Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki elszív egy marihuanas...

Aki elszív egy marihuanas cigarettát, az miért drogos? Aki megiszik egy felest az miért nem drogos?

Figyelt kérdés
Örülnék, ha nem a betanult "adrogazrossztícsukbe" szöveggel jönnétek. Az alkohol is drog, a cigaretta is. Továbbá sokkal egészségtelenebb, mint a marihuana.
2010. jan. 18. 12:14
 61/114 anonim ***** válasza:
63%
igazad van......:D
2010. jan. 21. 20:03
 62/114 anonim ***** válasza:
92%

Elmondanék egy sztorit, aztán mindenki ítélje meg a drogosokat a maga erkölcse szerint:

Még nagyon fiatal voltam, 16 éves, amikor belezúgtam egy srácba, ő akkor 23 volt. Nem tudtam róla, hogy még mindig drogozik, állította, hogy már rég nem szed semmit, nem füvezik. Olykor kicsit fura, feszült, türelmetlen és ideges volt, de elsiklottam a dolog felett, mondván: biztos fáradt, biztos kimerült, amiatt ilyen lelassult vagy a munkahelyén történt valami, ami idegesíti. Aztán egyszer együttlét közben kiszakadt az óvszer, teherbe estem 17 évesen. A kapcsolatunk megromlott, kiderült, hogy a barátom végig hazudozott nekem: nem állt le a füvezéssel, olykor még komolyabb drogokat is kipróbált. Felmerült a kérdés: vajon egészséges lesz a gyerekem? Ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy vetessem el. Neki nem kell tőlem gyerek, pláne ha a "cucc miatt nyomorék lesz". Hála Istennek egészséges lett a babám, de még nincs vége a dolognak. Miután megszültem és hazamentem, néhány napra rá odaállított, hogy elvigye a gyereket, mert nálam nincs jó helyen. A szüleim nem voltak otthon, csak én egyedül. Az eredmény az lett, hogy bár a kislányomat nem vitte el, engem jól megvert (jól láthatóan nem volt tiszta). A szüleim feljelentették és távol tartási engedélyt kértek, ő pedig el akarta perelni tőlem a kicsim. Az eredmény az, hogy a pert elbukta, a gyerkőcöt nem láthatja. Le is mondott róla, nem látogatja, nem kérdez felőle. Ma már 4 éves a kislányom, az utcán nem köszönünk egymásnak, 3 éve boldog párkapcsolatban élünk, én tanulok és nevelem a kislányom. Azóta úgy tudom, hogy számtalan munkahelyről elküldték, a barátai, haverjai elpártoltak tőle, gyakorlatilag nincs senkije, mert bármilyen tudatmódosítószer hatása alatt (még ha füvezett, akkor is!!) agresszív, kötekedő volt, ő pedig nem akart lemondani a "cuccról".

Szóval, nekem ilyen tapasztalataim vannak a drogosokról. Azt hiszem lehet mondani, hogy a világ egyik legszebb ajándékát, a kislányomat egy drogostól kaptam, viszont számtalan pofont is, olykor a szó szerint is...

2010. jan. 22. 10:32
 63/114 A kérdező kommentje:
mint mondtad, nem csak füvezett. Ergo ne a fűre tereld dolgot. Aki egyszerre több drogot használ, az szánalmas.
2010. jan. 22. 13:05
 64/114 dellfil ***** válasza:

Egy dohányos, aki kávézik, szereti a jó borokat, időnként a haverokkal megiszik egy-két korsó sört, és horribile dictu, még a teát is szereti... szánalmas...

Nem kell reklámozni, és bátran el lehet szívni egy-két jointot.

Az, hogy mi a tiltott, és mi nem az, az adott kultúra "közmegegyezésein" alapul, szinte semmi köze a "káros"-"nemkáros" megkülönböztetéshez.

A törvényalkotók meghozzák a döntéseket, ezeket a megfelelő szakemberek jogi formulákba öntik, és az állami erőszakszervezetek betartatják (azaz betartatni vélik).

A jogalkotók (legalább is az európai jellegű civilizált világban) rámutattak néhány hatóanyagra: ez drog, roszz, használata adásvétele üldözendő. Megszülettek a paragrafusok, rendörségnek, csendörségnek, fináncoknak lett egy csomó plusszmunkája. És nemutolsó sorban ez a tény piszok nagy üzletté tette ezeknek az anyagoknak az árusítását. (Ugye ami illegális, árban többezerszerese lehet a "legális" dolgoknak.) Nyilvánvaló, hogy a legelszántabb, leggátlástalanabb "emberek" vezethetik az ilyen üzleteket. Milliárdos haszonnal.

A válasz a kérdésedre: azért mert a törvényhozók így látták jónak.

2010. jan. 22. 15:31
 65/114 A kérdező kommentje:
Félreértettél utolsó kommentelő. Nem a törvényben megállapított dolgokra kérdeztem, hanem arra, hogy azok az emberek, akik nem tudnak semmit a marihuánáról, csak azt amit az ellenző propaganda sulykol belé, és nem hajlandó más véleményeket meghallgatni, elolvasni, azok miért tartanak drogosnak egy olyan embert, aki elszív egy marihuanas cigarettát. Nem mindennap teszi, hanem csak egyszer. Bár jelen helyzetben teljesen mindegy, hogy egyszeri próba, vagy hétvégente egy spangli, összevetve egy egyszeri felessel, vagy hétvégente magát hányásig ivó emberrel.
2010. jan. 22. 17:44
 66/114 anonim ***** válasza:
85%
Drogossal nem lehet vitatkozni. Ez a lényeg. Egy drogosnak a szer a mindene, kötődik hozzá, megvédi bármi és bárki előtt. Felőlem aztán irkálhattok a drog pozitív hatásairól, a negatív hatása akkor is sokszorosa.
2010. jan. 22. 18:44
 67/114 anonim ***** válasza:
77%

figyelj ide....tudod mi az alapvető különbség a pia meg a narkó közt???

Piálásért még nem csuktak börtönbe senkit.

Még a tv is megkülönbözteti a az alkoholos,meg drogos befolyásoltságot....

Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.

2010. jan. 22. 19:23
 68/114 anonim ***** válasza:
ÜBERMEGA SZÁNALOM!!! :D ezt vártam: a TV :D:D:D fúúú, nah látod, ebből látszik h semmit se tudsz az egészről, mert csak azt nyomod amit a TVBE látsz...nevetséges :D amúgy nem vagyok drogos az a poén, 1 éve nem szívtam, de ne is zavarjon baba. :D nah de amúgy hol vannak azok a hatalmas nagy bizonyítékok h a fű káros? jah h nincsenek is rá bizonyítékok mert nem káros? :D bocs:D
2010. jan. 23. 10:22
 69/114 anonim ***** válasza:
91%
egyébként ti szánalmas barmok, tudjátok mi a drog jelentése? NÖVÉNYI VAGY ÁLLATI EREDETŰ GYÓGYHATÁSÚ ANYAG. szóval magyarázatok csak h a drog így rossz, úgy rossz, a normális emberek csak kiröhögnek titeket. :D nah mind1, nem én fogok 50 évesen megfulladni a saját véremben egyedül a kórházban miután az érfalaim átszakadtak a sok piától. :)
2010. jan. 23. 10:25
 70/114 anonim ***** válasza:
67%
először gondolkozz a csökevényes agyaddal,ha még tudsz...nem a tévé szabályoz,hanem a törvény.....basszkiiiiii annyira tudtam,hogy lesz egy marha.
2010. jan. 23. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!