Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯
 511/1151 anonim ***** válasza:
74%

18:24-es: Te aztán eléggé el vagy tájolva.

Az urológus a KIVÁLASZTÓ SZERVRENDSZERREL foglalkozik (vese, húgyvezető, húgyhólyag, húgycső).

A nemi betegségekkel pedig a bőr- és nemigyógyász!

(Nem véletlen van együtt a bőr és nemibeteg gondozó)

2010. szept. 28. 19:18
 512/1151 anonim ***** válasza:
70%

19.18!

Olvasd el alaposan hogy mit írtam,azt írtam,hogy ha a beteg maga kéri,v. valami elváltozás van a nemiszervnél,akkor nézi meg a bőrgyógyász a nemiszervet ,szóval indokolt esetben.

Mert ha simán mész el bőrgyógyászhoz és nem kéred,vagy nincs ott próblémád,szóval valami konkrét testrészeddel van a baj,nem fog oda nézegetni.Gondolok itt pl. pattanásos a bőrőd,adott tesetrészeden van anyajegy,heg,szemölcs szóval ott csak azzal a testrésszel foglalkozik,esetleg megkérdezi,hogy van e máshol is elváltozás,de nem fog arra utasítani hogy vetkőz le teljesen és nem fogja húzogatni a péniszed.

Bőrgyógyász akkor foglalkozik az intim testrészeddel,márha odamész,ha azzal van a probléma pl kiütés,de a fitymanézegetését és egyéb dolgok az urológusra szokott tartozni.

18.24.

2010. szept. 30. 19:15
 513/1151 anonim ***** válasza:
72%
22 éves fiatal embernek szerintem ha sima bőrgyógászatra mész és nem te kérted hogy nézze meg a péniszed,és szerintem nem te kérted,különben nem kérdeznéd,akkor ez nem teljesen korrekt dolog és ezt te is érzeheted,különben nem kérdeznéd és nem éreznéd furának a dolgot.
2010. szept. 30. 19:21
 514/1151 anonim ***** válasza:
100%
Én pattanásos arcbőr miatt menetem annó el kamaszként még bőrgyógyászhoz,és csak az arcommal foglalkozott,meg megkérdezte máshol is van e pattanás terén problémám,mert akkor megszeretné nézni,meg később egy anyajegyet nézettem meg és ott is rákérzdezett hogy van e máshol is,de olyat hogy a nemiszervem nézegesse még nem fordult elő,nem is hagyatam volna,ha csak nem ott van az anyajegy.Meg hát elég érdekes dolog lett volna ha a vaginám akarta volna nézegetni,mikor én egy adott dolggal mentem el hozzá.De az az igazság ha kiütésem is lenne én először a nőgyógyászomhoz mennék és ha ő javasolja akkor mennék csak el bőrgyógyászhoz vele.
2010. okt. 2. 18:50
 515/1151 anonim ***** válasza:
100%

Lilla!

Kiskorú személy milyen mértékben szólhat bele az őt érintő vizsgálatokba,beleszólhat vagy sem?Ha nem engedi valamelyiket akkor mi van,mi fog történi?Kötelezhetik e bármire?

RT.

2010. okt. 21. 20:29
 516/1151 A kérdező kommentje:

Kedves RT!

Semmiféle orvosi vizsgálatra nem lehet kötelezni senkit sem! Aki 14 éves elmúlt az azt tagad meg amit akar!

14 év alattiakat sem lehet "erőszakkal" kényszeríteni semmire.De 14 év alatti általános iskolásoknál ilyen esetben az iskola kérheti (esetleg) a szülő írásos nyilatkozatát arra vonatkozólag, hogy nem járul hozzá, hogy az iskolaorvos megvizsgálja a gyerekét.

2010. okt. 22. 02:03
 517/1151 anonim válasza:
100%

Olvasgattam itt a történeteket, és én is leírnám a saját élményeimet:

Óvodáskoromból annyi maradt meg a vizsgálatok kapcsán, hogy ott álltam egy terem előtt és aztán én következtem, bementem, ott ült egy férfi és elé kellett állni, és egy nő meg letolta a nadrágom és az orvos meg megtapogatta a nemi szervem. Nem sok mindenre emlékszem az óvodából, csak pár jelenetre, de erre nagyon. Rossz volt.

Aztán jött az általános iskola. Felső tagozatos voltam, kb 7-es, mikor az összes lány bement egy kis szobába, felülről le kellett öltözni, jah igen ez tesi órában zajlott. A lányok egy helyre letelepedtek, és névsor szerint ki kellett menni egyesével. A lányok elé kellett állni, ki kellett húzni magunkat, szó szerint lecsekkolta mindenki az illetőt félmeztelenül. Azt hiszem, aki ült, az felöltözve volt. Vérnyomásmérés is volt, s akkor sem öltözhettünk még fel. Volt aki büszkén állt, de általában zavartan álltunk ott. Én biztos, hogy zavarba voltam, ugyanis volt egy kis szépséghibám, amit mindig igyekeztem eltakarni, s ekkor ugye nem lehetett. Meg amúgy sem szeretek más előtt meztelenkedni, akkor pedig kb 15 ember nézett.. Középiskolában pedig mindig rohanvás kellett öltözni, vetkőzni a vizsgálatok alkalmával, már magában ez kikészített, hogy előttem egy fiú ment, de már hívtak be engem, hogy kezdhetek vetkőzni, miközbe ő meg öltözött fel. S nálunk nem volt külön paraván vagy ilyesmi. Volt mikor le kellett venni a melltartót is a mellkastérfogat méréshez, szemvizsgálat, lúdtalpnézés, gerincferdülés van-e, meg kérdezgettek. Ketten voltak bent, egy orvosnő meg egy másik nő. Az pozitív, hogy mi egyenként voltunk bent, és a bugyit nem kellett levenni, meg felfeküdni se kellett. Mi is utáltuk ezeket a vizsgálatokat, s bár nem viselt meg annyira, de rendesen paráztam minden évben, míg ez le nem zajlott.

Egyébként akkor az sem lehet kötelező, hogy vizelet mintát vigyen a diák. Én becsületesen vittem, de volt olyan, aki nem akart, nem foglalkozott vele, és állandóan mondták neki, hogy vinnie kell.

Zzlány

2010. okt. 23. 16:55
 518/1151 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a választ Lilla,akkor elvileg semmi következménnyel nem járhat,a legrosszabb hogy szülői nyilatkozatot kérnek.

RT.

2010. okt. 24. 12:24
 519/1151 anonim ***** válasza:
87%

Sok orvos tökre úgy kezeli az embert mintha valami állat lenne,meg azt sem értem,hogy állva egy óvis kislánynak mit tapogatja a nemiszervét,erről most hallok először,egyáltalán szerintem így nem is lehet vizsgálni és a szülő mért is nem tud róla,vagy hol van,szerintem ilyen vizsgálatnál ott kellene lennie és tudnia kellene róla,ahogy még az sem eset le,mért kell félmeztelenül vérnyomást,mellbőséget mérni,mind kettőt meg lehet kulturáltan is csinálni.Aztán meg nem értik mért támadóak velük szemben az emberek.A tömeges vetkőztetést meg már sokszor írtam ellenezem.Hát igen semmibe sem veszik az embert,csak egy húscafat sokuknak,elég szormorú.

Tami

2010. okt. 24. 13:39
 520/1151 anonim ***** válasza:
87%

Egy kérdés:

Ezeken a vizsgálatokon a mellbőséget miért kell mérni?

Fano

2010. okt. 25. 17:28
❮❮ ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!