Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
 431/1151 anonim ***** válasza:
77%

Megint elfelejtettem odaírnu, h KAtinka vagyok...

Na engem úgy lehet felismerni itt, hogy fojton ezt írom: ...

(Pont pont pontokat) és 63 százalékos vok...

2010. aug. 25. 11:56
 432/1151 anonim ***** válasza:
77%

Az meg már egyenesen egy nagy fa.szság, hogy ezt hozzák fel érvnek hogy:-Ellenőrizzük a gyerek egészséges fejlődését... És azz "egézséges fejlődést csak a mellnél, a nuninál és a kukinál lehet viszgálni?! Jólvan el kell menni az orvoshoz de akkor legyen ARRA SZAKOSODOTT az iskola orvos pedig NEM AZ

Katinka.

2010. aug. 25. 12:10
 433/1151 anonim ***** válasza:
85%
Katinka teljesen igazad van,szerintem eleve más ütemben fejlődik egy csomó gyerek,vannak későn érők,vagy akik eleve kisebb méretekkel rendelkeznek,ehhez hogy kinek mekkora van semmi köze nincs semmilyen orvoshoz,a fejlődésük bekategórizálása az nem vizsgálat.De ha már elmúltál 14 ne enged,hameg még nem akkor is a szüleiddel írass papírt,hogy nem engeditek.Én nem hagynám a gyerekem esetén sem.Ezekhez a dolgokhoz senkinek semmi köze szerintem,ez magánügy,ahogy az is hogy mindenki szépen majd eldönthesse mikor és kihez óhajt elmenni nőgyógyászhoz.Érdekes módon egy csomó helyen úgyanúgy a rutin vizsgálatok vannak,máshol meg eltúlzott vizsgálatok.Pont az lesz a vége,hogy kikerül egy csomó fiatal a suliból és orvost távolról sem akar majd látni.Szerintem összefogásra lenne szükség iskolán,osztályon belül és a szülőknek is,mert senki nem fog csinálni semmit.
2010. aug. 26. 11:07
 434/1151 anonim ***** válasza:
90%

A gyerekek is észlelik, amikor valami nem jól megy... Pl.: Fáj a pisilés stb... És az orvosoknak NEM KÉNE HAZUDOZNI MEG KÉNYSZERÍTENI!!! Azt mondják, hogy értünk teszik, aztán meg csodálkoznak, hogy milyen kevesen járnak nőgyógyászhoz... Amúgy szerintem nem iskolai vizsgálat kéne, hanem mindenki elmegy a háziorvosához xyz napig... Ha ez nem történik meg, akkor meg azt írják majd be, hogy nem volt és kész...

Az iskolában csak felfázol, stb... És fokozódik a szégyenérzeted...

Katinka

2010. aug. 26. 12:06
 435/1151 anonim ***** válasza:
17%
lol hogy meglegyen a 400
2010. aug. 26. 12:09
 436/1151 anonim ***** válasza:
100%
Ja ezek csak hü.ye kifogások,de hány éve vezették be ezeket?Meg nincsenek is egységes vizsgálatok.Mit lesseget már ott egy doki,rendes vizsgálathoz eleve nem elég ha külsőleg odapillant a doki.Egyébként nem kötelező semmi sem,a vizsgálatra kell csak elmenni,de elvégeztetni már nem.De én a házidokimmal sem csináltattam volna meg,mert semmilyen kapcsolata nem volt,meg nem volt külön vizsgálórész sem,engem meg az asszisztense ne nézzen már.
2010. aug. 26. 12:14
 437/1151 bumbi02 ***** válasza:
0%

A gyerekek is észlelik, amikor valami nem jól megy... Pl.: Fáj a pisilés stb... És az orvosoknak NEM KÉNE HAZUDOZNI MEG KÉNYSZERÍTENI!!! Azt mondják, hogy értünk teszik, aztán meg csodálkoznak, hogy milyen kevesen járnak nőgyógyászhoz... Amúgy szerintem nem iskolai vizsgálat kéne, hanem mindenki elmegy a háziorvosához xyz napig... Ha ez nem történik meg, akkor meg azt írják majd be, hogy nem volt és kész...

Az iskolában csak felfázol, stb... És fokozódik a szégyenérzeted...

már bocsi, de ez butaság szerintem.. a gyerek is igen észreveszi hogyha vmi nincs rendbe, de nem biztos hogy mer szólni, söt föleg hogyha intimebb helyen van még szégyelheti is.. nem szoktak futkározni a 12-13 éves gyerekek az anyjukhoz h fáj a ...-m..

h ha meg mindenki járjon el háziorvosához meg ienek.. szerinted hányan mennének el? nem sokan.. amikor vmi nem kötelező, csak ajánlott, sokan ugy gondolják h most nem, majd jövöhónapba azt 2 év mulva se megy el..

nem értem itt min megy a para.. ki hal abba bele hogy meg kell vmijét mutatni? egész életében nem fog elmenni nögyógyászhoz se?? pedig egy idö után nem árt a fél éves, éves vizsgálatokra járni...

2010. aug. 26. 12:35
 438/1151 A kérdező kommentje:

Kedves 12:35-ös "nagyon okos" beíró!

A nagyfokú cinizmussal megírt válaszodra csak annyit mondanék, hogy talán előbb el kéne olvasni az ÖSSZES beírást, hogy pontosan képben legyél azzal kapcsolatban, hogy MIRŐL is van itt szó!

Ha elolvastad volna akkor nem írtál volna ekkora hülyeséget!

Ha pedig elolvastad netán és ENNEK ELLENÉRE írtál ekkora ökörséget, hogy itt azzal van a probléma, hogy "meg kell mutatni valamilyét"...és a féléves meg éves vizsgálatok....

Háát ne hari de akkor nagyon nagy probléma van a felfogóképességeddel és/vagy a szövegértelmezési készségeddel!

Ez a topik NEM ARRÓL szól, hogy az a problémája valakinek, hogy vizsgálat közben "meg kell mutatni valamijét"!

A téma arról szól, hogy ISKOLAORVOSI VIZSGÁLAT keretében senki NEM KÖTELES megtenni azt az iskolaorvosnak, hogy anyaszült meztelenül vizsgálja őt, pláne az osztálytársai jelenlétében!

ÉRTED MÁR kedves 12:35-ös beíró?? SIKERÜLT FELFOGNI??

Nagyon sokan csak azért mentek bele mert nem voltak tisztában azzal, hogy meg lehet tagadni.Vagyis nem ismerik a saját EMBERI JOGAIKAT!

Olyan nincs, hogy "kell" meg "kötelező"!!!

Semmiféle orvosi vizsgálat NEM KÖTELEZŐ ha nem akarja az illető!

Ha nem akarja akkor közli, hogy ő ezt nem akarja és kész! ENNYI!

A lusta és/vagy lelkiismeretlen iskolaorvosok nyílván nem fogják felvilágosítani a diákokat a jogaikról.! Sőt még élvezettel HAZUDJÁK sokan közülük azt, hogy ez "törvényileg így meg úgy kötelező".....

A naív, tájékozatlan gyerekek pedig sokan ezt elhiszik....otthon meg sírnak, hogy MEGALÁZTÁK őt az iskolaorvosi vizsgálaton....

Természetesen FONTOS sokféle vizsgálat és az is természetes, hogy minden vizsgálathoz le kell vetkőzni BIZONYOS FOKIG!

DE NEM AZ ISKOLAORVOSNÁL ÉS NEM MÁSOK ELŐTT!!!!!

Az én általam választott saját orvosomnál és természetesen aki CSAK ENGEM vizsgál és nem 10 másik beteg előtt..........!

Ez itt a NAGY KÜLÖNBSÉG kedves 12:35-ös beíró!

Remélem sikerült felfogni!

Üdvözlettel:Lilla

2010. aug. 26. 12:53
 439/1151 anonim ***** válasza:
83%

Az se jó, hogy egymás előtt vetkőznek, mert kigúnyolják egymást, hogy nekem ez szebb, én soványabb vagyok, fűű de szőrős vagy ott és társaival... iskolaorvosok pedig nem is lennének, ha tudnának a gyermekek a jogaikról. Szeretik őket kihasználni pl.: olvastam itt valahol, hogy a lánynak szét kellett terpesztenie a lábait amikor meztelenül feküdt, az iskolaorvos pedig boldogan kukkantott be. Hát ez mire szükséges?! Hogy megvizsgálják, hogy van-e fehér folyása???

Katinka

2010. aug. 26. 13:36
 440/1151 bumbi02 ***** válasza:
30%

nem tom ti milyen iskolai vizsgálatokra jártok ahol csoportosan kell anyaszült meztelenre vetkőzni meg terpeszteni.. ilyennel mgé nem találkoztam pedig már 12.es vagyok és voltam egy két vizsgálaton...

amugy meg Kérdező! azt irod itt hogy sokan nem tudnak a jogaikról.. akkor msot az orvost kell szidn, meg az iskolát, meg a rendszert hogy meg akarnak vizsgálni, vagy inkább mindenki utána nézne a saját jogainak???

pl, most nyári melózok.. a diákok 90%a nem is tud róla hogyha délutáni müszakba dolgozik akkor +15-20%ot kap, meg megilleti a szabadság h ha nem veszi ki akkor azt ki kell fizetni stb... de nem azt kell szidni hogy nem mondták el, hanem inkább utána kell nézni..

nem lehet ugy kezelni a gyerekeket, hogy figyelj,m most meg kéne hogy vizsgáljalak , nem kötelező, de jó lenne, nyugodtan mondhatsz nemet is.. mert biztos hogy elég sokan mondanának nemet hiddel... kötelezni persze nem lehet kötelezni, ugyanugy ahogy arra se lehet vkit kötelezni hogy érettségizzen.. erősen ajánlott, de nem kötelező..

szerintem jó ez igy ahogy van, lehet h 100 gyereknél tényleg csak 1nél van szükség a vizsgálatra, mer nála kiderül h van vmi betegsége , de azt mondom hogy akkor inkább szégyenlösködjön a maradék 99 minthogy annak az egynek legyen vmi komolyabb baja amin később nem lehet már segiteni...

az hogy néhol vannak hülye orvosok az meg mindenhol van, nem csak iskolába, kórházakban is..

2010. aug. 26. 14:01
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!