Aki elszív egy marihuanas cigarettát, az miért drogos? Aki megiszik egy felest az miért nem drogos?
Elmondanék egy sztorit, aztán mindenki ítélje meg a drogosokat a maga erkölcse szerint:
Még nagyon fiatal voltam, 16 éves, amikor belezúgtam egy srácba, ő akkor 23 volt. Nem tudtam róla, hogy még mindig drogozik, állította, hogy már rég nem szed semmit, nem füvezik. Olykor kicsit fura, feszült, türelmetlen és ideges volt, de elsiklottam a dolog felett, mondván: biztos fáradt, biztos kimerült, amiatt ilyen lelassult vagy a munkahelyén történt valami, ami idegesíti. Aztán egyszer együttlét közben kiszakadt az óvszer, teherbe estem 17 évesen. A kapcsolatunk megromlott, kiderült, hogy a barátom végig hazudozott nekem: nem állt le a füvezéssel, olykor még komolyabb drogokat is kipróbált. Felmerült a kérdés: vajon egészséges lesz a gyerekem? Ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy vetessem el. Neki nem kell tőlem gyerek, pláne ha a "cucc miatt nyomorék lesz". Hála Istennek egészséges lett a babám, de még nincs vége a dolognak. Miután megszültem és hazamentem, néhány napra rá odaállított, hogy elvigye a gyereket, mert nálam nincs jó helyen. A szüleim nem voltak otthon, csak én egyedül. Az eredmény az lett, hogy bár a kislányomat nem vitte el, engem jól megvert (jól láthatóan nem volt tiszta). A szüleim feljelentették és távol tartási engedélyt kértek, ő pedig el akarta perelni tőlem a kicsim. Az eredmény az, hogy a pert elbukta, a gyerkőcöt nem láthatja. Le is mondott róla, nem látogatja, nem kérdez felőle. Ma már 4 éves a kislányom, az utcán nem köszönünk egymásnak, 3 éve boldog párkapcsolatban élünk, én tanulok és nevelem a kislányom. Azóta úgy tudom, hogy számtalan munkahelyről elküldték, a barátai, haverjai elpártoltak tőle, gyakorlatilag nincs senkije, mert bármilyen tudatmódosítószer hatása alatt (még ha füvezett, akkor is!!) agresszív, kötekedő volt, ő pedig nem akart lemondani a "cuccról".
Szóval, nekem ilyen tapasztalataim vannak a drogosokról. Azt hiszem lehet mondani, hogy a világ egyik legszebb ajándékát, a kislányomat egy drogostól kaptam, viszont számtalan pofont is, olykor a szó szerint is...
Egy dohányos, aki kávézik, szereti a jó borokat, időnként a haverokkal megiszik egy-két korsó sört, és horribile dictu, még a teát is szereti... szánalmas...
Nem kell reklámozni, és bátran el lehet szívni egy-két jointot.
Az, hogy mi a tiltott, és mi nem az, az adott kultúra "közmegegyezésein" alapul, szinte semmi köze a "káros"-"nemkáros" megkülönböztetéshez.
A törvényalkotók meghozzák a döntéseket, ezeket a megfelelő szakemberek jogi formulákba öntik, és az állami erőszakszervezetek betartatják (azaz betartatni vélik).
A jogalkotók (legalább is az európai jellegű civilizált világban) rámutattak néhány hatóanyagra: ez drog, roszz, használata adásvétele üldözendő. Megszülettek a paragrafusok, rendörségnek, csendörségnek, fináncoknak lett egy csomó plusszmunkája. És nemutolsó sorban ez a tény piszok nagy üzletté tette ezeknek az anyagoknak az árusítását. (Ugye ami illegális, árban többezerszerese lehet a "legális" dolgoknak.) Nyilvánvaló, hogy a legelszántabb, leggátlástalanabb "emberek" vezethetik az ilyen üzleteket. Milliárdos haszonnal.
A válasz a kérdésedre: azért mert a törvényhozók így látták jónak.
figyelj ide....tudod mi az alapvető különbség a pia meg a narkó közt???
Piálásért még nem csuktak börtönbe senkit.
Még a tv is megkülönbözteti a az alkoholos,meg drogos befolyásoltságot....
Ezen is érdemes lenne elgondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!