Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire tragikus ez a koleszt...

Mennyire tragikus ez a koleszterin érték? Tényleg nem lehet ezt már csökkenteni?

Figyelt kérdés

Évek óta növekszik. Kb 1 éve diétát tartok, nagyon kevés hús, szinte 0 tejtermék, sok hal és sok elemében lényegében mediterrán étrend. Testsúlyom jó, lassan már túl vékony vagyok, érdekes, a testzsír%-om nem jó, de az is benne van még a megfelelő tartományban. Hobbiszinten az átlaghoz képest relatív komolyan sportolok.

Össz - 6,5

HDL - 1,95

LDL - 4,12

triglicerid - 1,04

Nő vagyok, nem dohányzom.

Tudom, hogy nem a világvége a gyógyszer, próbálom is szoktatni magam a gondolathoz, de azért kétségbe vagyok esve! Így is egy másik betegségemre szedek, természetesen egyik lehetséges mellékhatása a koleszterinszint növekedése. Fülzúgásom is van, nemsokára szeretném kivizsgáltatni, de tudtommal ezt is okozhatja érszűlület, érelmeszesedés.

A diétám miatt hülyének néznek a barátaim, a munkatársaim, a családomban, amikor meglátogatom őket, feszültség van, ha bárhogyan szóba kerül vagy látják, hogyan étkezem.

Mégsincs eredménye.

2022. ápr. 25. 20:04
 31/100 A kérdező kommentje:
De az amúgy biztos, hogy visszatérek a húsos étkezésre. A mostani étkezésem tarthatatlan, a családban feszültségeket okoz, a barátaim hülyének néznek és drága is. Ja és azért is lehet teljesen szétcsúszva a laborom, mert hiányállapotok alakulhattak ki. Én ezt nem csinálom tovább 4,22 helyett 4,12-es LDL-ért.
2022. ápr. 27. 09:47
 32/100 anonim ***** válasza:
Sovány fehér hús nyugodtan fogyasztható mértékkel (=ne azt egyél napi 3x), kivéve a bőre. A csatolt labor nincs "szétcsúszva".
2022. ápr. 27. 17:48
 33/100 A kérdező kommentje:

Hát ha az a labor nincs szétcsúszva, akkor mi az, ami igen? :(

Jó, a nem súlyos kategórián belül.

Régen is csak és kizárólag csirkét ettem, abból is általában csirkemellet.

Miután a dietetikus kinyögte, hogy szinte teljesen vegán és a belgyógyász is heti 2-szer javasolt max húst, szinte teljesen elhagytam és csak halat eszem.

Azt nem értem, mit rontott el a labor, hogy februárban 5,9-re mérte a koleszterinemet.

2022. ápr. 27. 17:51
 34/100 anonim ***** válasza:
A szétcsúszott szubjektív kifejezés, de én ezt a mérsékelten emelkedett koleszerinszintet és az enyhe D-vitamin hiányt nem nevezném annak, egyebekben ez a labor rendben van.
2022. ápr. 27. 19:37
 35/100 A kérdező kommentje:

Hát meg gyulladás van a szervezetemben és magas a cukrom úgy is, hogy a vérvételt megelőző 2 napon nem ettem cukrot, gyorsan felszívódó szénhidrátot is keveset és rengeteget mozogtam.

Ez mérsékelten emelkedett koleszterin?

2022. ápr. 27. 19:58
 36/100 anonim ***** válasza:
A CRP-vel 10 alatt lényegében nem nagyon kell foglalkozni, 5 alatt pláne nem. Vércukorszinted teljesen jó.
2022. ápr. 27. 20:09
 37/100 A kérdező kommentje:
Süllyedés?
2022. ápr. 27. 20:10
 38/100 anonim ***** válasza:
20-ig jó és neked 21, úgy, hogy a közelmúltban covid fertőzésed zajlott... itt az, hogy 1-gyel magasabb nemigen számít. Ne haragudj, de szerintem jelenleg legalább annyi további problémát képzelsz be magadnak, mint amennyi valóban van és pszichés vonalon hasonló mértékű teherrel kell megküzdened, mint a meglévő szomatikus problémáid miatt, ezért összességében - további egészséges életmód, és a meglévő szomatikus betegségek (reflux, billentyű-elégtelenség) megfelelő követése/kezelése mellett - pszichológus felkeresését mindenképp javaslom.
2022. ápr. 27. 20:31
 39/100 A kérdező kommentje:

Azért az a COVID február közepén volt és az omicronnak megfelelően egy erősebb "megfázás". Őszintén a sporttal sem vártam ki a 6 hetet, kb. 3,5 héttel később már futottam, addig lassan, fokozatosan, odafigyelve építettem fel a dolgokat. A hajam sem hullott semennyire sem (most kezdett), a hőemelkedésem 1 hétig tartott, elmúlt és teljesen jól voltam.

Bezzeg ősszel hónapokig nem voltam jól valami miatt....

Annyi összesen, hogy volt egy fél éves hurutos köhögésem, amit a COVID felerősített, amire a javasolt ACC valószínűleg rátett 10 lapáttal. De már ez a köhögés is teljesen elmúlt.

Összességében egy-egy, pár évente jelentkező erős nátha még jobban is meg szokott viselni, mint ez az omicron.

Így is lehet emiatt a majdnem túl alacsony fehérvérsejtszám és a magas süllyedés?

2022. ápr. 27. 20:38
 40/100 A kérdező kommentje:
Ráadásul én igen gyakran kapok el dolgokat, akkor ennyi erővel folyamatosan lehetne magasabb a süllyedésem.
2022. ápr. 27. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!