Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯
 441/1151 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az iskolának meg semmi köze ahoz hogy ki mekkora méretekkel rendelkezik és van e szőre,legközelebb mi lesz lemérik a fiúk méreteit is,ja és nem mindenkinek lesz eleve nagy melle v. pénisze,ahogy valaki csajoknál csak 17 évesen kezd mellesedni,a bekukkantás meg nem vizsgálat,ahogy az említettek sem azok.Nálunk sem bekukkantás,sem melltapi nem volt,ezek sem az iskolára tartoznak szerintem,ahogy a fiúk tapija se,na ez sem volt.Egyébként pont ezek is azt fogják kiváltani,hogy majd később sem fognak elmenni orvoshoz.Vannak dolgok,amikhez semmi köze az iskoláknak.Most kinek mi köze ahoz hogy milyen testi adottságaid vannak.Undorító az egész.
2010. aug. 27. 18:02
 442/1151 anonim ***** válasza:
87%

18:02

Tudod mien megalázó, ha azt mondja az orvos az oszt. társaid előtt, hogy túl kicsi,, meg hogy hűű de elhíztál. Pl.: Nálam van olyan, hogy eléggé soványnak nézekk ki, de nehéz vagyok... Te nem sértődnél meg, ha az orvosod mondaná, hogy, hűű de kicsi a melled/péniszed... Szerintem ez bunkóság... Meg az, hogyy ne takard magad.

Katinka

2010. aug. 28. 11:06
 443/1151 bumbi02 ***** válasza:
32%

itt nem a vizsgálattal van a baj, hanem a zorvos bunkó...

mondom h 12.esként már voltam elég sok ilyen vizsgálaton.. és egyszer se tettek megjegyzést senkinek semmijére, se a 100kilós osztársam sulyára, se senkinek a méreteire...

2010. aug. 28. 12:12
 444/1151 anonim ***** válasza:
74%

Bumbi!!!! Lehet neked nem kellemetlen hogy a tököd,v.a te esetedben nem tudom a nemedet más intim részt akarnak nézegetni és adatokat bekiabálni,ja ahhoz meg kinek mi köze hogy valaki maszturbál e,mert hallottam ilyet is kérdeztek valakitől,ennek az egészséghez semmi köze,ahogy annak sem,hogy kis v. nagy méretet örökölsz genetikailag,borotválod e magad csajokra gonolok itt.Visszatérve az első mondatomra,de bocs nekem az,én nem engedten és engedem ,akár még ha egyedül is lehet elvégeztetni akkor sem,szerintem semmi köze hozzá az iskolának ehhez,nem börtönben vagyok ahol ez kötelező lenne,majd ha én jónak látom elmegyek ,mert ezt magánügynek tartom,egyébként normál esetben a golyó leszáll születéskor,és sok vizsgálat van csecsemőkorban szóval ha nem történne meg észre veszik,a fitymaszükületet meg elve észre veszi az ember.Ez mind-mind csak kifogás,meg duma,régebben sem voltak ilyen vizsgálatok,mért kellene hagynia bárkinek is,nem bűnőzök vagyunk.Ott szokás ez hogy vegyél le mindent aztán kukkolnak ezerrel.

Bumbi,nyugodtan csináltasd meg ha akarod az iskola és az osztálytársak keretein belül.De soknak a vizsgálattal is baja van,mert ezek magán jellegű dolgok és szeretné az ember maga eldönteni hogy hol és hogyan akarja majd megcsináltatni.Nekem baromira nem jön be,hogy sorakozz fel boxerban és az egész osztály,suli tudja most akarják taperni a tök.ödet.Ahoz hogyan néz ki valaki ruha nélkül semmi köze a sulinak,és a suli által választott orvosnak sem,sőt egy orvosnak sem.

2010. aug. 29. 12:07
 445/1151 bumbi02 ***** válasza:
17%

s sok vizsgálat van csecsemőkorban szóval ha nem történne meg észre veszik,a fitymaszükületet meg elve észre veszi az ember.Ez mind-mind csak kifogás,meg duma,régebben sem voltak ilyen vizsgálatok,mért kellene hagynia bárkinek is,nem bűnőzök vagyunk.Ott szokás ez hogy vegyél le mindent aztán kukkolnak ezerrel.

ismerek olyat akinek 13 évesen vették észre hogy nem szálltak le a heréi.. igy bszhatja az életét, soha nem lesz gyereke.. sokan 10-11 évesen azt se tudják mi az h fitymaszükület, és azt gondolják h teljesen egészségesek.. sose értettem az ilyen problémázókat.. orvosnak az adolga h megvizsgáljon, h ha te ezt nem akarod megmondod és ennyi.. csak akkor nem kell csodálkozni amikor későbbiekben baja lesz az embernek..

amiket meg itt irtok hogy kérdezi az orvos h maszturbál-e meg a méretet kicsinyli, stb.. ezek mind emberi vonások, nem orvosiak.. az ember a bunkó.. és nem az orvosOK...

2010. aug. 29. 12:22
 446/1151 anonim ***** válasza:
29%

Bumbi! az orvos is ember,szóval akkor miről beszélünk,úgyan úgy orvosi vonás és emberi is egyben a perverziója,mert a maszturbálásról kérdezés az az,ahogy a testedre,v. méreteidre tett megjegyzés is.Nekem leszállt a herém nyugi,van papír,meg minden róla.Én igenis problémázók mert nem az iskola dolga hogy mi van a gatyámban és idegesítő hogy ezzel akarnak foglalkozni kinek mekkora van.Veled ellentétben a csajok is úgyan így vannak ezzel.Nem hiába hogy saját nőgyógyászhoz mennek és nem a helyi suli orvost keresik meg később sem,ahogy a pasik is inkább külön urológushoz mennek ha van valami.

Én akkor is kiállók a véleményem mellett semmi közük az intim testrészeinkhez,ha munkahelyre megy az ember,vagy nyári munkát vállal,akkor sem kíváncsiak a méreteikre és formájukra.

Ja GEri .

2010. aug. 29. 12:41
 447/1151 anonim ***** válasza:
16%

Bumbinak tökre igaza van. Nem azt nézegeti, hogy mekkora a pö.csöd, vagy hogy a lányok borotválják-e, hanem hogy megvan-e minden, aminek meg kell lennie. Itt, ebben a topicban is írta már vki, hogy ha neki lettek volna ilyen vizsgálatok, akkor észrevették volna a baját, ami most megkeseríti az életét.

Ezek a "olytat is hallottam már" dolgok meg kicsit érdekesek. Én soha senkitől nem hallottam még, hogy a maszturbálásról kérdezték. Ez kb urban legend. De ha mégis volt ilyen, az nem a vizsgálatok meg az orvosok, hanem kifejezetten annak az egy embernek a hibája, aki így csinálta. De attól nem kell minden orvost leírni. Nálunk pl nem volt semmi ilyen punciban matatás meg hasonlók.

2010. aug. 29. 12:43
 448/1151 anonim ***** válasza:
73%

Arra még reagálnák hogy orvos és az a dolga hogy megvizsgáljon.

Oké,de ha a torkom fáj ne a tököm nézze és nem kell túl vetkőztetni,mert itt ezt csinálják.

Az iskola orvos,nem urolóiára v. nőgyógyászatra szakosodott orvos,ahova hosszas orvos keresgélés után szoktak az emberek saját döntésükből elmenni és nem majdnem tök pucéron v. van hogy tényleg úgy áll.És nem hivnak még egy tucat másik orvost v. ápolót,esetleg asszisztens is hogy nézzenek mialatt te így állsz és tök más témáról beszéljenek a fejed felett el.

Sok helyen a lányok védelmében írom olvastam,hogy melltartó levétele nélkül is megtudták nézni a gernicet,csak ki kellett kapcsolniuk és végig húzta a kezét az orvos,nem kellett hosszú percekig hajolgatniuk,lógó mellell.Ja lúdtalpnál is hallottam ,hogy gatyát nem kellett levenni elég volt a kicsit felhúzni a nadrágszárat és úgy mezítláb állni.

És még lehetne sorolni.Valahol meg eleve ha van is fitymavizsgálat nem is ér hozzád a doki,hanem magadnak húzód hátra,na most ha kicsit fáj is az ember az tudja hogyan csinálja úgy hogy ebból semmi ne látszodjon.Szóval akkor most szemmel hogyan is vizsgál meg.

Geri

2010. aug. 29. 12:50
 449/1151 anonim ***** válasza:
87%

Én a lányoknál arról olvastam,hogy nem matatnak a puciban,már ahol van ilyen vizsgálat,hanem lehúzatják a bugyit és kívülről nézi meg hogy a szeméremajkak milyenek,meg szőrős e a micsodád.De ez baromi ritka én nem hagynám az tuti.Ja és felfekszel félmeztelenül az ágyra előtte és megtapizzák a melled,kapsz társaságot is hogy még sz.rabb legyen,ami már megalázó és utána meg fekhetsz pucéron és be kell terpeszteni,én még nem tapasztalatam,de ismerősőm már igen,elég doki kerülő azóta és mindent megtagad,kész harc megy mindenért,ez most mennyivel jobb.És beírják fejlett v. nem a végén.

Én az olvasottakhoz ennyit fűznék:

Mért ti hagynátok hogy lessék a muffotokat csak azért hogy bekategórizálhassanak fejlettek vagytok v. épp nem.És főleg pucéron vállalnátok a fekvést az ágyon?Csak azért kérdem mert járok jó pár éve nőgyógyászhoz és fúrcsa dolog ott sose feküdtem még meztelenül,különvizsgáló rész volt,ahová senki nem lát be.

2010. aug. 29. 12:58
 450/1151 bumbi02 ***** válasza:
22%

Nem hiába hogy saját nőgyógyászhoz mennek és nem a helyi suli orvost keresik meg később sem,ahogy a pasik is inkább külön urológushoz mennek ha van valami.

ne viccelj már.. sok lány akkor is vonakodik elmenni nőgyógyászhoz mikor elmarad a havija és lehet h terhes.. akkor szerinted csak ugy spontán vizsgálatra hányan mennek el? persze lehet vannak akik elmennek de nem ez a jellemző..

igazából mindenkinek saját dolga, joga eldönteni hova jár orvoshoz engedi-e neki a vizsgálatot.. de hosszutávon h ha nem engedi magával bsz ki..

2010. aug. 29. 13:19
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!