Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
 421/1151 anonim ***** válasza:
83%
Hát elég bunk. orvosok vannak,az biztos.Meg nem tudom honnan vették azt hogy az embereket ne zavarná az hogy illetéktelenek(osztálytárs,iskolatárs) előtt ácsorogjanak félmeztelenül,még alsóneműben is kellemetlen és az ember orvos előtt is zavarban van,főleg hogy divat hogy egy csomó fölősleges személyzetet még oda rendelnek,jó kis nézőközönségnek.De azt sem értem ha egy orvos vizsgál,egy asszisztens jegyzetel,akkor sok esetben mért van 3 orvos még ott akik csak dumálnak és semmit nem csinálnak,v. mért van még három asszisztens akik szintén nem csinálnak semmit.Talán minden arra megy hogy jól megalázzák az embert.De itt is le írták sokszor semmi nem kötelező,hiába ijjesztegetnek benneteket,a szüleitekkel kellene megbeszélni és a saját orvosodtól szerezni papírt,ott nem mászkál legalább vizsgálat alatt be más ember,meg max. asszisztens van bennt,nem 5 ember.
2010. aug. 25. 10:59
 422/1151 anonim ***** válasza:
91%

Akkor nekem illene kezdeni.

Óvoda nagycsoportban történt, hogy jött valaki, aki meg akarta vizsgálni a gyerekeket, nem tudom a lányokat hogyan, de egy sorba álltunk a szekrényeknél. A nő legugolt a wc ajtó mellé és mondta, hogy egyesével mennyünk és a fiúk húzzák hátra a fitymát. A fiúk álltak előre. Köztük is én voltam az első. Hát a lányok igencsak kukucskáltak (meg az Óvónők-mitől?) ami nem is zavart annyira, de nem értettem miért kell. Nem akartam. De végül megcsináltam. A többiek végül nemet mondtak. Nem egésszen értem, hogy én miért sötétültem el ennyire.

De el is felejtettem sok időre ezt az esetet. Most viszont utólag úgy érzem elég nagy baj van a többség fejében és elég homályos a világképe sexuális téren.

Ez nem mellékesen a gazdagréti Pitypang Óvoda.

Ahol az én időmben rendzseresen úgy aludtak egyesek, hogy a másik nemi szervét fogták és fogdosták. Nekem is egy lány a kezemet hozzá tette a punciához, amikor kimentem a wc re. Na ennyit a gazdagréti óvoda színvonaláról és óvásáról. Ki hova teszi a gyerekét! Kiknék hadja nevelkedni. Utólag fogok rendőrségnél is feljelentést tenni. Talán egyszer fog érni valamit, ha valaki szeretne tenni valamit biztonságért. És érdekelni fog valakit, ha valaki nem való gyerekek mellé. Én ezért is írtam Lillának, hogy ezt az óvodával is ki kellen egésszíteni (nem írt vissza).

Mert sokan nem gondolnák, hogy óvodában ilyen lehet.

"Orvosi"-pedofil vizsgálat és nemi szervek fogdosása napi szinten ezt egymás közt, de talán akkor se egészséges! Meg talán a szülőknek kellene tudni.

2010. aug. 25. 11:08
 423/1151 anonim ***** válasza:
95%

Minek kéne nekem tudni az orvos nevéről??? A gyerekeket úgysem fogják meghallgatni, mert az mondják, hogy komolytalanok vagyunk, és még a legapróbbbaj miatt is felkapjuk a vizet... Hát ez nem igaz.

Katinka

2010. aug. 25. 11:18
 424/1151 anonim ***** válasza:
83%

60%-os,Katinka nektek igazatok van!

Jönnek azzal a dumával hogy a ti érdeketek,de ezek a módszerek nem azok,az ilyen jellegű vizsgálatokról a szülői beleegyezés kellene,meg nem is suli keretei között kellene csinálni,erre vannak szakemberek,ahol vizsgálatnál diszkréció van,de minden vizsgálatról alapból tudni kellene a szülőknek és a diákoknak.

2010. aug. 25. 11:24
 425/1151 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk 4.be, amikor tesire át kellett öltöznünk, akkor eggyütt kellett csinálni egy osztályban. Ezzel az volt a bajunk, hogy a fiúk meg nézelődtek és némelyik pe.rverz á.llat fiú ezt kiáltotta nekünk h : Na hol maradnak a mellek? A tanárnál nuku reakció. Aztán a barátnőimmel megkérdeztük, hogy miért nem használhatjuk az öltözőt, erre a tanár,, hogy semmi szükségetek rá bla bla bla... Pedig igenis kell! Az osztályban 20 lány van. A legtöbbjüknek nincs melltartója, pedig már van nekik mellük! A tanárnő meg csak lesz.arja...
2010. aug. 25. 11:26
 426/1151 anonim ***** válasza:
91%
Elfelejtettem odaírni a 11:26 oshoz, hogy én vok megint Katinka...
2010. aug. 25. 11:28
 427/1151 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen a csajok sokkal előbb fejlődnek,már 8 évesnek is nőhet a melle,nekünk városi suliban már elsőben volt külön torna öltöző.Hát ez a nem törödömség,azt mondják csip-csup ügyek,de ezek nem azok,öltözön a tanár a többi férfi kolléga előtt egy száll csöcsbe aztán majd meglátjuk akkor mit mond.
2010. aug. 25. 11:37
 428/1151 anonim ***** válasza:
93%

11:37

Ja!

A ttanárnő csak a korát hozná fel. De az alsósoknak és már az ovisoknak is van szeméremérzetük...

2010. aug. 25. 11:42
 429/1151 anonim ***** válasza:
83%
Igen,egy pici óvis gyerek is zavarba tud jönni,ő se vetkőzik le szívesen akárki előtt,egy iskolás korú meg még inkább.Most mennem kell.Remélem végre már lesz valami módosítás ezekkel a dolgokkal kapcsolatban,mert igaz hogy nem érint engem,meg ilyenek nálunk nem történtek,de én amiket olvatam nagyon felháborítónak tartom.Utálom ha valakit semmibe vesznek,mert te kicsi vagy,v. éppen azzal gyerek vagy.Ez a leghül.ébb kifogás,ezzel csak magukat minősítik.Majd még azért ránézzel erre a topikra,addig is minden jót mindenkinek!
2010. aug. 25. 11:46
 430/1151 anonim ***** válasza:
83%

Na meg ha valaki pl lenyírja a nunijának a szőrét akkor már biztos, hogy jó hangosaan kijelenti az orvos, hogy nem szabad... 1. Nem az ő testükről vanszó. 2. Megalázzák iilyenkor a gyermeket 3. Lehet, hogy ezért lesznek a gyereknek felnőttkorában problémái az ágyban...

És az se teccik nekem, hogy évente 1-2 óra felvilágosítás. Szerintem azért 2-3 havonta kéne legalább 2 órát... Beszélnének a gyermekvállalásról is, mert erről is jobb, ha részletes felvilágosítást kapnak.

Az meg egyenesen felháborít, hogy kihasználják az orvosok a gyerekeket...

2010. aug. 25. 11:54
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!