Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
 411/1151 anonim ***** válasza:
92%

Én egyszer voltam ilyen "élek a jogommal",de ez még a rendszerváltás előtt volt úgyhogy mindenki csodabogárnak nézett.

Történt ugyanis, hogy egy hentes p.csa volt a gyerekfogorvos és én nem hagytam magam kezelni általa iskolafogászaton.

A tanár meg beírt az ellenőrzőmbe, hogy: "Kedves szülők! Fiuk XXXXXX a mai napon elzárkózott az iskolafogászati kezeléstől. Ezért kérem, hogy szíveskedjenek elvinni fogorvoshoz. Budapest, 198X XX XX"

Na ez volt az én kalandom 25-6-7 évvel ezelőtt.

2010. júl. 27. 22:03
 412/1151 anonim ***** válasza:
97%
Hát igen együtt érzek.De azért egy fogorvosi vizsgálatot mindenféle intim egymás előtti vizsgálattal nem lehet összekeverni.Bár a fogam sem mutogatnám szívesen mások előtt,nem hogy odalennt.Szerintem ezzel te is egyetértesz.
2010. aug. 1. 15:06
 413/1151 anonim ***** válasza:
81%
Elég gáz hogy nem engedik hogy az ember maga választhasson számára megfelelő orvost és dönthessen önmagáról,hisz ez lenne a normális.Mindent és mindenkit szabályozni akarnak,mintha rabok lennénk,lehet sokaknak túlzásnak tűnik,de ha végig gondoljuk, pl. megszabják melyik körzetbe járhat a gyerek óviba,suliba,és ez csak egy a sok közül.
2010. aug. 6. 17:20
 414/1151 anonim ***** válasza:
97%
Választhatsz orvost. Nem kötelező igénybe venni az egészségügyi ellátást a suliban. Ha nem tetszik, mondhatod, hogy köszönöd szépen nem kéred...
2010. aug. 6. 17:50
 415/1151 anonim ***** válasza:
93%
A legnagyobb baj,hogy tárgyként állnak az emberekhez és egyre több a túlkapás az élet még nagyon sok területén,persze felelősségre vonás az nincs.Túl sokat megengedhetnek maguknak az emberek.
2010. aug. 10. 10:16
 416/1151 anonim ***** válasza:
94%
Sziasztok! Nálunk ez úgy volt hogy mindenki bement és levetkőzött egyszál BUGYIRA, a melltartót kötelezően le kellett venni és az egész 15 fős lánycsapat bevonult és egyszál bugyiban kézzel takartuk magunkat és ott toporogtunk és igen volt olyan túlsúlyos akinek ez megalázó volt meg azoknak is akiknek nem volt mellük. Beállítottak minket egy paraván mögé ahol volt egy nőgyógyászati szék is és előtte minket nem világosítottak fel hogy mit fognak vizsgálni és ott paráztunk hogy mik lesznek. aztán eggyesével mentünk ki a doktornő elé és az asszisztensek elé és ott hajolgattunk úgy hogy lengett a mellünk meg a doktornő kiabálta a súlyt a magasságot mellbőséget stb..aztán meg mehettünk ki és úgy mentünk öltözni és volt olyan aki kész volt az öltözéssel és ment ki míg a másik bugyiban volt és ahogy kiment a fiúk láttak mindent!
2010. aug. 23. 18:57
 417/1151 anonim ***** válasza:
83%
Hát ez már jogsértő,ha tényleg így zajlott ahogyan ezt leírtad.Én biztos nem hagytam volna,nem érdekelt volna,hogy intővel v. bármi mással fenyegetnek.Én is már befejetem az iskolás éveimet,de akkoriban sem tudtak semmi olyanra rávenni,amit nem tartottam oda illőnek.Az tuti hogy nem vetkőztem volna le és ácsorogtam volna egy szál bugyiba a többiek előtt,kezdjük azzal eleve szégyenlős vagyok,és kizárt hogy megalázó helyzetbe hozzam magam,azt meg főleg nem hagytam volna hogy a fiúk is meg lássanak.Örülök neki hogy ilyen hülye aberált vizsgálatok nem voltak nálunk,bár tuti lázadás tört volna ki,igaz csak csajok jártunk középsuliba egy osztályba,de senkinek semmi köze a testemhez,főleg így nem.
2010. aug. 24. 11:45
 418/1151 anonim ***** válasza:
93%
47%-os-nak,hát az osztálytársnőidben is lehetet volna tapintat,hogy nem mászkáljanak ki-be,de az osztályfőnőkőtőkben és főleg az orvosban annál inkább,hogy ezt másképp oldja meg.
2010. aug. 24. 16:29
 419/1151 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk az történt, hogy lekellett venni a melltartót, és amikor takargattuk magunkat kijelentette a doktor (aki ráadásul férfi volt), hogy ne takargassuk magunkat!!!
2010. aug. 24. 17:02
 420/1151 anonim ***** válasza:
68%

De írjunk már iskola, meg orvos neveket is!

Annyivel könnyebb lenne! Ezt miért titkolják akikkel ilyen történt?

Érosz

2010. aug. 25. 10:46
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!