtál most,ja és ez nem prűdség,csak a te szemedben.Szerintem ahhoz hogy egészséges legyen valaki nem kell pucéron ácsorognia senki előtt se,mert eleve ha kisebb adottságokkal rendelkezik,akkor ezen úgy sem tud változtatni és bőven elég annyira levetkőzni amit a vizsgálat valójában kíván és idő is van felkapni gyorsan valamit érdekes módon korábban ezt megtudták oldani.

Mások nevében nem kell nyilatkozni,lehet Gabi és itt pár névtelen simán lekap magáról mindent és áll egy száll semmiben hogy beírják a fejlettsége fokát ,de a többség nem .És a szemérem érzet sem múlik el,ha benned van,idővel sem.Az emberek többsége akár hogy is öregszik,úgyanúgy nem szeret meztelenkedni orvos előtt sem,még ha sima félmeztelenre vetkőzésről is beszélünk.Én csak bizonyos vizsgálatokat hagynék iskolán keresztül elvégeztetni,ami nem tartozik rájuk hagyjuk másra.Szerintem az hogy bárki is meztelenül ácsorogjon nem megengedhető,és nem szolgálja az egészséget.Most mért is szolgálná?-Több helyen írták nem vizsgált kézzel csak ránézet és bediktálta az adatot,na most ez mért is szolgálja az egészséget.

Kati

2010. szept. 3. 19:53
 475/1151 anonim ***** válasza:
70%
A sima,rutin vizsgáltattal senki sem problémázik,de az adatainkhoz senkinek semmi köze,nem kellene kiabaláni,hog y még a folyoson is hallják.A tök vizsgálatot meg felejtsék sürgösen el,azt nem hagyom,10 évesen megnézték,bár itt sem kaptunk semmi tájékoztatást,csak amikor legalább egyesével volt az ember,bemennt a dokihoz mondták húzza le és hogy mit csináljon,majdnem rosszul lettem.De 15 évesen meg már nem hagyom,akkor megvolt minden a helyén,azóta is ott van,szükület meg sose volt a családban.P
2010. szept. 3. 20:15
 476/1151 anonim ***** válasza:
14%
A ti korosztályotok túl szemérmes, ezért van ilyen forgalma a topicnak. Voltam nyáron naturista strandon. Volt kinn egy cseh család is. Papa, mama simán levetkőzött, a 3 éves kisfiu is, de a két tini lány a legnagyobb kánikulában sem. Melltartót topra cserélni is a sátorba jártak. Nem is értem igazából minek mentek akkor ők is oda a többiekkel...
2010. szept. 4. 00:06
 477/1151 anonim ***** válasza:
71%

00:06

Nem hallottál arról, hogy odakényszerítik őket, mert féltik őket otthon hagyni?! Am te most azt akarod mondani, hogy mindenki menjen ki ribancoskodni meztelenül az utcára?! Ha ennyire mondod a magadét, akkor megnézem, hogy mit csinálsz te... Idegenek előtt mutatgatod magadat? Nem hiszem...

Am te is eltértél most a témától... Nem a szeméremérzetről van itt szó, hanem arról, hogy nem mondják el a gyerekeknek a jogaikat...

Katinka 27/L

2010. szept. 4. 11:21
 478/1151 A kérdező kommentje:

Jééézusom :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ezt a 00:06-os beírást csak azért volt érdemes elolvasni, hogy egy jót röhögjön az ember :DDDDD

Elárulnád kedves 00:06-os beíró, hogy HOGY KAPCSOLÓDIK A NUDISTA STRAND az iskolaorvosi vizsgálatokon (esetlegesen) megtörténő megalázó szituációkhoz?!?

Talán ez valami új szokás, hogy iskilaorvosi vizsgálatokon felszólítják a diákokat, hogy menjenek ki a nudista strandra?!?

Jaaaaajjjj.....:DDD Hát ez már tényleg röhej, hogy valaki ennyire ne tudjon szöveget értelmezni.....

Ha nem vetted volna észre kedves 00:06-os beíró, itt NEM A NUDISTRA strandra járás a téma!!

Nudista strandra aki jár az nyílván szabad akaratából teszi és azért mert ÉLVEZI! Aki élvezi tegye! Váljék egészségére!

Iskolaorvosi vizsgálatra senki NEM SZABAD AKARATÁBÓL megy hanem oda KÜLDIK(és az emberi jogokkal kapcsolatos tájékozatlanságuk miatt) gyakran kerülnek megalázó helyzetbe ....

ITT EZ A TÉMA!!

Ha téged a nudista strand téma érdekel, nyiss egy olyan topikot!

Javaslom címnek pl ezt: "Szerintetek jó pucéran strandolni és miért vonakodnak egyesek attól, hogy pucéran mutogassák magukat vadidegen emberek előtt ?"

Ott majd kifejtheted a bölcs gondolataidat a nudizmus témában .....

De ITT NEM AZ A TÉMA!

2010. szept. 4. 12:34
 479/1151 anonim ***** válasza:
17%

Ez a topic röhejes. Összevissza beszélsz Lilla.

Elmondod mi szerinted az "alap probléma" de már a második hozzászólásodban egész más dolgokról írsz.

Ez már baromi fárasztó. Azt hiszem mindenkinek jobb lesz (neked is, nekem is), ha többet nem írok ide. Nem én vagyok itt az értetlen, hanem Te.

2010. szept. 4. 13:44
 480/1151 anonim ***** válasza:
22%

Én meg Lillával értek egyet és én sem értem a nudizmust hogyan keverik most ide.

Nem kell ám annyira az iskolaorvosokat sem sajnálni szerintem!

De leírnám rövid történetem én is.Alapból nagyon visszafogott vagyok,ahova benyitok kopogok és köszönök,szóval nem vagyok bunkó.Csak a gépen keresztül merem jobban de ott is kulturáltan kinyitni a számat.

A lényeg,elsős voltam középsuliban és orvosi vizsgálat volt,nekünk is mondták,hogy már felső nélkül menjünk be,hát ennek nem tettem eleget,senki sem.Többségünk mert tesi óra maradt el,polóba mennt be,vagy 2:1-ben trikóban,ami melltartóként is funkciónál,de levettem a melltartót a poló alól hogy gyorsabban tudjak majd levetkőzni.Hát én mentem be előszőr,igaz tőlem származott az ötlet is,úgyanis mondtam én biztos nem fogok félmeztelenül ácsorogni,eleve nagyon szégyenlős vagyok.A lényeg az alapvető illemszabályt betartva léptem be,erre majdnem leordította a doki a fejem,az ápolónő csititgatta,hogy nem kell ebből problémát csinálni.Meg hogy mit szégyenlősködöm,hát mondtam hogy bennt természetesen leveszem,de nem szeretnék mások előtt és a többiek sem így ácsorogni,meg hogy képzelem hogy bejövök ide polóba.Oké láttam hogy a feje mindjárt szétrobban.Levettem a felsőm,meg hallgatta a szívem,mellvizsgálat ahogy mondták nem is volt,csak a formájára volt kíváncsi,szóval hozzánk sem ért,csak a szívünket hallgatta meg,vérnyomás,magasság,súly,még lúdtalp sem volt.Szóval nem értem a mellformája mért is érdekelte,mert ha nagyon eltér a kettő mell,azt simán a háziorvos is észreveszi,mert eleve diákként szokott az ember infulenzás lenni,szóval azért jár orvoshoz,a nagy különbséget meg nem lehet nem észre venni.Na mindegy nem problémáztam,bár nem értettem a körte formát mért is kellett mondania,ebből még rosszat is gondolhattam volna,de nem tettem,magamban lezártam annyival bunk.,ennyi.

De a beszólásán eleve kiakadtam.Utána megnézte a gerincoszlopom,végig húzta a kezét többször is,aztán azt akarta hogy hosszú percekig hajolgassak előre,ebben is bennt voltam,gondoltam hogy logikusan talán azt nézi a gerinc ilyenkor hogy mozog,de ezt úgy tettem hogy a mellem tartottam a kezemmel,hát erre megint leugatta a fejem,hogy képzelem ezt,én meg mondtam hogy nem tiszteletlenségből csinálom,de így is jól lehet látni a gerincemet.Bocs,de nem akartam hogy össze-vissza himbálozom a mellem,más orvos is csinált már ilyen vizsgálatot és nem problémázott ilyeneken,sőt nem egyszer volt,hogy maradhatott top,melltartó is csak ki kellett kapcsolni,és elől foghattam,hogy ne lógjon ki a mellem.Még maguk ajánlották ezt a választási lehetőséget.Nem voltam tiszteletlen az orvossal,nem tudom mit kellett beszólnia folyton,és volt akinél meg nem is csinált ilyen hajoltattást,bár lehet a gerincoszolopom vizsgálatánál nem volt biztos,szóval még itt sem gondoltam semmi rosszra.De mért kell bunkóznia.És volt akinek meg beszólt egyen kevesebbet.

Szóval nem kell félteni őket sem,az ápolónő hát istennek nagyon rendes volt és azért porbált finoman védeni bennünket,az osztályfőnőkkel is beszéltünk róla,de nem tett semmit,nem foglalt állást,nem nagyon érdekelte.

Még annyit hogy Gabi senki sem mondja hogy rossz orvos leszel,de az az álláspont,már ha te írtad,hogy vetkőzőn meztelenre,meg az ő érdekét szolgálja ez,és idővel megszokja,meg majd kicsit később másként tekint erre a dologra,nem igaz,csak negatívumként jön le,ezt nem szokták megszokni.

Gabi!

És nőgyógyászhoz is többen járnának,ha más módszer is lenne a vizsgálatra,úgyanis én meg azt tartom megalázónak,hogy az ember testnyilásába feldugnak egy fémeszközt,ami csak pár embernek ad feszítő érzést,de sokaknak kimondottan fáj,ahogy szétfeszítik,hogy mintát vegyenek.Nekem bárki is modnhatnál hogy lazzíts,hogyan lazzítana az ember ilyen helyzetbe.Van akit egyáltalán nem lehet így vizsgálni én úgy hallottam,azt hiszem vaginizmusnak hívják ezt.Ha erről tudsz valamit azért írd le mi is ez és van e más viszgálati módszer.Köszi

És én is ellenzem a túlvetkőztettős,és nadrágba nézegetős viszgálatokat,arról szülő nyilatkozat kellene szerintem.

Kriszti

2010. szept. 5. 11:13
❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!